Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να καλύψεις ένα τατουάζ

Τα τατουάζ μπορεί να είναι παντοτινά αλλά τουλάχιστον καλύπτονται, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η κάλυψη ενός τατουάζ δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, αλλά κάποιες φορές αποτελεί τη λύση για να διαχειριστείς ένα σχέδιο το οποίο δεν θέλεις, πλέον, να φέρεις πάνω στο δέρμα σου. Για παράδειγμα, μπορεί αν χώρισες να μη θέλεις πλέον να φέρεις στη στήθος σου την κομψότατη επιγραφή Soulitsa Forever. Ένα τατουάζ που, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να είχες χτυπήσει.

Ακόμα όμως και αν δεν χωρίσεις ποτέ από τη Σούλα, τη Σουλίτσα, το Σουλάκι, τη Σουλάρα με τα όλα της, μπορεί να θέλεις κάποια στιγμή να απαλλαγείς από ένα τατουάζ που καθώς περνάει ο καιρός δεν σε εκφράζει πια, που έχει ξεθωριάσει και δείχνει νιανιά, που το έκανες επειδή έχασες σε κάποιο στοίχημα (μιλάμε για ωριμότητα, όχι αστεία) ή που πολύ απλά έφυγε από τη μόδα και δείχνει ντεμοντέ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν αποφασίσεις να καλύψεις ένα τατουάζiStock

Σε κάθε περίπτωση, οι λύσεις είναι δύο. Να το αφαιρέσεις με λέιζερ ή να πας σε έναν εξπέρ τατουατζή-καλλιτέχνη και να του ζητήσεις να σου το καλύψει με ένα καινούργιο. Εδώ, θα ασχοληθούμε με το δεύτερο σενάριο.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν καλύψεις ένα τατουάζ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το παλιό τατουάζ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Απλώς θα καλυφθεί με κάτι διαφορετικό, πιο μεγάλο σε μέγεθος, πιο σκούρο σε χρώμα, πιο δύσκολο στο να καλυφθεί εκ νέου σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη και -ίσως- πιο ακριβό.

Αν το μελάνι του αρχικού τατουάζ είναι πολύ έντονο υπάρχει η περίπτωση να συνεχίσει να είναι ορατό κάτω από το καινούργιο, γι' αυτό και οι περισσότεροι μετανοούντες αποφασίζουν το νέο τους τατουάζ να έχει μαύρο χρώμα

Κάτι πολύ σημαντικό είναι και το ότι δεν υπάρχει πλήρης ελευθερία επιλογής σχεδίου, καθώς το νέο τατουάζ θα πρέπει να βασίζεται στο παλιό για να δείχνει σωστό και ωραίο.

Ποια είναι η διαδικασία

Ο tattoo artist θα ξεκινήσει τη διαδικασία τοποθετώντας ένα ειδικό φύλλο ιχνογραφίας πάνω στο τατουάζ που έχεις για να μαρκάρει τα σημαντικά του χαρακτηριστικά. Αυτό το βήμα θα τον βοηθήσει να βρει τα σημεία αναφοράς και τις δυσκολίες στη δημιουργία ενός νέου σχεδίου που να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη.

Έχε κατά νου ότι ίσως χρειαστεί, για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, πριν ξεκινήσει η όλη διαδικασία να "ξεθωριάσεις" το αρχικό σχέδιο με τη χρήση λέιζερ.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα

- Το μέγεθος: Ένα μικρό τατουάζ καλύπτεται με μεγαλύτερη ευκολία.

- Το χρώμα: Τα ανοιχτά χρώματα είναι πιο εύκολο να καλυφθούν.

- Το σχέδιο: Όσο πιο απλό το αρχικό, τόσο πιο εύκολο να καλυφθεί.

> Διάβασε ακόμα: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν χτυπήσεις το πρώτο σου τατουάζ

- Η ηλικία του τατουάζ: Τα παλαιότερα καλύπτονται με μεγαλύτερη ευκολία.

> Διάβασε ακόμα: Η πιο αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ

- Ο tattoo artist: Θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον που να εξειδικεύεται στην κάλυψη τατουάζ.

- Η ποιότητα των μελανιών: Θα πρέπει η κάλυψη να γίνει με τα καλύτερης ποιότητας μελάνια.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.