Η καταλληλότερη ώρα της ημέρας για ξύρισμα

Μένεις που μένεις σπίτι, κάν'το τουλάχιστον σωστά για να αποφύγεις ερεθισμούς και να πετύχεις μεγαλύτερη διάρκεια.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 20 Μαρτίου 2020

Δεν αρκεί να έχεις εξοπλιστεί με τα απαραίτητα εργαλεία -αφρό, ενυδατική-καταπραϋντική κρέμα, ξυριστική μηχανή- για να απολαύσεις ένα άνετο ξύρισμα και να αποκτήσεις ένα πρόσωπο – γυαλί χωρίς ερεθισμούς και κοκκινίλες. Πρέπει να γνωρίζεις πότε είναι η πιο ευνοϊκή για το δέρμα σου στιγμή της ημέρας, ώστε να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ξύρισμα το πρωί; Ποτέ ξανά

Είθισται η πλειοψηφία των αντρών να επιλέγει να ξυρίζεται το πρωί και να καταλήγει στη δουλειά με τσιρότα, κοψίματα και μία επιδερμίδα που φλέγεται από μέσα προς τα έξω. Κίνηση που αποδεικνύεται λανθασμένη και επιβλαβής για το δέρμα του προσώπου, καθώς το ξύρισμα προκαλεί άνοιγμα των πόρων και η απότομη έκθεσή του σε ακραίες καιρικές συνθήκες -κρύο ή ζέστη- και ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή μόλυνση -εκδηλώνεται με σπυράκια- και ξηρότητα, κάνοντας τα μάγουλα να έχουν μία πιο "αγκαθωτή" αίσθηση.

Mετά το φαγητό; Απαγορευτικό 

Είτε κατευθείαν μετά το πρωινό, είτε μετά το μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, το ξύρισμα πρέπει να αποφεύγεται. Ο λόγος είναι ο εξής: Όταν ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει τροφή, τα τριχοειδή αγγεία διογκώνονται με αποτέλεσμα ο ερεθισμός και τα κοψίματα να προκαλούνται πιο εύκολα. Το ξύρισμα επιτρέπεται, αφού περάσει περίπου μισή ώρα και ο οργανισμός έχει ξεκινήσει να θέτει σε λειτουργία τη διαδικασία της πέψης.

Το βράδυ; Ναι

Η κατάλληλη στιγμή λοιπόν για να ξυρίσεις το πρόσωπό σου είναι αργά το βράδυ, πριν πέσεις για ύπνο. Κι αυτό διότι καθώς εσύ κοιμάσαι, η επιδερμίδα αναπλάθεται, πρήζεται ελάχιστα, δεν εκτίθεται σε ατμοσφαιρική ρύπανση και καιρικές συνθήκες και ακόμα και οι κοντές τρίχες που πιθανότατα δεν "πιάστηκαν" από το ξυραφάκι ή την ξυριστική μηχανή εξαφανίζονται, υποχωρώντας στους θύλακες. Και κάπως έτσι, ξυπνάς το πρωί με ένα δέρμα λείο, απαλό και καθαρό από ερεθισμούς. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

4 tips για να μην μπει η γενειάδα σου σε καραντίνα

Κανείς δεν θέλει να θυμίζει τον Tom Hanks στον "Ναυαγό", ακόμα κι αν μένει σπίτι.

Μία μίνι ρουτίνα περιποίησης για κάθε επιδερμίδα

Για όσους θέλουν ένα υγιές, λαμπερό πρόσωπο χωρίς να το πολυκουράζουν.