Η απογοήτευση των fans του Peaky Blinders για την αυλαία που έρχεται με την 6η του σεζόν έγκειται και στο γεγονός ότι αυτόματα θα μειωθούν οι πηγές έμπνευσης για νέα trends. Ναι, η δημοφιλής σειρά, εκτός από δόσεις old school ποιότητας, τροφοδοτεί με στιλιστικές ιδέες παντός είδους το αντρικό κοινό. Ο δε Cillian Murphy καθ᾽όλη τη διάρκεια έφτιαχνε τα μαλλιά του με γνώμονα κυρίως τις προτιμήσεις του και όχι τόσο τον ίδιο το χαρακτήρα, που ενδεχομένως υπό κανονικές συνθήκες, να υιοθετούσε μια πιο vintage προσέγγιση.

Ως η επιτομή του προ-σύγχρονου δανδισμού, ο ρόλος του Thomas Shelby είναι σαν να έχει θέσει κάποιου είδους στοίχημα να αποδείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αντρικά κουρέματα που πρέπει να επανέλθουν στη μόδα, άσχετα από το αν ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο.  Έτσι, μετά το γνωστό κόλλημα του Murphy με το περιμετρικό ξύρισμα του κεφαλιού, τον είδαμε να προτείνει δύο ακόμα στυλ που όμως βασίζονται σε πιο μακριά μαλλιά και θυμίζουν '90s.

Curtain bangs

Είτε ακούσια λόγω καραντίνας είτε εκούσια ως '90s επιρροή ή "παρενέργεια" της K-Pop, αρκετοί άντρες επέλεξαν να αφήσουν curtain bangs, που βλέπαμε συχνότερα πριν από 30 χρόνια.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη ενός άλλου στυλ κουρέματος (το περίφημο bowl cut) που άφηνε τα μαλλιά να μεγαλώσουν λίγο περισσότερο στο κέντρο του κεφαλιού και να "πέσουν" φυσικά στις δύο πλευρές.

Θυμάσαι το περίφημο "καπελάκι" του Brad Pitt σε εποχές Jennifer Aniston; Κάτι τέτοιο. Τα curtain bangs προκύπτουν εύκολα αρκεί να ξεχάσεις για λίγο καιρό το κομμωτήριο. Τι από τα δύο (ή μήπως κανένα;) "έφταιξε" στην περίπτωση του Murphy, κανείς δεν ξέρει. 

The Bowl 

Παρότι στη σειρά τον έχουμε δει με την πιο "αυστηρή" εκδοχή του The Bowl (ή του bowl cut αν προτιμάς), στην κανονική του ζωή o 44χρονος ηθοποιός έχει φροντίσει να φρεσκάρει το εν λόγω στυλ, με πιο μακριά μαλλιά στο σημείο πάνω από τις φαβορίτες και πιο έντονες αφέλειες ώστε να δημιουργείται φυσική χωρίστρα στο κέντρο του κεφαλιού. Σου φαίνεται απλό; Δεν είναι, γιατί αφενός το κούρεμα αυτό χρειάζεται ένα σωστά επιμελημένο σχήμα από τον κομμωτή και αφετέρου θα πρέπει να το "δουλεύεις" προσεκτικά με κερί ή gel, έτσι ώστε να μοιάζει φυσικό χωρίς πολλή προσπάθεια. Γενικώς, good luck with that. 

Bangs, το ξεκίνημα

MIKE COPPOLA / GETTY IMAGES

Στην πρεμιέρα του A Quiet Place πρωτοδιακρίναμε την πρόθεση να ανανεώσει το κούρεμά του και να αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν περισσότερο από αυτό που μας είχε συνηθίσει ως τότε. Τώρα μένει μία ερώτηση: Άραγε θα διατηρήσει αυτό το στυλ ή θα επιστρέψει στο signature κούρεμα του Thomas Shelby στην 6η σεζόν;