Καταρχήν, πρέπει να δούμε το τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που ονομάζουμε τριχόπτωση. Ως τριχόπτωση ορίζεται η αποκόλληση του στελέχους της τρίχας από το τριχοθυλάκιο της. Αυτό, όμως, δεν είναι πάντοτε πρόβλημα. Ίσα ίσα, είναι κάτι το παντελώς φυσιολογικό: Κάθε μέρα χάνεις 50-100 τρίχες από το τριχωτό της κεφαλής σου. Το πρόβλημα προκύπτει όταν δεν υπάρχει μια αντίστοιχη ‘αναπλήρωση’ από νέες τρίχες, κάτι που, προοδευτικά, οδηγεί στην αραίωση.

Πού οφείλεται η τριχόπτωση

Αν αυτή η πιο έντονη τριχόπτωση που προκαλεί αραίωση συμβεί ξαφνικά, τότε το πιο πιθανό είναι να οφείλεται σε παράγοντες όπως η αλλαγή της εποχής (π.χ. εποχική ανοιξιάτικη τριχόπτωση), το παροδικό στρες, η κακή διατροφή ή κάποιο πρόβλημα υγείας. Όταν όμως επιμένει, οι συνήθεις ύποπτοι είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, οι ελλείψεις στη διατροφή (π.χ. σε ψευδάργυρο ή πρωτεΐνες), το χρόνιο στρες και άλλα ψυχολογικής φύσης προβλήματα.

Πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις

Την καλύτερη λύση σου τη δίνει η τεχνολογία μέσα από το καινοτόμο δερμοκαλλυντικό σκεύασμα Labo 5 Patents Kατά της Tριχόπτωσης, που μάλιστα κυκλοφορεί σε ειδική σύνθεση για τον άντρα (αλλά και για τη γυναίκα) και είναι ενισχυμένο με διαδερμική τεχνολογία, η οποία βοηθάει στην απορρόφηση των ενεργών συστατικών του για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Η δερμοκαλλυντική αγωγή Labo Hair Loss 5 Patents Man περιλαμβάνει φιαλίδια για τοπική χρήση.

Το Labo 5 Patents Kατά της Tριχόπτωσης είναι ένα προϊόν της τεχνογνωσίας των ερευνητών της Labo Cosprophar, που αποκτήθηκε έπειτα από 30ετείς έρευνες και κλινικές δοκιμές. Μάλιστα, έχει λάβει 5 ελβετικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, καθώς ενισχύει με πολλαπλούς τρόπους τόσο το σύστημα της τρίχας όσο και το τριχωτό, αντιμετωπίζοντας την τριχόπτωση συνολικά.

Τι ακριβώς κάνει το Labo 5 Patents Kατά της Tριχόπτωσης

Όπως λέει και το όνομά του, 5 πράγματα: Πρώτον, βοηθάει στην πρόληψη της πρόωρης αποκόλλησης του στελέχους της τρίχας. Δεύτερον, στην αντιμετώπιση των αιτιών της γήρανσης του συστήματος των τριχών, παρατείνοντας τη λειτουργικότητα των τριχοθυλακίων. Τρίτον, στη διατήρηση των αποθεματικών κυττάρων του τριχωτού σε καλή κατάσταση, κάτι το οποίο είναι θεμελιώδες για την υγεία και την επιβίωση των τριχοθυλακίων.

Τέταρτον, προάγει τη θρέψη των νησίδων τριχοθυλακίων (συστήματα πολλαπλών τριχοθυλακίων), μειώνοντας την τριχόπτωση. Πέμπτον, χάρη στην αποκλειστική του σύνθεση που βασίζεται σε 3 ενισχυτές απορρόφησης και στα χαμηλού μοριακού βάρους συστατικά, ενισχύεται η απορρόφηση όχι μόνο διαμέσου πάχους στοιβάδων του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής, βοηθώντας στη μείωση της τριχόπτωσης.

Η αξιολόγηση από αληθινούς χρήστες

Σε αξιολόγηση του σκευάσματος με δοκιμασία έλξης (pull test), στην οποία συμμετείχαν 20 άντρες, μεταξύ 19 και 50 ετών, που έπασχαν από τελογενή τριχόρροια, τα αποτελέσματα που βρέθηκαν είναι εκπληκτικά. Έπειτα από εφαρμογή του σκευάσματος μία φορά ημερησίως κάθε δεύτερη ημέρα, για 60 διαδοχικές ημέρες, καταγράφηκε αύξηση 89,32% στην αντίσταση των τριχών στην έλξη (50,48%, έπειτα από 1 μήνα αγωγής).

Μέσω δοκιμασίας λουτήρα (wash test), με καταμέτρηση των απολεσθέντων τριχών έπειτα από λούσιμο του τριχωτού σε συνήθεις συνθήκες, έπειτα από 1 μήνα αγωγής καταγράφηκε μείωση 36,25% στον αριθμό των απολεσθέντων τριχών και έπειτα από 2 μήνες 49,72%.

Τέλος, με υποκειμενική αξιολόγηση κατά την διάρκεια της αγωγής και στο τέλος της κλινικής μελέτης, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην έρευνα παρατήρησαν μείωση της τριχόπτωσης, μείωση στην έκκριση και τα επίπεδα του σμήγματος στα μαλλιά, αλλά και καλή ανοχή στη χρήση του σκευάσματος.

 


Info

Κάθε συσκευασία της αγωγής Labo 5 Patents Κατά της Τριχόπτωσης περιέχει 14 φιαλίδια για χρήση κάθε δεύτερη ημέρα σε καθαρό τριχωτό.