Πώς θα αφήσεις εκείνο το μουστάκι που θα έκανε υπερήφανο τον πατέρα σου

4 βήματα για σίγουρη επιτυχία σαν αυτή του Tom Selleck.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 06 Αυγούστου 2019

Από την ποπ κουλτούρα (The Nice Guys και Narcos) μέχρι τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου (Henry Cavill, James Franco), το ίσως πιο hype facial hair αυτή τη στιγμή είναι αναμφίβολα το μουστάκι. Ναι, το παρεξηγημένο και παρωχημένο μουστάκι (ο Tom Selleck χειροκροτεί) έχει κάνει τα τελευταία χρόνια δυναμική επιστροφή στο αντρικό στυλ, κονταροχτυπώντας στα ίσια της πυκνές και μακριές γενειάδες.

Πώς θα αφήσεις εκείνο το μουστάκι που θα έκανε υπερήφανο τον πατέρα σου

Τα 4 βήματα για να αφήσεις ένα αξιοπρεπές μουστάκι

Βήμα 1ο - Αναγνώρισε την κατάσταση

Υπάρχουν άντρες που έχουν γεννηθεί για να έχουν μουστάκι -ο Hulk Hogan για παράδειγμα- και άντρες που παλεύουν με νύχια και με δόντια για να καλλιεργήσουν τελικά ένα patchy -γεμάτο κενά- moustache/beard. Προτού λοιπόν αποφασίσεις τι στυλ μουστάκι θέλεις να αφήσεις, καλό θα είναι να κάνεις μία γρήγορη αναγνωριστική έρευνα στις τρίχες του προσώπου σου, που θα σε βοηθήσει σημαντικά ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Βήμα 2ο - Προετοίμασε το έδαφος

Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Με υπομονή και επιμονή. Οι δύο αρετές που θα κάνουν λίγο πιο εύκολη την προσπάθειά σου να μακρύνεις τις τρίχες σου. Προσπάθεια που δεν θα αποδώσει καρπούς μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά σε μερικές εβδομάδες, μιας και ο μέσος όρος ανάπτυξης της τρίχας σε ένα αντρικό πρόσωπο είναι περί τα 0.04 εκατοστά την ημέρα.

Βήμα 3ο - Διατήρησε το σχήμα του καθαρό

Συνήθως οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι οι πιο δύσκολες, κατά τη διάρκεια των οποίων το μουστάκι αρχίζει μεν να σχηματοποιείται στο άνω χείλος, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων το αποτέλεσμα είναι κάπως "ακατάστατο" και επ' ουδενί καλοσχηματισμένο. Ένα ψαλίδι ή μία κουρευτική μηχανή θα σε βοηθήσει να τιθασεύσεις τις τρίχες σου και να διατηρήσεις στο πρόσωπό σου καθαρό.

Βήμα 4ο- Επέλεξε το στυλ που σου ταιριάζει

Το ίδιο πράγμα που ισχύει για τις τρίχες στο κεφάλι σου ισχύει και για εκείνες του προσώπου σου. Όπως δεν σου ταιριάζουν όλα τα στυλ κουρέματος, δεν σου ταιριάζουν και όλα τα στυλ γενειάδας και μουστακιού. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι να επιλέγουν το λάθος μουστάκι για το σχήμα προσώπου τους. Για παράδειγμα, σε όσους έχουν θεληματικό πηγούνι ταιριάζει ιδανικά ένα πυκνό μουστάκι, ενώ σε εκείνους με τετράγωνο ή οβάλ σχήμα προσώπου το beardstache (όταν συνδυάζεται το πυκνό μουστάκι με τα τριμαρισμένα μούσια) αποτελεί καλύτερη επιλογή.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ρολόι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Low, midi, high: Τα τρία στυλ του fade haircut

Δες τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες τους για να καταλήξεις σε εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.