Ένας από τους master του grooming στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Κουτρούμπας από το Barber Salon at GB Hair Spa, έχει να σου πει μερικά σημαντικά πράγματα για την περιποίηση τόσο των μαλλιών, όσο και του τριχωτού μέρους του προσώπου σου. Και καλά θα κάνεις να δώσεις βάση.

Ξύρισμα

> Η ιδανικότερη ώρα για το ξύρισμα είναι ακριβώς μετά το ντους, καθώς τα γένια είναι πιο μαλακά και η θερμοκρασία του δέρματος κατάλληλη για το ξυράφι.

> Η κρέμα ξυρίσματος πρέπει να απλώνεται κάνοντας μασάζ για περίπου 1 λεπτό. Η προετοιμασία άλλωστε είναι απαραίτητη για ένα σωστό ξύρισμα

> Ιδανικά, χρησιμοποιείς πάντοτε καινούριο ξυράφι, καθώς το παλιό μπορεί να ερεθίσει ή ακόμη και να κόψει στα δύσκολα σημεία.

> Δεν πηγαίνεις ποτέ κόντρα στο πρώτο χέρι, ξυρίζεις προς την φορά της τρίχας και επαναλαμβάνεις με διαφορετική γωνία για πιο βαθύ αποτέλεσμα στο δεύτερο χέρι.

> Ξεπλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι του δέρματος και βάζεις οπωσδήποτε after shave. Στη συνέχεια ένα επιπλέον ενυδατικό face cream είναι αρκετό για να δώσει στο δέρμα φρεσκάδα και λάμψη.

Μούσι

> Όσο πιο συχνά τριμάρεις το μούσι σου, τόσο το καλύτερο. Άλλωστε ένα σωστό μούσι χρειάζεται εντατική περιποίηση.

> Οφείλεις να επιλέξεις το στυλ ανάλογα με το πρόσωπό σου αλλά και τη διάθεσή σου.

> Στα πιο μακριά μούσια, η χρήση ενός ειδικού σαμπουάν κρίνεται απαραίτητη, ενώ ένα λάδι μπορεί να προσθέσει πολλά στο look, κάνοντας τις ατίθασες και σκληρές τρίχες πιο στρωτές και λαμπερές. Χρησιμοποίησε ξυράφι στο κάτω μέρος και στα μάγουλα, αλλά φρόντισε να μην το παρακάνεις.

Μαλλιά

> Αν διαθέτεις κοντά μαλλιά οφείλεις να τα ανανεώνεις συχνά ώστε να φαίνονται περιποιημένα, με μια επίσκεψη στον μπαρμπέρη σου. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά που έχουν ασυμμετρίες: ρώτα, άκου, αφέσου στα χέρια του ειδικού και εμπιστεύσου τον, γνωρίζει καλύτερα.

> Απέφυγε το καθημερινό λούσιμο όσο είναι κάτι τέτοιο δυνατόν και ειδικά για το καλοκαίρι φρόντισε να επιλέξεις το σωστό σαμπουάν, το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύ. Μην τρίβεις δυνατά τις ρίζες και λούζεις πάντα με το ένα χέρι.

> Χρησιμοποίησε κερί-πάστα-πομάδα, αποφεύγοντας να το βάζεις κοντά στις ρίζες, καθώς όταν ιδρώσεις θα εμφανιστεί η αίσθηση της φαγούρας.

Στα χέρια του ειδικού

Το GB Spa του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία δημιούργησε έναν εξειδικευμένο χώρο, το Barber’s Salon, για τους άντρες που ξέρουν να ξεχωρίζουν. Μια γωνιά ομορφιάς και περιποίησης που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους άντρες που θέλουν να αφιερώσουν λίγο από το χρόνο τους για τον εαυτό τους.

Σε έναν άνετο και όμορφα διαμορφωμένο χώρο που παραπέμπει σε βρετανική ανδρική λέσχη, ο barber Κωνσταντίνος Κουτρούμπας θα φροντίσει να αναδείξει την ιδανικότερη πλευρά του εαυτού σου. Και μάλιστα σε εξαιρετικά προσιτές τιμές.  

Το Hair Spa Salon είναι ανοιχτό κάθε μέρα, και τις Κυριακές από τις 11:00 μέχρι τις 19:00, για άντρες και γυναίκες που επιθυμούν να προγραμματίσουν το ραντεβού ομορφιάς που τους αξίζει. Μπορείς να κλείσεις και ραντεβού από εδώ.