Στις 21 Μαΐου του 1972 γεννήθηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της παγκόσμιας χιπ χοπ μουσικής σκηνής, ο Notorious B.I.G ή Biggie Smalls ή Big Poppa ή Christopher Wallace, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Αμερικανού ράπερ από το Μπρούκλιν, που είχε τόσα πολλά να δώσει στο ραπ, αλλά έφυγε πολύ νωρίς από τη ζωή - στις 9 Μαρτίου το 1997 πυροβολήθηκε στο Λος Άντζελες, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε δολοφονηθεί ο Tupac έξι μήνες νωρίτερα. Στη μουσική καριέρα του εξέδωσε μόνο ένα άλμπουμ, ενώ ακολούθησαν τρία ακόμη μετά το θάνατό του. 

Με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων του -αν ζούσε θα έκλεινε τα 48 του χρόνια-, η FILA λανσάρει τη συλλεκτική, streetwear συλλογή FILA x The Notorious B.I.G. που είναι αφιερωμένη στο ένα και μοναδικό άλμπουμ του, το Ready to Die (1994).

Η σειρά περιλαμβάνει δύο sneakers σε διαφορετικούς χρωματισμούς -πρόκειται για το μοντέλο της εταιρείας, Tennis 88s-, t-shirts με γραφιστικά εμπνευσμένα από το sportswear στυλ των 90s και αξεσουάρ.

Η FILA x The Notorious B.I.G. collection είναι διαθέσιμη online στην ιστοσελίδα της FILA. Τα έσοδα από την πώληση των sneakers θα δοθούν στο Christopher Wallace Memorial Foundation, που ιδρύθηκε το 1997 από την μητέρα του Biggie, Voletta Wallace.