Ο Timothée Chalamet και η επιστροφή της βικτωριανής μόδας

Το στυλ του νεαρού ηθοποιού από την ταινία "Μικρές κυρίες" βρήκε τη θέση του στη σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα.

Από τις ταινίες της χρονιάς και δη της 92ης τελευτής απονομής των βραβείων Όσκαρ -προτάθηκε για έξι αγαλματίδια και απέσπασε ένα, εκείνο των κοστουμιών-, οι "Μικρές κυρίες", η κινηματογραφική μεταφορά της κλασικής νουβέλας της Louisa May Alcott από την Greta Gerwig ανέσυραν στην επιφάνεια όχι μόνο παιδικές αναμνήσεις, αλλά και τη μόδα εκείνης της εποχής – η ιστορία διαδραματίζεται στο 1868.

Ο Timothée Chalamet και η επιστροφή της βικτωριανής μόδαςΗ σύγχρονη αντρική ένδυση φαίνεται να δανείζεται στοιχεία από τη βικτωριανή εποχή (1840-1900) και συγκεκριμένα από το στυλ ενός από τους πιο φορμαρισμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που ανήκει στη νέα γενιά της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Timothée Chalamet -υποδύεται τον Theodore "Laurie" Laurence, το αγόρι που ξελογιάζει τις δύο από τις τέσσερις αδερφές- εμφανίζεται με πουκάμισα με ψηλούς γιακάδες, φράκο, μπόλικα μανίκια στα πουκάμισα, μάλλινα γιλέκα, μαντίλια στο λαιμό αντί για γραβάτες, δερμάτινες μπότες και velvet loafers.

Το φιλμ της Gerwig και οι ενδυματολογικές επιλογές του 24χρονου, που ξεχώρισε μέσα από την ταινία "Να με φωνάζεις με το όνομά σου" και έγινε ο πρώτος νεότερος ηθοποιός που έχει προταθεί ποτέ για χρυσό αγαλματίδιο τα τελευταία 80 χρόνια, εμπνέουν τώρα σχεδιαστές, brands και οίκους παρουσιάζοντας στις αντρικές συλλογές τους κομμάτια που μας ταξιδεύουν σε αλλοτινές εποχές.

ΣΑΛΑΜΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΜΟΔΑ

Η αισθητική αυτή ήταν έκδηλη στα ντεφιλέ των Alexander McQueen, Dior και Dunhill στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, αλλά και στη συνεργασία του E Tautz με τον οίκο υπόδησης Christian Louboutin για τη δημιουργία βελούδινων loafers.

ΣΑΛΑΜΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΜΟΔΑ
Το fashion show του οίκου Dunhill για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020.

ΣΑΛΑΜΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΜΟΔΑ

Το fashion show του οίκου Dior για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020.

Το σινεμά ανέκαθεν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τη μόδα και η βικτωριανή εποχή που αναβίωσαν οι "Μικρές κυρίες" στο σύγχρονο menswear είναι μία μόνο μικρή απόδειξη αυτού. 

Από: Esquire UK

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.