Όπως δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο επιδερμίδας, που υπαγορεύει τη σωστή φροντίδα του προσώπου για να δείχνει υγιές και γοητευτικό, παρομοίως δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τύπο μαλλιών και άρα δεν μας πηγαίνουν τα ίδια κουρέματα.

Συνεπώς, η ποιότητα της τρίχας είναι εκείνη που πρέπει κανονικά να σε κατευθύνει στο ποιο απ' όλα τα haircuts/hairstyles που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι αυτό που "κάθεται" καλύτερα στο κεφάλι σου και όχι οι εκάστοτε τάσεις μόδας.

Τα μαλλιά με χοντρή τρίχα

Είναι αναμφίβολα τα πιο ζηλευτά, κυρίως επειδή τα χαρακτηριστικά τους είναι η πυκνότητα, ο όγκος και η δύναμη, ενώ μεγάλο τους ατού το ότι σπάνια οδηγούν σε φαλάκρα, καθώς τα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται σε πιο ήπιους και αργούς ρυθμούς.

Κάποιος που ανήκει σ' αυτή την κατηγορία έχει συνήθως είτε σγουρά, είτε ίσια μαλλιά, ξηρά ή κανονικά. Τα προτεινόμενα κουρέματα είναι ως επί το πλείστον τα κοντά κουρέματα που δίνουν έμφαση στο μήκος: το pompadour -ναι, αυτό που είχε στο κεφάλι του ο "βασιλιάς" Elvis-, το slick back, το taper fade, η αφέλειες και οι φράντζες.

Τα μαλλιά με λεπτή τρίχα

Εδώ, τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα. Τα μαλλιά με λεπτή τρίχα διακρίνονται για την ευθραυστότητά τους, την έλλειψη πυκνότητας και όγκου, ενώ μεγάλο τους ντεσού είναι ότι αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εμφάνιση αραίωσης. Η λιπαρότητα είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό της λεπτής τρίχας, όπως επίσης και το ίσιο ή ελαφρώς κυματιστό στυλ των μαλλιών.

Όσον αφορά τώρα στο στυλ κουρέματος που μπορεί να αντιστρέψει το πρόβλημα, ασυζητητί τα μακριά κουρέματα -από το κοντό μέχρι το μακρύ καρέ- μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της πυκνότητας. Στην περίπτωση όμως που τα μαλλιά έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν, αφήνοντας "γυμνούς" τους κροτάφους ή ακόμα χειρότερα δημιουργώντας το κλασικό και καθόλου αγαπημένο "μπιφτέκι" στην κορυφή του κεφαλιού, τότε η καλύτερη λύση είναι να επενδύσεις σε ένα buzz cut - κούρεμα με την ψιλή.