Είτε αποτελεί κομμάτι του καθημερινού σου ντυσίματος, λόγω επαγγελματικού dress code, είτε ένα κομμάτι-επένδυση που το φοράς σπάνια, το σακάκι είναι από τα βασικά ρούχα κάθε αντρική γκαρνταρόμπας. Η γραμμή και το σχέδιό του ποικίλλουν, όπως επίσης και η επιλογή του υφάσματος που διαμορφώνεται ανάλογα την εποχή. Από το δίκουμπο και το σταυρωτό μέχρι εκείνο του σμόκιν, ακολουθούν τα στυλ σακακιού που θα φορέσεις τον φετινό χειμώνα. Κάποια απ' αυτά είναι διαχρονικές αξίες, κάποια άλλα καθαρά εποχικές προτάσεις, ενώ υπάρχει και εκείνη που συνδιαλέγεται με τις τάσεις μόδας της σεζόν.

Το δίκουμπο

Είναι το πιο κλασικό σχέδιο σε αντρικό σακάκι. Ακολουθεί το τρίκουμπο και έπειτα, το μονόκουμπο.

Το σταυρωτό

Φοριέται πάντα με τα κουμπιά κλειστά, ώστε να αναδεικνύει και να κολακεύει το σώμα. Διαφορετικά, αν παραμείνει ανοιχτό θα δείχνει ατσούμπαλο.

Το πειραγμένο

Ήδη από πέρυσι, οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας από τον Dior μέχρι τον Louis Vuitton πειραματίστηκαν με το κόψιμο και τη γραμμή του σακακιού, παραδίδοντας κομμάτια που ξεφεύγουν από την κλασική του εικόνα, με το κουμπί να τοποθετείται στο πλάι. 

Το μάλλινο καρό

Διαχρονική, old school επιλογή που ολοκληρώνει κομψά τόσο ένα smart casual σύνολο με τζην παντελόνι, όσο και ένα formal look με γραβάτα και tailored παντελόνι.

Το κοτλέ

Μία ξεκάθαρα εποχική επιλογή, λόγω υφάσματος, που με την αναβίωση του 70s look στη σύγχρονη μόδα έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο. Ξέφυγε από τη λογική του καφέ και του μπεζ και πειραματίσου με το χρώμα.

Το βελούδινο

 

Επίσης εποχικό, το βελούδινο σακάκι προτιμάται ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών. 

Το σακάκι του σμόκιν

Ένα ακόμα σακάκι που έχει ταυτιστεί με τα γιορτινά ρεβεγιόν. Το σακάκι του σμόκιν είναι πάντα μονόπετο και τα βασικά του χρώματα είναι τρία: σκούρο μπλε, μαύρο και λευκό. 

Από: Esquire IT