Φρεσκάδα, καθαριότητα, δροσιά. Είναι τα τρία βασικά χαρακτηριστικά που όλοι θέλουμε από ένα άρωμα. Ειδικά, όταν έρχεται η άνοιξη και το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο καιρός γίνεται λιγότερο βαρύς. Δευτερευόντως έρχεται η μυρωδιά, αν θα είναι δηλαδή ξυλώδης ή κιτρώδης, αν θα είναι λουλουδάτη ή πικάντικη και μεθυστική ή απλώς πουδρένια και ελαφριά. 

Ακολουθεί μία λίστα με 11 αρωματικές δημιουργίες που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την αίσθηση δροσιάς που αναδύεται με ένα και μόνο ψέκασμα.

1. Acqua di Parma - Cipresso di Toscana

Ξυλώδες και βοτανικό unisex άρωμα με νότες κορυφής από δεντρολίβανο, βασιλικό, γκρέιπ φρουτ και φασκόμηλο, μεσαίες νότες από πεύκο, κόλιανδρο, λεβάντα, γιασεμί και νότες βάσης από βέτιβερ, κέδρο και κυπαρίσσι.

 

 

2. Aesop – Tacit

Ξυλώδες και κιτρώδες unisex άρωμα με νότες κορυφής από εσπεριδοειδή, μεσαία νότα βασιλικού και νότες βάσης από βέτιβερ και γαρίφαλο.

 

 

 

3. Jo Malone - Myrrh And Tonka Cologne Intense

Ανατολίτικο unisex άρωμα με νότα κορυφής λεβάντα, μεσαία νότα μύρο, νότες βάσης βανίλια, σπόρο Τόνκα και αμύγδαλο.

 

 

 

4. Issey Miyake - L'Eau d'Issey Pour Homme

Υδάτινο και φρουτώδες, το L’Eau D’Issey βγήκε στην αγορά το 1994 από τον αρωματοποιό Jacques Cavallier. Η δροσιά και η φρεσκάδα που προσφέρει έχει παρομοιαστεί με εκείνη που νιώθεις όταν πέφτει καθαρό νερό πάνω στο δέρμα σου.

 

 

5. Tom Ford - Neroli Portofino

Ο Tom Ford κατάφερε να φτιάξει ένα δροσερό και φρουτένιο άρωμα που το φοράς και μυρίζεις σαν κοσμοπολίτης που λιάζεται στην παραλία του Παράτζι. Η βάση του είναι το neroli, το αιθέριο έλαιο, που παράγεται από τον ανθό της νεραντζιάς.

 

 

6. Armani - Acqua di Gio Absolu 

Ξυλώδες και φρουτώδες άρωμα με νότες εσπεριδοειδών στην κορυφή, λεβάντα, γεράνι και δεντρολίβανο στην καρδιά και στη βάση πατσουλί, νότες ξύλων, λάβδανο και σπόρο Τόνκα.

 

 

 

7. Dunhill - London Icon Absolute

Ξυλώδες και πικάντικο αντρικό άρωμα με νότες κορυφής περγαμόντο και μαύρο πιπέρι, μεσαίες νότες σαφράν, μαύρο τριαντάφυλλο και γιασεμί και νότες βάσης φύλλα καπνού, δέρμα και άγαργουντ.

 

 

8. Louis Vuitton - Ombre Nomade

Ξυλώδες και ανατολίτικο unisex άρωμα που αναμειγνύει το γεράνι, το βατόμουρο και το τριαντάφυλλο με το αμπερόξυλο, την βενζόη, τη σημύδα, το θυμίαμα και το σαφράν.

 

 

9. Byredo - Unnamed

Ξυλώδες και πουδρένιο unisex άρωμα με νότες κορυφής από gin και ροζ πιπέρι, μεσαίες νότες από ίριδα και βιολέτα και νότες βάσης από βρύα δρυός και ρητίνη ελάτης.

 

 

10. Missoni Pour Homme

Ξυλώδες και κιτρώδες άρωμα με νότες κορυφής λεμόνι, γκρέιπ φρουτ και λεβάντα, μεσαίες νότε από τζίντζερ, γιασεμί και μήλο και νότες βάσης από δρυ, σανδαλόξυλο, σημύδα, πατσουλί και μόσχο.

 

 

11. Givenchy - Gentleman

Ξυλώδες και φρουτώδες άρωμα με νότες κορυφής αχλάδι, κάρδαμο και ανανά, μεσαίες νότες λεβάντα, ίριδα και γεράνι και νότες βάσης πατσουλί, δέρμα και φλοιό μαύρης βανίλιας.

 

 

Από: Esquire UK