Τριχόπτωση, αραίωση, ανδρογενής αλωπεκία. Όποια λέξη κι αν χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου που καθημερινά ολοένα και χάνουν την πυκνότητά τους, το πρόβλημα δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Άλλωστε, οι δύο κύριες αιτίες του φαινομένου της φαλάκρας είναι η γενετική προδιάθεση και η γήρανση του οργανισμού. Άλλοι παράγοντες που μπορούν να επισπεύσουν την απώλεια μαλλιών είναι η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα αλλά και η χρόνια έλλειψη ύπνου.

Καταλαβαίνεις λοιπόν πως αλλάζοντας μερικές κακές συνήθειές μπορείς τουλάχιστον να επιβραδύνεις την εξάπλωση του φαινομένου και να κρατήσεις όσο περισσότερο γίνεται τις τρίχες πάνω στο κεφάλι σου, ενώ επιλέγοντας το σωστό κούρεμα να καμουφλάρεις τις προβληματικές περιοχές. Κάποιο από τα τρία ακόλουθα για παράδειγμα, που φιγουράρουν στα κεφάλια διάσημων αντρών.

Billy Bob Thorton - Αφέλειες/Φράντζα

Ιδανικό αν η αραίωση στους κροτάφους είναι τόσο έντονη που έχει σχηματιστεί η κλασική περίπτωση του περίφημου "μπιφτεκιού".

Το κούρεμα: Εν αντιθέσει με το fade, εδώ διατηρείς την πυκνότητα των μαλλιών και κόβεις μια κοντή φράντζα ή αφέλεια, ό,τι σε βολεύει καλύτερα, για να κρύψεις ουσιαστικά τους άδειους κροτάφους σου.

Πώς θα το πετύχεις: Δεν είναι ένα κούρεμα που μπορείς να το πετύχεις στο σπίτι μόνος σου. Κλείσε ραντεβού στον κομμωτή σου και άσε εκείνον που κρατά τα ψαλίδια να παίξει μπαλίτσα.

Chris Martin - Quiff effect

Ιδανικό αν η αραίωση έχει πλήξει τους κροτάφους σου.

Το κούρεμα: Τα μαλλιά είναι πιο πυκνά και κυματιστά στην κορυφή και κοντοκουρεμένα περιμετρικά.

Πώς θα το πετύχεις: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μεσαίου ύψους fade, που ξεκινάει να σβήνει από πάνω, περίπου από το ύψος των φρυδιών, προς τα κάτω. Για να είναι το αποτέλεσμα καλαίσθητο και να έχει κίνηση το μικρό λοφίο σου, τα μαλλιά στην κορυφή πρέπει να είναι ελάχιστα φιλαρισμένα, χωρίς έντονες ψαλιδιές στο τελείωμα της τρίχας.

Jamie Foxx - Καπελάκι fade

​Ιδανικό αν η αραίωση είναι έντονη στους κροτάφους, στα πλαϊνά του κεφαλιού και στην κορυφή. (Παντού δηλαδή).

Το κούρεμα: Όταν παντρέψεις το buzz cut με το καπελάκι γεννιέται το καπελάκι fade.

Πώς θα το πετύχεις: Στο πλάι και στο πίσω μέρος τα μαλλιά σου είναι ξυρισμένα και αρκετά κοντοκουρεμένα, ξυρισμένα με την ψιλή στην κορυφή σε τετράγωνο σχήμα.