Ένας οδηγός για να ξυρίσεις σωστά το κεφάλι σου

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ακουμπήσει το ξυράφι πάνω στο σκαλπ σου.

Μπορεί για προσωπικούς σου λόγους, αισθητικής φύσεως, να σου αρέσει το κρανίο σου να είναι γυμνό από μαλλιά. Μπορεί και να μην έχεις άλλη επιλογή, λόγω προδιάθεσης στην καραφλότητα. Σε κάθε περίπτωση, αν σε ψήνει η ιδέα του να λάμπεις σαν μπάλα του μπιλιάρδου ή σαν γλόμπος, θα πρέπει να ξέρεις πώς να ξυρίσεις το κεφάλι σου. Παρότι η όλη διαδικασία μοιάζει εκ πρώτη σκέψεως με παιχνιδάκι, στην πραγματικότητα, για να είναι το αποτέλεσμα σένιο και να μην ερεθιστεί το σκαλπ σου, πρέπει όλα να γίνουν σύμφωνα με τις οδηγίες που ακολουθούν.

Η κατάλληλη ώρα της μέρας για να ξυρίσεις το κεφάλι σου 

Αν ξυπνήσεις ένα πρωί και σου έρθει να απαλλαγείς από την κόμη σου ή ό,τι έχει απομείνει από αυτή, κάνε πρώτα ένα ζεστό ντουζάκι. Θα μαλακώσει τις τρίχες σου, κάνοντάς τες πιο υπάκουες στις επιταγές του ξυραφιού. Αν έχεις μακριά ή σχετικά μακριά μαλλιά -ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που πρόκειται να προβείς σε αυτό το life-changing διάβημα- κόψε τα πρώτα με μία κουρευτική μηχανή στο πιο κοντό μήκος που είναι εφικτό για να είναι το ξύρισμα πιο εύκολο. Μάλιστα, όσες λιγότερες φορές περάσεις το ξυράφι από το κρανίο σου, τόσο λιγότερους ερεθισμούς θα προκαλέσει στο σκαλπ σου.

Ένας οδηγός για να ξυρίσεις σωστά το κεφάλι σου

Καλύψου με τζελ ξυρίσματος

Το τζελ ξυρίσματος δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη για να είναι τέλειο το αποτέλεσμα και να μην υποφέρεις κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος. Θα μαλακώσει κι άλλο τις τρίχες σου και θα προστατεύσει το σκαλπ σου από τις λεπίδες του ξυραφιού, οι οποίες θα γλιστρούν πιο εύκολα πάνω του.

Χρησιμοποίησε καινούργιο ξυράφι ή κάποιο σε άψογη κατάσταση

Αν οι λεπίδες του ξυραφιού σου είναι φθαρμένες, θα πρέπει να περάσεις το ξυράφι περισσότερες φορές πάνω στο δέρμα της κεφαλής σου για να δεις αποτέλεσμα κι όσο πιο πολλές φορές το περάσεις τόσο πιο πολύ θα ερεθίσει την επιδερμίδα σου. Επίσης, αν προτιμάς τα ξυράφια που έχουν πάνω από τις λεπίδες τους μία ή περισσότερες μπάρες με προστατευτικό τζελ, τσέκαρε ότι ούτε αυτό έχει φθαρεί.

> Διάβασε ακόμα: Κουρέματα για άντρες με λίγο μαλλί

Ακολούθησε τον δρόμο που σου δείχνουν οι τρίχες σου

Την πρώτη φορά που ξυρίζεις το κεφάλι σου, το ξυράφι πρέπει να ακολουθεί τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες σου. Παρότι το ξύρισμα δεν θα είναι τόσο 'βαθύ' θα προλάβεις τόσο τους ερεθισμούς όσο και τους πιθανούς τραυματισμούς. Σύμφωνα με το ισπανικό Esquire, τις επόμενες φορές που θα ξυρίσεις το κεφάλι σου, μπορείς και να τα πάρεις κόντρα.

ΤΖΕΙΣΟΝ ΣΤΕΪΘΑΜ

Απαλές κινήσεις και ευγενής συμπεριφορά στις λεπίδες του ξυραφιού

Κάτι πολύ σημαντικό είναι οι κινήσεις σου να είναι απαλές και να μην ασκείς με το ξυράφι πίεση στο δέρμα σου. Μην ξεχνάς να ξεπλένεις συχνά τις λεπίδες του με χλιαρό νερό και ποτέ μην τις σκουπίζεις με πετσέτα ούτε να τις τινάζεις στον νιπτήρα (για να μην τις καταστρέψεις).

> Διάβασε ακόμα: Αλήθεια ή μύθος: Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση;

Ενυδάτωση και τελείωσες

Μόλις τελειώσεις με το ξύρισμα, άπλωσε στο σκαλπ σου μία ήπια ενυδατική κρέμα ή είναι εξειδικευμένο καταπραϋντικό τζελ για να το διατηρήσεις σε τέλεια κατάσταση, λαμπερό στην όψη και απαλό στην αφή.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.