5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα

Το να σταματήσεις να κουρεύεσαι δεν είναι σίγουρα ένα απ' αυτά.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 18 Ιουλίου 2019

Αν είχες ένα μαγικό ραβδί, θα έλεγες πέντε – δέκα ακαταλαβίστικες λέξεις, θα χτυπούσες το κεφάλι σου και εγένετο ένα πυκνό, καλοσχηματισμένο κοντό ή μακρύ καρέ. Εύκολη υπόθεση; Σε καμία περίπτωση. Το να μακρύνεις τα μαλλιά σου έχει τις δυσκολίες του, που αφορούν κυρίως την έλλειψη υπομονής που χαρακτηρίζει όλους μας σε τέτοιες καταστάσεις, όπως επίσης και την άγνοια. Κλασικό παράδειγμα είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι αν σταματήσεις να κουρεύεσαι οι τρίχες θα μακρύνουν πιο γρήγορα. Αντιθέτως, στην προσπάθεια αυτή ο κομμωτής είναι ο ένας από τους πέντε συμμάχους σου. Ποιοι είναι οι άλλοι τέσσερις;

Η σωστή ενυδάτωση

Τα υγιή μαλλιά μεγαλώνουν περίπου κατά μισό χιλιοστό με ένα εκατοστό τον μήνα. Προκειμένου να βοηθήσεις την ανάπτυξή τους, είναι σημαντικό να λούζεσαι με ένα καλό σαμπουάν -χωρίς parabens, χρωστικές και χημικές ουσίες- που να συνάδει με τον τύπο των μαλλιών σου (κανονικά, λιπαρά, ξηρά) και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς conditioner/μαλακτική κρέμα που τα διατηρεί λαμπερά, ενυδατωμένα και υγιή. Φρόντισε επίσης μία φορά την εβδομάδα μετά λούσιμο αντί του conditioner να χρησιμοποιείς μάσκα επανόρθωσης για μέγιστο αποτέλεσμα ενυδάτωσης.

Το συχνό κούρεμα

5 tips για να μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα

Επειδή όπως προαναφέραμε οι τρίχες μεγαλώνουν με αργό, αλλά σταθερό ρυθμό, μην αμελείς το ραντεβού σου στο κομμωτήριο. Κάθε 8 με 12 εβδομάδες πρέπει να κουρεύεσαι έστω και λίγο, ώστε να σουλουπώνεται το κούρεμα και να ελέγχεται ο όγκος και η πυκνότητα.

Ο υγιεινός τρόπος ζωής

Δεν έρχεται μόνο μέσω της τακτικής εκγύμνασης, που καταστέλλει το άγχος, αλλά και μέσω της διατροφής. Τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη C προάγουν την καλή υγεία των μαλλιών και κατ' επέκταση την ανάπτυξή τους. 

Η αντηλιακή προστασία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η χρήση της αντηλιακής προστασίας δεν αφορά μόνο το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, αλλά και τα μαλλιά. Φρόντισε λοιπόν να τα προφυλάξεις από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό αντηλιακό σπρέι.

Η αποφυγή του καπέλου σε βρεγμένα μαλλιά

βιβλία για παραλία

Ένα από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να βγαίνουμε από τη θάλασσα κι ενώ τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα, να φοράμε καπέλο. Σωστή κίνηση για την προστασία του κεφαλιού από τον ήλιο, λανθασμένη όμως για τις τρίχες, καθώς η υγρασία που εγκλωβίζεται, εμποδίζει το δέρμα να αναπνεύσει και ενισχύει την τριχόπτωση. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις να σου συμβεί όταν προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Αξεσουάρ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρνητικές συνέπειες της έλλειψης ύπνου στο πρόσωπο

Η κούραση και τα νεύρα δεν είναι οι μοναδικές επιπτώσεις που επιφέρει ένας κακός, ανεπαρκής ύπνος.

O αποτελεσματικός τρόπος για να καμουφλάρεις την αραίωση

Δεν χρειάζεται μαγικό ραβδί για να εξαφανίσεις το "μπιφτέκι" στα μαλλιά σου.