Με τις διοργανώσεις της Εβδομάδας Αντρικής Μόδας να διαδέχονται η μία την άλλη και να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα, ας μεταφερθούμε μετά το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι, στην Ισπανία. Εκεί, όπου έριξε αυλαία την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου η Mercedes Benz Fashion Week Madrid, όπως τιτλοφορείται επισήμως η διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Μαδρίτη. 

Από τα fashion shows που έστησαν οι μεγαλύτεροι σχεδιαστές και τα σπουδαιότερα brands της χώρας ξεχωρίζουμε τις εξής τάσεις που θα ορίσουν το αντρικό στυλ τον επόμενο χειμώνα.

Όσο πιο φαρδύς και ψηλός είναι ο λαιμός, τόσο πιο στιλάτο είναι το ζιβάγκο.
Οι boxy γραμμές στα σακάκια και τα μπουφάν με τους τετραγωνισμένους ώμους και το XXL μέγεθος είναι η ίσως πιο εκκεντρική τάση της επόμενης χειμερινής σεζόν.
Το tracksuit ή αλλιώς η σεταρισμένη αθλητική φόρμα δανείζεται στοιχεία από το μπαρόκ στυλ και ντύνεται με βελούδινα υφάσματα.
Η διάθεση για πειραματισμό με τις διάφορες και διαφορετικές αποχρώσεις της χρωματικής παλέτας είναι έντονη στην αντρική γκαρνταρόμπα.
Τα ευρύχωρα κοστούμια που μας ταξιδεύουν πίσω στη δεκαετία των 30s έχουν επιστρέψει στο αντρικό στυλ τα τελευταία δύο χρόνια.
Και μετά το παλιομοδίτικο tailoring της δεκαετίας του 1930, εδώ έχουμε την ποπ εκδοχή του με τα χρωματιστά κοστούμια να πρωταγωνιστούν επίσης.
Τα δερμάτινα τζακετ, είτε πρόκειται για το κλασικό biker, είτε για ένα άνορακ, θα είναι πάντα στη μόδα.
Όταν το sportswear συναντά το formal look, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να μην είναι τολμηρά στιλάτο.

Από: Esquire ES