Πριν λίγες ημέρες, ο David Beckham ανακοίνωσε επίσημα πως έκανε πράξη του σχέδιο που είχε οραματιστεί το 2014, δημιουργώντας ποδοσφαιρική ομάδα στο Μαϊάμι, που θα αγωνίζεται στο MLS. Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας του -μάθε περισσότερα εδώ-, μπορεί όλοι να ασχολήθηκαν με την είδηση ότι ο ο πρώην super star των Manchester United, Real Madrid, Milan, PSG και Los Angeles Galaxy έγινε πρόεδρος, εγώ πάλι θα σου μιλήσω για το νέο κούρεμα που λάνσαρε. Becks είναι αυτός, ό,τι θέλει κάνει με τα μαλλιά του.

Αφού, λοιπόν, έκανε μόδα το 2016 το fade haircut, που φορέθηκε και συνεχίζει να φοριέται στα κεφάλια της πλειοψηφίας του αντρικού πληθυσμού, στα τέλη της περσινής χρονιάς αποφάσισε να μακρύνει τα μαλλιά του και να μας γυρίσει πίσω στα θρυλικά '90s.

Ήταν κάπως έτσι δηλαδή, λανσάροντας ένα κοντό μακρύ καρέ με ξανθές ανταύγειες και χωρίστρα στη μέση που θύμιζε αρκετά το look του αείμνηστου Kurt Cobain.

Κι επειδή ο 42χρονος αλλάζει κουρέματα, όπως εσύ πουκάμισα, ιδού πώς είναι σήμερα τα μαλλιά του.

Η εν λόγω φωτογραφία είναι από την παρουσίαση της ποδοσφαιρικής του ομάδας, με τον Beckham να λανσάρει το λεγόμενο textured quiff, ένα haircut που αναμένεται να κάνει θραύση τη φετινή χρονιά.

Το κούρεμα

Πρόκειται για ένα πάντρεμα του κλασικού quiff με το disconnected undercut. Και εξηγούμαστε...

Το quiff θα μπορούσε να το πει κανείς και το κούρεμα λοφίο, μιας και την παράσταση κλέβει το μακρύ, πυκνό τσουλούφι, που δεσπόζει στην κορυφή του κεφαλιού. Τα πλαϊνά είναι κοντοκουρεμένα και όλη η ένταση δίνεται στο επάνω μέρος του κεφαλιού. Αντλεί στοιχεία από το pompadour, το flat top, ακόμη και την ασυμβίβαστη μοϊκάνα.

Από την άλλη, το disconnected undercut θέλει τα πλαϊνά μαλλιά σου να είναι εντελώς ξυρισμένα, την ώρα που εκείνα της κορυφής είναι πλούσια, πυκνά και μακριά και μην υπάρχει κάποια σύνδεση ή καλύτερα κάποιο αρμονικό σβήσιμο των μαλλιών από την κορυφή μέχρι τον αυχένα.

Με άλλα λόγια, το textured quiff θέλει τα μαλλιά σου στο πλάι -γύρω από τους κροτάφους και τον αυχένα- να είναι σχεδόν ξυρισμένα, και τα μαλλιά της κορυφής πυκνά, μακριά και ελαφρώς φιλαριστά. Τα μαλλιά τώρα που συνδέουν την κορυφή με το κάτω μέρος του κεφαλιού πρέπει να είναι κοντοκουρεμένα και να μην σβήνουν αρμονικά ούτε με την κορυφή, αλλά ούτε με τον αυχένα.

Το styling βήμα - βήμα

  1.  Αφού λουστείς, ταμπονάρεις απαλά τα μαλλιά σου με μία καθαρή πετσέτα.
  2.  Όσο είναι ακόμα νωπά, απλώνεις μια μικρή ποσότητα από το σπρέι αλατιού στην κορυφή και χτενίζεις τα μαλλιά με τα δάχτυλά σου.
  3. Στη συνέχεια, στεγνώνεις με το πιστολάκι γυρνώντας το κεφάλι σου προς τα κάτω για να δώσεις όγκο στο λοφίο.
  4. Όταν τα μαλλιά σου είναι πλέον στεγνά, βάζεις μια μικρή ποσότητα πομάδας ή πάστας στα χέρια σου -ό,τι σε βολεύεις καλύτερα- και φορμάρεις το λοφίο με τα δάχτυλά σου με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Σε ποιο σχήμα προσώπου ταιριάζει

Είναι το ιδανικό κούρεμα για σχεδόν όλους τους άντρες, καθώς ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου, από οβάλ μέχρι τετράγωνο. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το εξής: Αν έχεις αδύναμα, λεπτά μαλλιά, θα είναι δύσκολο το φορμάρισμά τους όταν μακρύνουν, μιας και δεν θα επιτυγχάνεται εύκολα το ύψος που θέλουμε να δώσουμε στο λοφίο. Όσο πιο σκληρή η τρίχα σου, τόσο πιο εύκολο το styling των μαλλιών σου.

Τα "όπλα" για να το πετύχεις

Αν ψήθηκες να υιοθετήσεις το textured quiff, πάρε μολύβι και χαρτί και εφοδιάσου με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορείς να το φορμάρεις στο σπίτι σου.

  • Πιστολάκι για στέγνωμα και φορμάρισμα.
  • Στρογγυλή βούρτσα για όγκο κατά το στέγνωμα.
  • Μια καλής ποιότητας πάστα ή πομάδα για έντονο όγκο και κράτημα.
  • Ένα σπρέι αλατιού στην περίπτωση που επιμένεις στο φυσικό αποτέλεσμα και θέλεις περισσότερη κίνηση.