H αέναη στιλιστική επιρροή του Mad Men

Η δημοφιλής σειρά έκανε πρεμιέρα μία ημέρα σαν σήμερα, το 2007, και έμελλε να σημαδέψει με το στυλ της τη μικρή οθόνη. Και όχι μόνο αυτή.

Αν έπρεπε να καταρτίσεις ένα top-10 με τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, το Mad Men θα ήταν σίγουρα μέσα. Το πολυβραβευμένο δημιούργημα του δικτύου AMC δια χειρός Matthew Weiner ήταν εκείνο που έδωσε την απαραίτητη ώθηση στη μικρή οθόνη την περασμένη δεκαετία για να περάσει στη χρυσή εποχή της. Η σειρά έκανε πρεμιέρα μία ημέρα σαν σήμερα, στις 19 Ιουλίου του 2007.

Η ιστορία του, που ξετυλίχτηκε μέσα από επτά συνολικά σεζόν μας υπενθύμισε το κλίμα της μεταπολεμικής Αμερικής, εδραίωσε τον ήρωα-αντιήρωα ως τον μεγάλο πρωταγωνιστή στις σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές και αναβίωσε την αισθητική των 60s – από τον τρόπο ζωής, τη νοοτροπία και την κουλτούρα εκείνης της δεκαετίας μέχρι τις ενδυματολογικές επιλογές των χαρακτήρων με προεξάρχοντα τον Don Draper.

> Διάβασε ακόμη: Η δραματική ιστορία του βασιλιά της μόδας Gianni Versace

Kάνουμε μία αναδρομή στα αλησμόνητα outfits που παρέλασαν εντός και εκτός της διαφημιστικής εταιρείας Sterling Cooper ή Sterling Cooper Draper Pryce ή Sterling Cooper & Partners.

Το στυλ του Mad Men

H αέναη στιλιστική επιρροή του Mad Men
Οι εμπριμέ γραβάτες του Stan. Εκκεντρικά σχέδια, από ψυχεδελικά μοτίβα και λουλούδια μέχρι γεωμετρικούς σχεδιασμούς σε έντονους χρωματικούς συνδυασμούς.
mad men τζον χαμ
Τα ζιβάγκο αντί για πουκάμισο συνδυασμένο με κοστούμι ή blazer. O Don Draper τα φόρεσε υπέροχα.
mad men τζον χαμ
Όπως επίσης και το statement σακάκι του: ένα καρό, κίτρινο blazer.
mad men τζον χαμ
Τα μεταξωτά μαντήλια και τα φίνα κασκόλ ήταν το αξεσουάρ που έκανε τη διαφορά στα formal looks των ηρώων. Δεν αντικαθιστούσαν τη γραβάτα, απλά συμπλήρωναν με τον πιο dandy τρόπο το κοστούμι.
mad men τζον χαμ
Οι πράσινες αποχρώσεις, από το λαδί μέχρι το σκούρο κυπαρισσί, στα μάλλινα κοστούμια θα αποτελούν πάντα μία στιλάτη επιλογή στο αντρικό tailoring.
mad men τζον χαμ
Από την άλλη, το κοστούμι των τριών κομματιών ή αλλιώς three-piece suit είναι η επιτομή του σοφιστικέ αντρικού στυλ.
mad men τζον χαμ
Οι στιλιστικές επιλογές του Lane Pryce (Jared Harris) με τα αυστηρά, σκουρόχρωμα κοστούμια συνδυασμένα με πλεκτό γιλέκο ή ζακέτα μέσα από το σακάκι ήταν η βρετανική πινελιά που χρειαζόταν το all american style της σειράς.
mad men τζον χαμ
Ο πιο cool τρόπος να φορέσεις κοστούμι, ειδικά τις ζεστές ημέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι επιλέγοντας polo shirt αντί πουκάμισου.
mad men τζον χαμ
Όταν όμως ο Don Draper δεν φορούσε κοστούμι, επένδυε στον πιο preppy συνδυασμό: oxford shirt με ελαφρύ πουλόβερ με V λαιμόκοψη.
mad men τζον χαμ
Σακάκι και τζην παντελόνι για το απόλυτο casual office look σαν αυτό του νεαρού φιλόδοξου διαφημιστή Ginsberg.
mad men τζον χαμ
Όταν το στυλ του Collin Firth στο υποψήφιο για Όσκαρ "Ένας άντρας μόνος" του Tom Ford συνάντησε το Mad Men, τότε γεννήθηκε το gentleman style του Jim Cutler. Καθ' υπερβολήν, αλλά τα κοκάλινα μαύρα γυαλιά μαζί με τα γκρι και μαύρα κοστούμια παραπέμπουν απευθείας στη φιγούρα του Firth.
mad men τζον χαμ
Με την μόδα της φετινής σεζόν να αποθεώνει το κίτρινο, από τη neon μέχρι την μουσταρδί απόχρωσή του, το κίτρινο, σταυρωτό blazer του Harry είναι ό,τι πιο στιλάτο μπορείς να κρεμάσεις στην καλοκαιρινή ντουλάπα σου.
mad men τζον χαμ
Οι κλασικές αξίες ήταν, είναι και θα είναι πάντα η ασφαλής επιλογή, ειδικά στο tailoring και το μπλε κοστούμι του Bob είναι σίγουρα μία εξ αυτών...
mad men τζον χαμ
... Αλλά και του Pete Campbell.
mad men τζον χαμ
Όπως επίσης και το σμόκιν του Don.
mad men τζον χαμ
Σταυρωτό σακάκι σημαίνει navy blue και χρυσά κουμπιά. Η απόλυτη εκδοχή του φορεμένη από τον Roger.
mad men τζον χαμ
Τα παστέλ χρώματα, όπως το γαλάζιο, σε κοστούμια και blazers είναι ό,τι πρέπει για την εποχή που διανύουμε.
mad men τζον χαμ
Παρομοίως και οι ουδέτερες, off white, μπεζ και κρεμ αποχρώσεις σαν αυτή του Campbell στην καρό ή μονόχρωμη εκδοχή της.
mad men τζον χαμ
Το παπιγιόν δεν πρέπει να είναι κατά ανάγκη μαύρο ή λευκό, ούτε να φοριέται μόνο με σμόκιν. Ο Bert Cooper είναι η τηλεοπτική απόδειξη.
mad men τζον χαμ
Καρό γκρι κοστούμι με λευκό πουκάμισο και slim εμπριμέ γραβάτα σε κλασικό σχέδιο -καρό, ριγέ- είναι ο ορισμός του formal look, που αποπνέει κομψότητα μέσα στη λιτότητά του.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.