Τα κουρέματα που έκαναν μόδα οι ποδοσφαιριστές

Hairstyles και haircuts που σκόραραν στα δίχτυα από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 26 Νοεμβρίου 2018

Ένα όμομα που σίγουρα δεν γνωρίζεις είναι αυτό του ο Landry Agres. Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τους Antoine Griezmann, Xabi Prieto, Yannick Carrasco και Carlos Vela που μπορεί να μιλούν μαζί του μία φορά την εβδομάδα. Κι αυτό γιατί ο Agres είναι ο κουρέας τους. Για την ακρίβεια, ένας από τους πιο καταξιωμένους, αυτή τη στιγμή, hairstylists στον κόσμο.

Ποιος καλύτερος λοιπόν από τον Agres για μία μίνι αναδρομή στα μεγαλύτερα hairstyle trends που έχουμε δει στα ποδοσφαιρικά γήπεδα από τη δεκαετία του '50 μέχρι σήμερα. Στο πώς δηλαδή έχει εξελιχθεί η τάση στο κούρεμα και το χτένισμα των ποδοσφαιριστών τις τελευταίες επτά δεκαετίες.

1950s – Η χωρίστρα στο πλάι

Τα κουρέματα που έκαναν μόδα οι ποδοσφαιριστές

Καθαρό, στιλιζαρισμένο, άνετο. Ένα κλασικό κοντό κούρεμα που αγάπησε το Ferenc Puskás και θέλει τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω με τη χωρίστρα στα δεξιά ή αριστερά.

1960s – Το mop top

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Γνωστό και ως "σφουγγαρίστρα" ή ως "Beatles cut”. Εμείς πάλι θα το λέγαμε κούρεμα – κασκέτο, χάρη στην πυκνή ίσια φράντζα και στα αυτιά και τον σβέρκο που καλύπτονται από ένα παχύ στρώμα τρίχας. Άξιοι εκπρόσωποί του οι Johan Cruyff και George Best.

1970s – Η περμανάντ

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που να μην έχει αγαπήσει τη μπούκλα τόσο πολύ όσο οι Hugo Sánchez, Kevin Keegan και Paul Breitner.

1980s – Η χαίτη

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Ή αλλιώς μαλλί λασπωτήρας ή απλά mullet στην αγγλική. Το κούρεμα σήμερα κατατεθέν του Rudi Völler. Όπως αντιλαμβάνεσαι με την λέξη καλαισθησία δεν ήταν τσακωμένη μόνο η δεκαετία του 1970, αλλά και του '80.

1990s – Το ντεκαπάζ

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Ο ράπερ Eminem και ο Βρετανός ποδοσφαιριστής Paul Gascoigne υπήρξαν οι δύο μεγαλύτεροι fans των βαμμένων ξανθών μαλλιών που έκανε θραύση στα 90s. Ωστόσο, ντεκαπάζ στιγμή που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ανήκει δικαιωματικά στην Εθνική Ρουμανίας. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας το 1998, όλοι οι παίκτες της ομάδας εμφανίστηκαν κάπως έτσι, όταν πέρασαν στους "8".

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

2000s – Το φιλαριστό καρέ

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Μπορεί να το θυμάσαι στα κεφάλια των Ramón García, David Beckham και Fernando Torres, ωστόσο ο πρώτος διδάξας του σέξι -για πολλούς- φιλαριστού καρέ ήταν ο Andrea Pirlo. Υπόκλιση στον Maestro.

2010s – Το scalp art

ΜΑΛΛΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Με απλά λόγια, να δημιουργείς σχέδια στα μαλλιά, ξυρίζοντας μέρος του κρανίου σου. Όπως για παράδειγμα, ο Pogba, που με τις τρίχες του κάνει πάντα του κεφαλιού του.

Από: Esquire ES

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κουρέματα που καμουφλάρουν την αραίωση των μαλλιών

Υπάρχει τρόπος να δείχνουν τα αδύναμα και λίγα μαλλιά σου πιο πυκνά και δυνατά.

4 παλιακοί grooming κανόνες που πρέπει να σπάσεις

Οι old school συνήθειες περιποίησης που δεν έχουν σχέση με το σήμερα.