Δεν είναι μόνο τα περιοδικά μόδας και το Instagram, που προσφέρουν την απαραίτητη έμπνευση για να εξελίξεις την εικόνα σου. Ο κινηματογράφος αποτελεί μία καλή περίπτωση για να πάρεις μερικές καλές ιδέες για να τολμήσεις την αλλαγή που επιθυμείς. Στην περίπτωσή μας, να βρεις το μούσι ή το μουστάκι που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις και το στυλ σου.

Το stubble beard του Jean Paul Belmondo

Στο αστυνομικό δράμα του Jean-Luc Godard, "Ο τρελός Πιερό" (1965), ο "άσχημος γόης" του γαλλικού κινηματογράφου υποδύθηκε έναν ήρωα που εγκαταλείπει την οικογένειά του και το σκάει από το Παρίσι με την babysitter, ενώ τον κυνηγούν Αλγερινοί δολοφόνοι. Μπορεί στην αρχή της ταινίας να εμφανίζεται φρεσκοξυρισμένος, όσο όμως η ιστορία ξετυλίγεται και το ανθρωποκυνηγητό κορυφώνεται, ο Belmondo κλέβει την παράσταση με το stubble beard ή αλλιώς scruff look, όπως το αποκαλούν οι Βρετανοί ή το 5 o'clock shadow beard, όπως το χαρακτηρίζουν οι Αμερικάνοι. Σε απλά ελληνικά είναι το αξύριστο look των τριών με πέντε ημερών.

Για να το υιοθετήσεις: Άφησε τις τρίχες του προσώπου σου να μακρύνουν για 72 με 120 ώρες και φυσικά να τις σουλουπώσεις στη συνέχεια, ώστε να αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Φρόντισε να τριμάρεις με μία κουρευτική μηχανή τα πλάγια και τις φαβορίτες και να καθαρίσεις όλη την περιοχή χαμηλά στο λαιμό.

Το πυκνό μουστάκι του Tom Selleck

Στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των 80s, "Μάγκνουμ", που έκανε πρεμιέρα το 1980 και ολοκληρώθηκε οκτώ χρόνια μετά, ο Tom Selleck ενσάρκωσε τον μυστικό πράκτορα Thomas Magnum, που ζούσε και δρούσε στην Χαβάη. Σήμα κατατεθέν του, τα φλοράλ κοντομάνικα πουκάμισα και το πυκνό, παχύ μουστάκι του. 

Για να το υιοθετήσεις: Άφησε τις τρίχες που φυτρώνουν στο άνω χείλος να μακρύνουν όσο πρέπει και κατόπιν τρίμαρέ τες προσεκτικά με ψαλίδι, ώστε να "καβαλούν" ελάχιστα το πάνω μέρος των χειλιών σου.  

To goatee του Paul Newman

Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα, From here to the 70s του NBC, που μέσα από τον κινηματογράφο των 60s διερευνούσε το άμεσο μέλλον της μεγάλης οθόνης, ο Paul Newman κρατούσε τον ρόλο του παρουσιαστή. Το "λειψό" μούσι του είχε κλέψει τότε την παράσταση. 

Για να το υιοθετήσεις: Δύσκολα μπορείς να πετύχεις μόνος σου ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, γι' αυτό και θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν μπαρμπέρη για τον σχηματισμό του, μιας και τα μαγούλα οι τρίχες πρέπει να απουσιάζουν εντελώς.

Η μακριά γενειάδα του Robert Redford

Στη δράμα του Sydney Pollack "Τζερεμάια Τζόνσον, ο αλύγιστος" (1972), ο Robert Redford κρατούσε τον ρόλο ενός κυνηγού δερμάτων, στην αμερικάνικη Δύση του περασμένου αιώνα, που αντιμετώπιζε τους κινδύνους της φύσης και τους Ινδιάνους. Φυσικά και το hair facial look του έπρεπε να είναι ατημέλητο. Εξ' ου, η πυκνή, μακριά αλλά καλοσχηματισμένη γενειάδα του.

Για να την υιοθετήσεις: Το μοναδικό σημείο που πρέπει να καθαρίζεις, είναι τα ζυγωματικά, ακριβώς κάτω από το πόδι της χήνας και ο λαιμός. Κατά τ' άλλα, εξοπλίζεσαι με υπομονή για να πετύχεις το μάκρος και την πυκνότητα.

Το pencil mustache του Clark Gable

Στο ρομαντικό δράμα εποχής, "Όσα παίρνει ο άνεμος" του Victor Fleming (1939), από τις πιο θρυλικές ταινίες στην ιστορία του σινεμά, ο Clark Gable ενσαρκώνει τον κυνικό Rhett Butler, που κλέβει την καρδιά της "Scarlett O'Hara" Vivien Leigh. Το απαράμιλλο στυλ του, οι αποστομωτικές ατάκες του και το μουστάκι του θα τα θυμόμαστε για πάντα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μουστάκι που είναι ίσιο και λεπτό μουστάκι, ιδανική επιλογή για όλους όσοι δεν έχουν έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο.

Για να το υιοθετήσεις: Το μόνο που χρειάζεται είναι να κόψεις τις τρίχες που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη μύτη, ώστε να δημιουργήσεις μία χωρίστρα που να διαχωρίζει το μουστάκι σε δύο μέρη και να τριμάρεις εκείνες που καταλήγουν στο σημείο που ξεκινά το άνω χείλος. Έπειτα, κόβεις τις άκρες ώστε να "τελειώνουν" λίγο πιο δεξιά και αριστερά από τις άκρες του στόματός σου.

Το κοντό μουστάκι του Marlon Brando

Τα λόγια είναι περιττά για τον Don Vito Corleone, τον ήρωα που ενδύθηκε ο Marlon Brando στην εμβληματική ταινία του Francis Ford Coppola, "Ο Νονός" (1972), αφήνοντας το χαρακτηριστικό λεπτό και κοντό μουστάκι. 

Για να το υιοθετήσεις: Διατηρείς σε εξαιρετικά κοντό μήκος τις τρίχες στο άνω χείλος με το τελείωμά τους δεξιά και αριστερά να φτάνει ακριβώς πάνω από τις άκρες του στόματός σου.