Δερμάτινο δεν είναι μόνο το τζάκετ

Το δέρμα, σε ό,τι απόχρωση μπορείς να φανταστείς, ντύνει από σακάκια και παντελόνια μέχρι καπέλα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Φεβρουαρίου 2020

Στο άκουσμα της λέξης δερμάτινο, το μυαλό πηγαίνει αμέσως στο μπουφάν/τζάκετ και δη σε εκείνο που είναι συνυφασμένο με την easy rider πλευρά της αντρικής μόδας, το κλασικό μαύρο biker. Φυσικά, αυτό δεν είναι το μόνο πανωφόρι που του ταιριάζει ιδανικά το δέρμα. Στιλάτες αλλά κυρίως διαχρονικές επιλογές αποτελούν επίσης το bomber, το Harrington και τα εμπνευσμένα από το milittary style, field και G-1 flight.

Δερμάτινο δεν είναι μόνο το τζάκετ
Εδώ, ένα μαύρο δερμάτινο Harrington jacket φορεμένο πάνω από ζιβάγκο και κάτω από μάλλινο παλτό, συνθέτοντας ένα smart casual χειμωνιάτικο layering look. 

Με την άνοιξη να βρίσκεται τουλάχιστον ημερολογιακά προ των πυλών, οι βασικές τάσεις της φετινής χρονιάς για το δερμάτινο μπουφάν συνοψίζονται στις ακόλουθες δύο εικόνες και αφορούν τόσο το χρώμα, όσο και τη γραμμή του.

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Το καμηλό και το ταμπά είναι οι δύο καφέ αποχρώσεις που θα αντικαταστήσουν τους επόμενους μήνες το μουντό και πολυφορεμένο μαύρο.
ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Ωστόσο, η πιο μεγάλη χρωματική τάση δεν είναι άλλη από τα παστέλ, από το ήσυχο ροζ και το baby blue μέχρι το λεμονί, το λιλά και το χρώμα της μέντας. Σίγουρα, πρόκειται για μία τολμηρή επιλογή που δεν ταιριάζει σε όλους. 

Εκτός όμως από τα χρώματα, το κόψιμο του leather jacket δείχνει να ξεφεύγει επίσης από τα συνηθισμένα: αποκτά μία πιο κομψή αισθητική που δανείζεται στοιχεία από το σακάκι και το ημίπαλτο (πρώτη εικόνα), αλλά και ένα νοσταλγικό 90s στυλ που του χαρίζει όγκο και cropped μήκος.

Δερμάτινο όμως δεν είναι το μπουφάν. Το δέρμα φέτος ντύνει μερικά από τα essentials της αντρικής γκαρνταρόμπας, από τα σακάκια και τα παντελόνια, μέχρι αξεσουάρ, όπως είναι τα καπέλα. 

Το δερμάτινο σακάκι

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Ειδικά τους ανοιξιάτικους μήνες, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με ένα tailoring look και να φορεθεί αντί για το κλασικό σακάκι κοστουμιού.

Το δερμάτινο κοστούμι

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Η πιο ήσυχη επιλογή είναι σίγουρα το μαύρο, αλλά η πιο ανοιξιάτικη προτιμά τις πιο φωτεινές αποχρώσεις.

Το δερμάτινο παντελόνι

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Μην πάει το μυαλό σου στο skinny. Το αντρικό δερμάτινο παντελόνι εν έτει 2020 έχει τη γραμμή των loose, cropped denim pants.

Το δερμάτινο πουκάμισο

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Ή αλλιώς το leather shaket, το δερμάτινο σκληρό πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί ακόμα και σαν τζάκετ, όταν τα κουμπιά του είναι ανοιχτά.

Το δερμάτινο καπέλο

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Το συνηθισμένο leather baseball cap δίνει φέτος τη θέση του στο δερμάτινο bucket hat, το πιο stylish καπέλο της σεζόν.

Το δερμάτινο παλτό

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ
Από την καμπαρντίνα μέχρι το άνορακ, τα μακριά, ελαφριά πανωφόρια ντύνονται με δέρμα και συνδυάζονται ιδανικά με chinos και πουκάμισα σε ουδέτερες και γήινες αποχρώσεις χτίζοντας φρέσκα safari looks.

Φωτογραφίες © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα