Επιχείρηση αποσμητικό: Ένα crash test

Stick, roll-on, spray, κρύσταλλος ή κρέμα;

Δεν είναι όλα τα αποσμητικά το ίδιο αποτελεσματικά, ούτε εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες, πέραν της βασικής, δηλαδή του να κρατούν τις μασχάλες σου καθαρές από τη χαρακτηριστική μυρωδιά της ιδρωτίλας και σχετικά στεγνές. Ακολουθούν οι πέντε βασικές εναλλακτικές που θα βρεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ, του καταστήματος καλλυντικών, του φαρμακείου ή του e-shop, μαζί με συμβουλές για να διαλέξεις την κατάλληλη για σένα μορφή και την πάντα υποκειμενική μας βαθμολογία – εξ’ ιδίων κρίνουμε τ’ αλλότρια.

Stick - Βαθμολογία κατηγορίας: 5/5

Επιχείρηση αποσμητικό: Ένα crash testJean Paul Gaultier Fragrances

Αν και όλα εξαρτώνται από την εταιρεία, σε γενικές γραμμές, σε μορφή stick θα βρεις τα πιο βολικά και ισχυρά αποσμητικά της αγοράς, που μάλιστα στεγνώνουν αρκετά γρήγορα. Μία καλή επιλογή, αν το καλοκαίρι συνεχίζεις να φοράς έντονα αρώματα, είναι το Le mâle του Jean Paul Gaultier, με sexy νότες λεβάντας και βανίλιας.

Spray - Βαθμολογία κατηγορίας: 4,5/5

MEN EXPERT DEOL'Oréal Paris

Στεγνώνουν πιο γρήγορα από όλες τις υπόλοιπες μορφές αποσμητικών και κατά κανόνα δεν αφήνουν κατάλοιπα, αλλά ως κατηγορία υπολείπονται σε ισχύ σε σχέση με τα stick. To Shirt Protect 48h της Men Expert (L'Oréal Paris) είναι η ιδανική επιλογή αν φοράς πολλά λευκά πουκάμισα και δεν έχεις χρόνο να περιμένεις να στεγνώσει το αποσμητικό σου πριν ντυθείς.

Roll-on - Βαθμολογία κατηγορίας: 4/5

VICHY DEOVichy Homme

Έχουν μικρό και βολικό μέγεθος για να τα βάζεις στο washbag που παίρνεις μαζί σου στο γυμναστήριο (όταν ανοίξει) και τα ταξίδια (όταν επιτραπούν), ενώ είναι μια χαρά αποτελεσματικά. Στεγνώνουν, όμως, σχετικά αργά και αν δεν έχουν εξειδικευμένη σύνθεση για να μην αφήνουν σημάδια πάνω στα ρούχα, ενδέχεται να τα λεκιάσουν. Το αποσμητικό κατά της εφίδρωσης της Vichy Homme είναι από τα καλύτερα roll-on της αγοράς.

Αποσμητικοί κρύσταλλοι - Βαθμολογία κατηγορίας: 3/5

CRYSTAL DEOZero Waste Cartel

Δεν έχουν άρωμα αλλά καταπολεμούν την οσμή του σώματός σου, κάτι που τους κάνει ιδιαίτερα βολικούς αν δεν θέλεις η μυρωδιά του αποσμητικού να κυριαρχεί επί του αρώματός σου. Στα plus το ότι δεν λεκιάζουν τα ρούχα, στα défauts το ότι δεν εμποδίζουν τον ιδρώτα από το να τα νοτίζει. Προσωπικά, αγόρασα μόνο μία φορά αποσμητικό κρύσταλλο γιατί δεν βόλεψε τις δικές μου ανάγκες. Αν ξαναδοκίμαζα, πάντως, θα επέλεγα τον Biork του αμερικανικού brand Zero Waste Cartel.

Αποσμητικές κρέμες - Βαθμολογία κατηγορίας: 3/5

DEO CREAM KIEHL'SKiehl’s

Στα θετικά το ότι συχνά διατίθενται σε compact συσκευασίες σωληναρίων, στα αρνητικά το ότι δεν είναι εξίσου βολικές στην εφαρμογή με τα άλλα αποσμητικά και αυτό είναι μάλλον αποθαρρυντικό (αν και αρκετοί γκουρού του αντρικού grooming και της υγιεινής τις προτείνουν για χρήση στη βουβωνική περιοχή). Αν δίναμε μία ευκαιρία σε αυτή τη μάλλον σπάνια μορφή αποσμητικού (για τις μασχάλες μας), θα ήταν μόνο για χάρη της Kiehl’s, μίας εταιρείας που εμπιστευόμαστε με τα μάτια κλειστά για όλα τα προϊόντα της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.