Γυμναστική προσώπου: Πώς οι όμορφοι γίνονται ομορφότεροι

Και ξαφνικά, η γυμναστική προσώπου έγινε η νο.1 τάση στην αντρική περιποίηση και το grooming.

Γράφει: Παναγιώτης Κούστας 31 Μαρτίου 2021

Ίσως να μην έχεις ακούσει ποτέ ξανά για τη γυμναστική προσώπου, αυτή τη νέα τάση στο grooming και την αντρική περιποίηση, αλλά προφανώς γνωρίζεις ότι η άγνοια του νόμου δεν συγχωρείται (ευχόμαστε όχι από προσωπική εμπειρία). Για ποιον νόμο μιλάμε; Γι’ αυτόν που σε θέλει να γυμνάζεις το πρόσωπό σου ακριβώς όπως γυμνάζεις και το υπόλοιπο σώμα σου.

Βέβαια, ο στόχος μας είναι να εκλάβεις τα όσα θα διαβάσεις για τη γυμναστική προσώπου ως απλή σύσταση. Παρόλα αυτά, μάλλον όταν μάθεις όλα τα πλεονεκτήματά της, ίσως της δώσεις από μόνος σου ισχύ νόμου. Απαράβατου.

Πώς έχουν τα πράγματα

Παρότι πολλές φορές δεν τους δίνουμε σημασία, κάτω από την επιδερμίδα του προσώπου μας υπάρχουν περισσότεροι από 30 μύες και νεύρα. Τους οποίους κινούμε συνεχώς, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε.

Έτσι, με μία πρώτη ματιά, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στους κοιλιακούς σου και το περίγραμμα του προσώπου σου. Πόσες ώρες την εβδομάδα, όμως, αφιερώνεις στην εκγύμναση των πρώτων και πόσες στο δεύτερο; Ας  μην το συζητήσουμε ή, καλύτερα, ας το συζητήσουμε εκτενώς.

Γυμναστική προσώπου: Πώς οι όμορφοι γίνονται ομορφότεροιiStock

Τι είναι η γυμναστική προσώπου

Η γυμναστική προσώπου εντάσσεται στο πεδίο των λεγόμενων δερματολειτουργικών θεραπειών, που στοχεύουν στη βελτίωση της εικόνας του δέρματος μέσω της λειτουργίας. Τουτέστιν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, της εκγύμνασης των μυών του προσώπου και των κρανιακών νεύρων.

Επιπλέον, δίνει έμφαση στη σημασία της καλής διατήρησης των μυών που σου επιτρέπουν να επικοινωνείς τα συναισθήματά σου. Αλλά και σε εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την πιο νεανική ή γερασμένη εικόνα σου.

Σε τι θα σε ωφελήσει

Το να τονώσεις τους μύες του προσώπου σου, όπως κάνεις με αυτούς του υπόλοιπου σώματός σου, θα σε βοηθήσει να τους κρατήσεις σε φόρμα και να καθυστερήσεις το "σακούλιασμα", την έλλειψη ελαστικότητας και την εμφάνιση ρυτίδων και σπίλων.

Το τρίγωνο της ομορφιάς

Η γυμναστική προσώπου επηρεάζει αυτό που στον κόσμο των αισθητικών και του grooming είναι γνωστό ως το τρίγωνο της ομορφιάς. Όταν είμαστε περίπου 20 χρονών, η περιοχή του προσώπου μας που αντιστοιχεί στην κάτω μας γνάθο είναι εξαιρετικά σχηματισμένη, αλλά οι αναλογίες του τριγώνου αρχίζουν και αλλάζουν καθώς μεγαλώνουμε.

Έτσι, η βάση του που αρχικά ήταν στο πάνω μέρος του προσώπου μας αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα κάτω. Οι καθελκτήρες μύες αρχίζουν να σακουλιάζουν και το ενοχλητικό διπλοσάγονο κάνει την εμφάνισή του, αντικατοπτρίζοντας την έλλειψη τόνου στην περιοχή του λαιμού.

Personal trainer για το πρόσωπο

Ο κοινός παρανομαστής της σωστής προπόνησης στο γυμναστήριο και της γυμναστικής προσώπου που θα κάνεις σε μία κλινική αισθητικής είναι ότι πρέπει πάντα να συμβαίνει υπό παρακολούθηση. Μόνο που στη δεύτερη περίπτωση, το ρόλο του personal trainer αναλαμβάνει ένας εξειδικευμένος επιστήμονας που θα φέρει στις ανάγκες και τα μέτρα σου τις ασκήσεις που πρέπει να κάνεις.

Άλλωστε, η παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών έχει τεράστια σημασία στη γυμναστική προσώπου, αλλά και γενικότερα στις δερματολειτουργικές θεραπείες. Ο επαγγελματίας που θα σε αναλάβει, θα σε υποβάλλει σε συγκεκριμένες εξετάσεις για να βρει τις κατάλληλες κινήσεις και τα συγκεκριμένα μασάζ που θα σε κάνουν να πετύχεις τους στόχους που θα βάλετε μαζί.

Μετά από πόσο καιρό θα δεις αποτέλεσμα

Αφού σχεδιαστεί το πρόγραμμά σου, ξεκινάει ο αγώνας. Αν αναρωτιέσαι πόσον καιρό θα σου πάρει για να δεις αποτέλεσμα, να υπολογίζεις κάπου ανάμεσα σε 6 με 8 εβδομάδες. Η ταχύτητα ανταπόκρισης του προσώπου σου, εξαρτάται από το πόσες συνεδρίες θα κάνεις κάθε εβδομάδα και το αν θα συνδυάσεις τη γυμναστική προσώπου με άλλες, συμπληρωματικές θεραπείες.

Γενικά, πάντως, συνίσταται να βάλεις στο πρόγραμμά σου δύο συνεδρίες την πρώτη εβδομάδα και μετά να τις μειώσεις σε μία. Πέρα από τη βελτίωση που θα παρατηρήσεις σε επίπεδο εμφάνισης με αυτή τη μορφή αντρικής περιποίησης που είναι η γυμναστική προσώπου, θα αυξήσεις επίσης τον βαθμό λειτουργικότητας του δέρματός σου, θα αρχίσεις να χρησιμοποιείς τις εκφράσεις σου πιο συνειδητά και θα δώσεις ένα boost στην αυτοπεποίθησή σου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Pierce Brosnan θα είναι πάντα ο 007 με το πιο εκκεντρικό στυλ

Μία αναδρομή στις στιλιστικές επιλογές στα 80s και 90s του χολιγουντιανού σταρ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μόδα, στα χειρότερά της

Αυτά είναι μάλλον τα χειρότερα fashion trends στην ιστορία της αντρικής μόδας.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

O John Goldberger είναι ένας από τους σημαντικότερους συλλέκτες ρολογιών του κόσμου

Πώς ο Ιταλός επιχειρηματίας με το Αγγλοσαξονικό ψευδώνυμο ξεκίνησε να συλλέγει ρολόγια και ποιο κομμάτι δεν θα αποχωριστεί ποτέ του.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Η ιστορία του Mullet, του πιο cult trend όλων των εποχών

Το mullet -η χαίτη η παλιά, η καλή- δεν είναι κούρεμα, είναι πολιτισμικό φαινόμενο και η #1 τάση στα μαλλιά για το 2021.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Τα sneakers αλλιώς

H Pull&Bear λανσάρει ένα κιτ αθλητικών παπουτσιών με δυνατότητα εξατομίκευσης με μαρκαδόρους POSCA.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Πώς είναι να ψωνίζεις από τον Tommy Hilfiger μαζί με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Το Tommy Hilfiger Live Shopping Event είναι μία νέα συναρπαστική εμπειρία shopping.