Η σωστή περιποίηση για τα πυκνά φρύδια

Χρήσιμες συμβουλές για να μην προβείς σε υπερβολές "καθαρίζοντας" το δάσος πάνω από τα μάτια σου.

Αν ρωτήσεις το κορίτσι ή τις φίλες σου "ποιος είναι ο καθρέπτης/το κάδρο του προσώπου σου;", μία απάντηση θα πάρεις: "Τα φρύδια σου, εννοείται". Οι μόνες τρίχες του προσώπου σου που αναδεικνύουν το βλέμμα και προσδίδουν αρμονία και γοητεία. Οι γυναίκες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και φροντίζουν σχεδόν καθημερινά να μην αμελούν την περιποίησή τους.

Τι συμβαίνει όμως με την αντρική περιποίηση των φρυδιών; Πόσο εύκολη ή δύσκολη υπόθεση είναι; Και σε ποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη; Ακολουθεί ένας χρήσιμος και χρηστικός οδηγός για να μάθεις να κάνεις σωστή την περιποίηση των φρυδιών σου χωρίς υπερβολές. 

Βήμα 1ο – Αναγνώρισε το πρόβλημα

Δύο είναι οι περιπτώσεις που επιβάλλεται το σουλούπωμα των φρυδιών: Πρώτον, αν τα φρύδια σου είναι πυκνά, άγρια και ατίθασα σαν του Martin Scorsese για παράδειγμα:

Η σωστή περιποίηση για τα πυκνά φρύδια

ή αν σμίγουν μεταξύ τους, σαν του Anthony Davis:

Βήμα 2ο - Δες τι περισσεύει

Ο κανόνας λέει ότι η ουρά του φρυδιού πρέπει να σχηματίζει διαγώνιο με την άκρη του ματιού, ενώ η αρχή του φρυδιού να είναι σε ευθεία με την κόγχη του ματιού. Αυτός είναι ίσως και ο πιο απλός τρόπος για να καταλάβεις ποιες τρίχες πρέπει να φύγουν.

Αν πάλι τίποτα δεν περισσεύει και πάνω - κάτω τα φρύδια σου έχουν το σωστό σχήμα, το δεύτερο πράγμα που πρέπει να ελέγξεις είναι αν έχεις σγουρές τρίχες που πετούν από δω και από εκεί (περίπτωση Scorsese).

Βήμα 3ο – Εξοπλίσου με τα απαραίτητα "εργαλεία"

Ο καλύτερος τρόπος για να σουλουπώσεις τα φρύδια σου είναι ή με τσιμπιδάκι (αν το κάνεις μόνος σου) ή με κλωστή (αν απευθυνθείς σε κάποια αισθητικό). Και με τα δύο "εργαλεία" -ξυραφάκι δεν χρησιμοποιείς ποτέ, καθώς θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την τριχοφυΐα.- θα πετύχεις ένα ομοιόμορφο, φυσικό αποτέλεσμα, που είναι και το ζητούμενο. Γιατί, κακά τα ψέμματα, ένα φρύδι που βγάζει μάτι ότι είναι βγάλμενο λες και είναι γυναικείο, κανείς δεν θέλει στο πρόσωπό του. Μόνο ο Κώστας Μήτρογλου.

Βήμα 4ο – "Καθάρισε" την περιοχή με σύνεση

Αρχικά, τρίμαρε ό,τι πετάει μ' ένα ψαλιδάκι, έπειτα διχοτόμησε το ενιαίο φρύδι σου με το τσιμπιδάκι και τέλος αφαίρεσε όποιες τρίχες ξεφεύγουν από τη διαγώνια που σχηματίζει η ουρά του φρυδιού με την άκρη του ματιού. Μην πειράξεις τις υπόλοιπες τρίχες που βρίσκονται στο βλέφαρό σου. Αν πάλι αισθάνεσαι ότι κάποιες πρέπει να φύγουν, κλείσε καλύτερα ένα ραντεβού σε μια αισθητικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι δεν προέβεις σε υπερβολές που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εμφάνισή σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.