8 πανωφόρια για τον χειμώνα

Προετοιμάζουμε τη χειμωνιάτικη γκαρνταρόμπα σου με διαφορετικά στυλ σακακιού, παλτό και τζάκετ για τα κρύα που έρχονται.

Τι θα ρίξεις πάνω σου τους κρύους μήνες του χειμώνα; Όχι ζακέτα πάντως. Κάποια ή κάποιες από τις ακόλουθες outerwear επιλογές σε σακάκι, τζάκετ και παλτό, που πατούν πάνω σε κλασικές και αγαπημένες αξίες, σε vintage κομμάτια αλλά και σε μοντέρνες προσθήκες που διεκδικούν μία θέση σε κάθε χειμωνιάτικη αντρική γκαρνταρόμπα. 

1. ΤΟ TWEED ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

ΕΝΑ ΣΑΚΑΚΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΤΙΒΑΡΟ ΜΑΛΛΙΝΟ ΥΦΑΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΟΔΑ.

8 πανωφόρια για τον χειμώνα
Σακάκι και πουκάμισο Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Πουλόβερ και παντελόνι Gant (Gant Boutiques). Ζώνη Zara. Loafers Tod’s (Tod’s Boutique).

Βαρύ, ρετρό, αυστηρό, ταυτισμένο με το βρετανικό στυλ. Το tweed είναι ένα μάλλινο ύφασμα με ιδιαίτερη τεχνοτροπία στην ύφανση, που απέκτησε δημοφιλία κυρίως χάρη στον οίκο Chanel και φορέθηκε κατά κόρον στα ’60s αλλά και στα ’80s, όταν η Βρετανίδα σχεδιάστρια Vivienne Westwood το επανέφερε στο προσκήνιο της μόδας. Σήμερα το tweed συγκαταλέγεται στα κατεξοχήν μάλλινα υφάσματα του χειμώνα.

2. ΤΟ ΡΕΤΡΟ ΚΟΤΛΕ

ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΑΠΌ ΤΑ 70s ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ.

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Σακάκι, πουκάμισο και τζην παντελόνι Camel Active (www.clodist.gr).

Το πιο αδικημένο χειμωνιάτικο ύφασμα δικαιώνεται μέσα από το tailoring και δη το σακάκι. Επένδυσε σε ένα κοτλέ σχέδιο με λεπτές, όχι χοντρές γραμμές, ώστε να μοιάζει από μακριά με το πάντα κομψό βελούδο.

3. THE ROYAL CHECK

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΣΑΚΑΚΙ; ΚΑΝΕΙΣ.

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Σακάκι Paul Smith, ζιβάγκο Corneliani και παντελόνι John Varvatos (όλα Attica). Sneakers Alexander McQueen (Καλογήρου).

Αφόρητα σοφιστικέ, το καρό είναι ένα από τα πιο διαχρονικά prints. και τη φετινή σεζόν πειραματίζεται με τους χρωματικούς συνδυασμούς αλλά και με το μέγεθος των τετραγώνων του. Ένα καρό σακάκι που ξεφεύγει από τις αυστηρές γκρι και καφέ αποχρώσεις είναι η τελευταία λέξη της μόδας.

4. ΤΟ ΤΖΗΝ ΜΠΟΥΦΑΝ

Η ΠΙΟ COOL ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ.

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Μπουφάν και πουκάμισο Antony Morato (Shop & Trade). Φούτερ και παντελόνι G-Star Raw (Sport & Fashion Freedom). Backpack MCM (MCM Boutique).

Καταρρίπτοντας το μύθο της εποχικότητας του denim jacket, φόρεσέ το πάνω από αθλητικά φούτερ και κάτω από μακριά καμηλό παλτό, παρκά ή δερμάτινο τζάκετ υιοθετώντας την τάση του layering. Δώσε προσοχή στο σχέδιο που θα επιλέξεις, ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό σου στυλ και την γκαρνταρόμπα σου.

5. ΤΟ ΗΜΙΠΑΛΤΟ

ΚΛΑΣΙΚΗ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΞΊΑ.

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Σακάκι, πουκάμισο και παντελόνι John Varvatos (Attica).

Χειμώνας έρχεται, χειμώνας φεύγει, το ημίπαλτο θα βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο. Άλλωστε είναι ελάχιστοι οι άντρες που δεν δείχνουν ωραίοι φορώντας το, καθώς μακραίνει το κορμί και φαρδαίνει τους ώμους. 

6. ΤΟ "ΑΛΛΟ" PERFECTO

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ BIKER ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ;

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Τζάκετ Armani Exchange (Armani Exchange Boutique). Πουκάμισο και παντελόνι Diesel (Diesel Hellas). Sneakers Hogan (Hogan Boutique). Γυαλιά ηλίου Invu (Bairamoglou S.A.).

Ρίξε το στους ώμους με στυλ και attitude σαν άλλος Marlon Brando στον "Ατίθασο", ακόμα κι αν δεν είναι φτιαγμένο από δέρμα, αλλά από μαλλί. 

7. ΤΟ ΣΤΑΥΡΩΤΟ ΠΑΛΤΟ

ΣΕ ΜΑΚΡΥ ΜΗΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ.

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Παλτό, ζιβάγκο και τζην παντελόνι Dsquared2 (Eponymo E>More). Loafers Salvatore Ferragamo (Salvatore Ferragamo Boutique). Γυαλιά οράσεως Invu (Bairamoglou S.A.).

Στιβαρή και αριστοκρατική επιλογή. Το μακρύ σταυρωτό παλτό μπορεί να φορεθεί είτε ανοιχτό (ιδανικά σε συνδυασμό με ένα καλό κασκόλ) είτε κουμπωμένο προκειμένου να αναδειχτούν στον απόλυτο βαθμό το ιδιαίτερο σχέδιο και ο ξεχωριστός χαρακτήρας του. Προτίμησε ένα κομμάτι σε oversized γραμμή που είναι φέτος τάση.

8. ΤΟ BOMBER JACKET

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΠΙΟ SMART ΚΑΙ ΜΑΧΙΜΟ ΠΑΝΩΦΟΡΙ.

ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ
Bomber jacket, ζιβάγκο και παντελόνι Schott NYC (Fashion Squad). Μποτάκια και backpack Louis Vuitton (Louis Vuitton Boutique).

Κομψό με τον πιο cool τρόπο, το bomber jacket στη νάιλον, τη δερμάτινη ή τη σουέντ εκδοχή του μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα, ακόμα και με κοστούμι υπό προϋποθέσεις.


Φωτογραφίες: Δημήτρης Σκουλός. Επιμέλεια: Βίβιαν Ρουβέλα. Grooming: Μαίρη Ρόκκου (Beehive Artists). Μοντέλο: Mike Vasilakis (D Models Agency). Βοηθός φωτογράφου: Δημοσθένης Παπαδόπουλος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.