Μήπως στις 19 Ιανουαρίου, αντί να γυρίσεις στο σπίτι σου μετά το γραφείο και να σαπίσεις μπροστά στην τηλεόρασή σου, να πας σε κανένα σινεμά και να δεις τη Βαβυλώνα; Υπάρχει λόγος που σου προτείνουμε τη συγκεκριμένη ταινία, παρότι έσπειρε τη διχόνοια ανάμεσα στους κριτικούς που βρέθηκαν στην ειδική προβολή της στο Λος Άντζελες, με άλλους να tweetάρουν πως πρόκειται για το καλύτερο φιλμ του Damien Chazelle, άλλους να την περιγράφουν ως χαοτική εξτραβαγκάντζα και άλλους να μιλούν για flop. Ποιος είναι αυτός ο λόγος; Tα μαλλιά του Brad Pitt.

Πριν αναλύσουμε το σκεπτικό μας, να αναφέρουμε ότι η νέα επική ταινία εποχής του Γαλλοαμερικανού σκηνοθέτη, που το 2017 είχε σαρώσει τα Όσκαρ με το La La Land (14 υποψηφιότητες, 6 αγαλματίδια), καταγράφει την άνοδο και την πτώση αρκετών χαρακτήρων κατά τη μετάβαση στον ομιλούντα κινηματογράφο, με τον Brad Pitt να ενσαρκώνει τον Jack Conrad, έναν αστέρα του βωβού σινεμά και τη Margot Robbie τη Nellie LaRoy, μια επίδοξη ηθοποιό. Σε άλλους ρόλους πρωταγωνιστούν οι: Diego Calva, Jean Smart, Jovan Adepo και Li Jun Li.

Τι μας μαθαίνει η Βαβυλώνα για τα μαλλιά

Τα χτενίσματα των υπέρλαμπρων άρρενων αστέρων του Old Hollywood της δεκαετίας του 1920, βασίζονται σε δύο αρχές: τις χωρίστρες με το αλφάδι και τις πομάδες.

Για να κοπιάρεις το look τους, το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να βρεις έναν μπαρμπέρη με ταλέντο στο ψαλίδι. Αφού σου κόψει τα πλαϊνά κοντά και σου αφήσει αρκετό μαλλί μπροστά και στην κορυφή του κεφαλιού σου για το εφέ, εσύ δεν έχεις παρά να ασχοληθείς με το στιλιζάρισμά τους.

Αυτό που σου προτείνουμε, αντί για την κλασική πομάδα, είναι τα κεριά, που είναι πιο ελαστικά και εύκολα στην εφαρμογή ενώ, επιπλέον, έχουν ματ φινίρισμα, κάτι που θα κάνει το hair look σου να μη δείχνει μόνο glamorous αλλά και σημερινό.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.