Όσα χρήματα κι αν ξοδέψεις σε ένα κοστούμι, ένα παλτό, ένα ζευγάρι παπούτσια ή σε ένα πουκάμισο τις γιορτινές ημέρες που έρχονται, δεν θα σε βοηθήσουν να δείχνεις στα "καλύτερά σου" αν τα μούσια σου είναι για παράδειγμα απεριποίητα ή η επιδερμίδα σου αφυδατωμένη ή τα δόντια σου πιο κίτρινα κι από το κίτρινο.

Προκειμένου λοιπόν να "χτίσεις" μία προσεγμένη εμφάνιση, φρόντισε τα ακόλουθα grooming tips για να γίνουν καθημερινότητά σου.

Τα μάτια και τα μάτια σου

Για να καταπολεμήσεις τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες που προκαλούνται κάτω από τα μάτια, λόγω της συσσώρευσης τοξινών στον οργανισμό, τοποθέτησε κρύες κομπρέσες νερού ή παγωμένα φακελάκια τσαγιού στα βλέφαρα και αγόρασε μία ειδική ενυδατική κρέμα με καφεΐνη, που λειτουργεί αποσυμφορητικά.

Μην αμελείς το ραντεβού με τον κομμωτή σου

Γίνε προνοητικός για να κάνεις τη ζωή σου λιγάκι πιο εύκολη. Ενώ λοιπόν βρίσκεσαι στο κομμωτήριο, κλείσε την επόμενη επίσκεψη σε περίπου τέσσερις με πέντε εβδομάδες. Χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα μαλλιά θα έχουν μακρύνει αρκετά, με αποτέλεσμα το κοντό κούρεμά σου να χρειάζεται φρεσκάρισμα. 

Σουλούπωσε τα γένια

Για να το πετύχεις χρησιμοποίησε καλύτερα ένα ψαλίδι για να αφαιρέσεις ό,τι "πετάει" αντί για trimmer, με το οποίο η πιθανότητα λάθους είναι μεγαλύτερη από τη στιγμή που δεν είσαι επαγγελματίας. Να θυμάσαι ότι όσο πιο κοντές είναι οι τρίχες στα μάγουλα, τόσο πιο ανεπαίσθητη είναι η αντίθεση των κενών σημείων με τα γεμάτα στην περίπτωση πάντα που η γενειάδα σου δεν είναι πυκνή και μακριά.

Ή απόλαυσε ένα άνετο ξύρισμα

Κοινώς, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να ξυρίζεσαι σωστά, ώστε να μην καταστρέφεις το δέρμα και την συνολική εικόνα του προσώπου σου. Ξεκίνα λοιπόν με ένα ζεστό ντους, καθώς οι υδρατμοί που θα σχηματιστούν θα ανοίξουν τους πόρους της επιδερμίδας και θα μαλακώσουν τις τρίχες. Μετά το ντους, σκούπισε καλά με μία καθαρή πετσέτα το πρόσωπό σου και άπλωσε τον αφρό ξυρίσματος, όχι με τα χέρια σου ατσούμπαλα, αλλά με κυκλικές κινήσεις με ένα ειδικό πινέλο, αφού πρώτα το έχεις υγράνει με ζεστό νερό. Τα επόμενα βήματα θα τα βρεις εδώ.

Διατήρησε το πρόσωπο καθαρό και κάνε απολέπιση

Το καθαρό δέρμα αποπνέει υγεία και ενισχύει την γοητεία σου. Φρόντισε κάθε πρωί να ρίχνεις άφθονο νερό και κάθε βράδυ να το πλένεις με ένα ήπιο καθαριστικό, ενώ μία φορά την εβδομάδα να κάνεις απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα.

Το βούρτσισμα να σου γίνει συνήθεια

Η φροντίδα της στοματικής σου υγιεινής είναι το Α και το Ω, τόσο για την καλή υγεία του οργανισμού, όσο και για την εικόνα σου. Άλλωστε, ένα λαμπερό χαμόγελο εκπέμπει γοητεία και αποπνέει υγεία. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ακολουθείς μία καθημερινή σχολαστική ρουτίνα περιποίησης πρωί – βράδυ, που περιλαμβάνει βούρτσισμα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα περιορισμένη χρήση στοματικού διαλύματος.

Η χρήση του οδοντικού νήματος επίσης

Κρίνεται απαραίτητη πριν το βούρτσισμα, ώστε να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα τροφών, που προκαλούν πλάκα και ουλίτιδα.