Πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την Ημέρα της Γης (Earth Day) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, ο οίκος Ralph Lauren λάνσαρε για πρώτη φορά την Earth Polo collection· μία συλλογή με οικολογική συνείδηση, αποτελούμενη από τα εμβληματικά μονόχρωμα πόλο μπλουζάκια του, τα οποία ήταν φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο από ανακυκλώσιμα πλαστικά μπουκάλια νερού.

Σήμερα, ο σπουδαίος Αμερικανός μόδιστρος επιστρέφει τη συγκεκριμένη σειρά στο κοινό -ξανά με αφορμή την Ημέρα της Γης-, ανανεώνοντας την χρωματική της παλέτα με έντονες αποχρώσεις για τους ζεστούς μήνες που έρχονται. 

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του οίκου, η εν λόγω πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Earth Polo collection έγινε σε συνεργασία με το First Mile, ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν άποροι κάτοικοι της Ταϊβάν που καλούνται να συλλέξουν τα πεταμένα πλαστικά μπουκάλια. Κατά μέσο όρο 12 μπουκάλια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός polo shirt, με τον Ralph Lauren να φιλοδοξεί να έχει κατορθώσει να απομακρύνει από το περιβάλλον περί τα 170 εκατομμύρια μπουκάλια μέχρι το 2025.  

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Από: Esquire US