Το να βρεις ένα καλό άρωμα που να συνάδει με τη φυσική σου μυρωδιά και να την αναδεικνύει, μαζί και την προσωπικότητα και το στυλ σου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, όταν ανά πέντε με έξι μήνες περίπου μπαίνεις στη διαδικασία να το αλλάζεις, καθώς τον χειμώνα αναζητάς περισσότερο βαριές και θερμές δημιουργίες συγκριτικά με τις δροσερές και ανάλαφρες του καλοκαιριού.

Από την άλλη, όμως, υπάρχουν ορισμένα αρώματα που η εποχικότητα δεν τα αγγίζει και λόγω της σύνθεσής τους, φοριούνται άνετα όλες τις εποχές του χρόνου. Τα ακόλουθα δέκα αποτελούν κλασικές, αγαπημένες επιλογές.

Acqua di Parma - Colonia Eau de Cologne

Μία σοφιστικέ σύνθεση, ξυλώδης (σανδαλόξυλο, βετιβέρ) και δροσερή (λεβάντα, εσπεριδοειδή Σικελίας) και γλυκά πικάντικη (πατσουλί, δεντρολίβανο και κεχριμπάρι).

 

 

 

 

Burberry - Mr. Burberry Indigo

Ένα φρέσκο και γεμάτο ενέργεια άρωμα, με ξυλώδεις και εσπεριδοειδείς νότες και με έλαιο από αρωματικά φύλλα βιολέτας και δυόσμου, που ενισχύουν τις νότες από λεμόνι και δενδρολίβανο. Το κεχριμπάρι και ο δρυς προσδίδουν βάθος. 

 

 

Le Labo - Santal 33

Αν και είναι ποτισμένο με κέδρο και σανδαλόξυλο και πασπαλισμένο με μαύρο πιπέρι, το συγκεκριμένο άρωμα δεν συγκαταλέγεται στα βαριά, ούτε στα πικάντικα αρώματα, αλλά σε εκείνα που αποπνέουν αισθησιασμό.

 

 

Penhaligon's - Bayolea Eau de Toilette

Ζεστό, πικάντικο και ξυλώδες. Οι νότες κορυφής είναι μανταρίνι και lemongrass, οι μεσαίες νότες είναι κάρδαμο, μαύρο πιπέρι, neroli και λεβάντα, ενώ οι οι νότες της βάσης είναι κέδρος, σανδαλόξυλο, μόσχος, βρύα, πατσουλί και κεχριμπάρι.

 

 

 

diptyque - Vetyverio

Ξυλώδες, λουλουδάτο άρωμα με νότες κορυφής από περγαμόντο, γκρέιπ φρουτ, Αμάλφι λεμόνι και μανταρίν οράνζ, μεσαίες νότες από γεράνι, υλάνγκ υλάνγκ, τριαντάφυλλο, σπόρους καρότου και μοσχοκάρυδο και και νότες βάσης από βετιβέρ, μόσχο και κέδρο της Βιρτζίνιας.

 

Versace - Dylan Blue

Κιτρώδες και υδάτινο άρωμα με νότες κορυφής από νερό, περγαμόντο Καλαβρίας, γκρέιπ φρουτ και φύλλο συκιάς, μεσαίες νότες από φύλλο βιολέτας, πάπυρο, πατσουλί, μαύρο πιπέρι και νότες βάσης από μόσχο, θυμίαμα, σπόρο Τόνκα και σαφράν.

 

Chanel - Bleu de Chanel

Βαθύ, μυστηριώδες και έντονο. Οι νότες κορυφής είναι λεμόνι, μέντα, ροζ πιπέρι και γκρέιπ φρουτ, οι μεσαίες νότες είναι τζίντζερ, μοσχοκάρυδο και γιασεμί, ενώ οι νότες της βάσης είναι λάβδανο, σανδαλόξυλο, πατσουλί, βέτιβερ, θυμίαμα, κέδρος και λευκός μόσχος.

 

Maison Margiela - Replica by the Fireplace

Ξυλώδες unisex άρωμα με νότες κορυφής από ροζ πιπέρι, άνθη πορτοκαλιάς και γαρίφαλο, μεσαίες νότες από κάστανο, ξύλο γκουαϊάκ και άρκευθο και νότες βάσης από βανίλια και κασμίρι.

 

 

Jo Malone - English Oak & Hazelnut Cologne

Ξύλωδες unisex άρωμα, που αναμειγνύει τη γλυκιά και ελαφριά νότα του φουντουκιού με την έντονη μυρωδιά του κέδρου και τη δροσιά του βετιβέρ.

 

 

 

Tom Ford - Neroli Portofino

Ο Tom Ford κατάφερε να φτιάξει ένα δροσερό και φρουτένιο άρωμα που το φοράς και στο καταχείμωνο και μυρίζεις σαν κοσμοπολίτης που λιάζεται στην παραλία του Παράτζι. Η βάση του είναι το neroli, το αιθέριο έλαιο, που παράγεται από τον ανθό της νεραντζιάς.

 

 

 

Από: Esquire NL