Εμπριμέ πουκάμισα, κουβανέζικοι γιακάδες, ζιβάγκο, σουέντ υφάσματα, γήινες αποχρώσεις. Η δεκαετία του 1970 ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο παρούσα στην αντρική, σύγχρονη μόδα απ' ότι είναι τα τελευταία χρόνια. Η νοσταλγική διάθεση που διέπει τις τάσεις της επανέφεραν στο προσκήνιο κομμάτια, γραμμές, χρώματα και σχέδια που πρωταγωνίστησαν στα θρυλικά 70s και εντάσσονται τώρα σε smart casual και formal looks.

Κοστούμι με φλοράλ πουκάμισο

Ο πιο χαρακτηριστικός τρόπος για να χαρίσεις μία seventies πινελιά σε ένα επίσημο σύνολο που προϋποθέτει κοστούμι -εδώ, έχουμε ένα κοστούμι τριών κομματιών ή 3 piece suit- είναι να το ταιριάξεις με ένα floral πουκάμισο με κουβανέζικο κολάρο (ο φαρδύς γιακάς) και να ολοκληρώσεις με ένα ζευγάρι βελούδινα loafers. 

Σπασμένο κοστούμι με ζιβάγκο

Ο πιο cool τρόπος για να φορέσεις το κοστούμι αλλιώς, είναι να το σπάσεις, επενδύοντας σε ένα blazer -εδώ, έχουμε ένα σταυρωτό σακάκι- και σε ένα παντελόνι τύπου τζην ή chino. Προκειμένου να ταξιδέψεις το outfit πίσω στη δεκαετία του 1970, κινήσου σε καφέ τόνους και πάντρεψε το blazer με ένα ελαφρύ ζιβάγκο και το παντελόνι με Chelsea boots - ιδανικά από σουέντ δέρμα.

Από: Esquire US