Δερμάτινο δεν είναι μόνο το perfecto

Έχουμε 5 διαφορετικά στυλ δερμάτινου μπουφάν.

Δεν υπάρχει αντρική γκαρνταρόμπα στην οποία να μην κρέμεται ένα δερμάτινο τζάκετ. Είναι άλλωστε, το ίσως πιο αθάνατο απ' όλα τα πανωφόρια, μαζί με το τζην μπουφάν, που όσο παλιώνει και φθείρεται στο πέρασμα του χρόνου, τόσο πιο όμορφο δείχνει. Επί της ουσίας είναι ένα κομμάτι επένδυση, που δεν χάνει ποτέ την αξία και το διαχρονικό του στυλ. Αρκεί να έχεις επιλέξει ένα σε μαύρο ή καφέ χρώμα και ένα σχέδιο που δεν το αγγίζουν οι εκάστοτε τάσεις.

Το πιο δημοφιλές είναι αναμφίβολα αυτό που είναι ταυτισμένο με την easy rider εικόνα του Marlon Brando στον "Ατίθασο" το 1953. Το perfecto ή biker jacket χαρακτηρίζεται από τα πολλά φερμουάρ, τις τσέπες και τις επωμίδες, έχει ταυτιστεί με το στυλ των μοτοσικλετιστών και συναντάται σχεδόν αποκλειστικά σε μαύρο χρώμα. Αν και η δημοφιλία του είναι αξεπέραστη, δεν αποτελεί τη μοναδική επιλογή στα δερμάτινα μπουφάν. 

Τα ακόλουθα πέντε παραδείγματα αποτελούν πέντε διαφορετικά στυλ του leather jacket που λατρεύει το αντρικό στυλ. 

Το δερμάτινο bomber

Δερμάτινο δεν είναι μόνο το perfecto

Όταν το preppy συναντά το biker style, τότε το bomber jacket αποκτά δερμάτινη υφή και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τόσο ενός smart casual look, όσο και ενός athleisure.

 

 

 

 

Το δερμάτινο Harrington

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΖΑΚΕΤ ΜΠΟΥΦΑΝ

Και από τον Marlon Brando στον Steve McQueen, που έκανε μόδα εντός και εκτός μεγάλης οθόνης το Harrington ή αλλιώς Baracuta jacket.

 

 

 

 

 

Το δερμάτινο field

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΖΑΚΕΤ ΜΠΟΥΦΑΝ

Γνωστό και ως fatigue, το leather field jacket έχει επιρροές από τα στρατιωτικά σακάκια, εξ' ου και οι τσέπες στο στέρνο. Προτιμάται σε καφέ αποχρώσεις, όπως ακριβώς και το παρακάτω. 

 

 

 

 

To δερμάτινο G-1 flight

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΖΑΚΕΤ

Εδώ, έχουμε ένα ακόμα military jacket με αεροπορικό στυλ. Αν θυμάσαι τον Maverick από το Top Gun, τότε έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται. 

 

 

 

Το δερμάτινο σακάκι

ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΖΑΚΕΤ ΜΠΟΥΦΑΝ

Ή μήπως shaket (το σκληρό πουκάμισο που φοριέται σαν τζάκετ); Ό,τι από τα δύο κι αν σου θυμίζει, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με ένα tailoring look και να φορεθεί αντί για το κλασικό σακάκι κοστουμιού.

 

 

 


Κεντρική φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.