Το να φοράς κοστούμι και να μην δείχνεις βαρετός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει φαντασία, καλή αίσθηση του γούστου, τόλμη αλλά πάνω απ' όλα να μπορείς να υποστηρίξεις το αντισυμβατικό σύνολο που ετοιμάζεσαι να χτίσεις – κοινώς, να το φοράς και να μην σε φοράει. Ο John Legend κάνει ακριβώς αυτό. Αποδομεί και επαναφεύρει το κλασικό κοστούμι σύμφωνα με το προσωπικό του στυλ και τις τάσεις μόδας.

Ο 40χρονος Αμερικανός τραγουδοποιός, που ανακηρύχθηκε από το περιοδικό People ως ο πιο σέξι άντρας στον πλανήτη για το 2019 (είναι παντρεμένος με το μοντέλο Chrissy Teigen και μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ είναι ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που έχει κερδίσει όλα τα σημαντικά καλλιτεχνικά βραβεία, Emmy, Grammy, Όσκαρ και Tony), έχει πέντε διαφορετικά looks που προσφέρουν την απαραίτητη έμπνευση για να δοκιμάσεις να φορέσεις το κοστούμι λίγο διαφορετικά.

Το παστέλ κοστούμι

Η ζωντανή απόδειξη ότι σοφιστικέ δεν δείχνεις μόνο όταν επιλέγεις το συμβατικό μαύρο, γκρι ή σκούρο μπλε κοστούμι. Οι παστέλ αποχρώσεις αναδεικνύονται κομψά πάντα όταν συνδυάζονται με το λευκό. 

Το πειραγμένο σμόκιν

Αντί για το κλασικό, μαύρο σακάκι του σμόκιν προτίμησε ένα χρωματιστό και γιατί όχι, λόγω εποχής, σε βελούδινο ύφασμα. 

Το tonal κοστούμι

Τι είναι το tonal ή αλλιώς ton sur ton; Είναι ο τρόπος ένδυσης που ποντάρει στην τονικότητα: Διαλέγεις ένα κλασικό ουδέτερο χρώμα και χτίζεις ένα μονόχρωμο σύνολο που αποτελείται από διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Εν προκειμένω, ο Legend έχτισε ένα tonal suit, συνδυάζοντας ένα εκρού σακάκι με λευκό παντελόνι.

Το σπασμένο κοστούμι

Ο πιο casual, αλλά smart τρόπος για να φορέσεις το κοστούμι είναι να επιλέξεις άλλο σακάκι, άλλο παντελόνι και τα συνδυάσεις με t-shirt και sneakers. 

Το χρωματιστό κοστούμι

Το έντονο χρώμα, όπως είναι το κίτρινο που παραπέμπει στα 70s, αλλά και το κόκκινο, το βουργουνδί, το μοβ και το μπλε του κοβαλτίου, στα κοστούμια πρωταγωνιστεί στις τάσεις μόδας του αντρικού στυλ. Ο πιο vintage τρόπος για να το ενσωματώσεις στο επίσημο ντύσιμό σου είναι επενδύσεις σε ένα σταυρωτό ή δίκουμπο σακάκι και να το ταιριάξεις με ζιβάγκο.


Φωτογραφίες © Getty Images