5 τρόποι για να επιβραδύνεις την τριχόπτωση

Τα μυστικά των δερματολόγων για να κρατήσεις τα μαλλιά στο κεφάλι σου για όσο περισσότερο γίνεται.

Αν για τις γυναίκες ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες είναι οι ρυτίδες, για τους άντρες είναι η φαλάκρα, με σχεδόν τα δύο τρίτα εξ αυτών να έρχονται αντιμέτωπα με την ανδρογενή αλωπεκία στα μέσα της τρίτης δεκαετίας της ζωής τους. Κι ενώ κάποιοι αποφασίζουν να αποδεχθούν την αλλαγή, ξυρίζοντας το κεφάλι τους -βλέπε Bruce Willis-, κάποιοι αναζητούν λύσεις για να επιβραδύνουν την τριχόπτωση. Σαν αυτές που ακολουθούν παρακάτω και αποτελούν προτάσεις δερματολόγων.

5 τρόποι για να επιβραδύνεις την τριχόπτωση

Διαλογισμός και άσκηση

Το ότι το άγχος επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου, το γνωρίζεις. Ότι μπορεί να καταστρέψει ακόμη και τα μαλλιά σου, μάλλον το αγνοείς. Έρευνες έχουν δείξει πως το στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό, τα οποία οδηγούν στη διαταραχή των ορμονών. Συγκεκριμένα, αν τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών μπορεί να σταματήσει πρόωρα. Δύο λύσεις υπάρχουν για να αντιμετωπίσεις το άγχος: η γυμναστική (οποιαδήποτε μορφή άσκησης σε κάνει να νιώθεις καλά) και ο διαλογισμός, που επιτυγχάνεται μέσω της γιόγκα για παράδειγμα.

"Τάισε" τα μαλλιά σου μινοξιδίλη

Πρόκειται για μία δραστική ουσία -εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) -, ένα περιφερικό αγγειοδιασταλτικό, που όταν εφαρμόζεται τοπικά έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει την ανάπτυξη της τριχοφυΐας σε άτομα που πάσχουν από ανδρογενή αλωπεκία.

Λούσου με κετοκοναζόλη

Μία ακόμη ουσία που δρα κατά της απώλειας των μαλλιών, ενδυναμώνοντας την τρίχα. Προσοχή όμως. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε εισηγηθεί την αναστολή κυκλοφορίας του φαρμάκου και συγκεκριμένα των μορφών που λαμβάνονται από το στόμα. Ωστόσο, είχε υπογραμμίσει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα τοπικά σκευάσματα της κετοκοναζόλης (όπως κρέμες, αλοιφές και σαμπουάν), καθώς το ποσό αυτής που απορροφάται σε όλο το σώμα είναι πολύ χαμηλό.

Αύξησε (αν το έχεις ανάγκη) την πρόσληψη βιταμίνης D 

Επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει κατά καιρούς την τριχόπτωση με τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό, καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών. Τροφές πλούσιες στη συγκεκριμένη βιταμίνη είναι ο σολομός, ο τόνος, το γάλα και τα πορτοκάλια. Μια ακόμη καλή πηγή βιταμίνης D είναι ο ήλιος πάντα με προσοχή και με ασφάλεια για το δέρμα σου.

Δοκίμασε το λέιζερ

Η μέθοδος ενεργοποίησης του θύλακα της τρίχας με το λέιζερ είναι μια θεραπεία εγκεκριμένη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθάει σημαντικά στην επιβράδυνση της αραίωσης. Πρόκειται για μία απλή, ανώδυνη και απολύτως ασφαλή θεραπεία (το αρνητικό είναι ότι κοστίζει ακριβά), κατά την οποία όλο το τριχωτό κεφαλής εκτίθεται στο ευεργετικό φως τριών διαφορετικών μήκων κύματος φωτός που έχει αποδειχτεί ότι έχουν υψηλή τριχογενετική δράση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.