Ο σύντομος οδηγός περιποίησης για μακρυμάλληδες

Τα μακριά μαλλιά απαιτούν την κατάλληλη φροντίδα για να δείχνουν προσεγμένα καθημερινά, όπως και η συνολική σου εικόνα.

Με τη μόδα στο αντρικό hairstyling να προκρίνει φέτος τα μακριά κουρέματα έναντι των κλασικών κοντών, το στυλ των μακρυμάλληδων έχει την τιμητική του. Αν ανήκεις λοιπόν στην κατηγορία των λίγων και τυχερών που η φύση τους έχει προικίσει με υγιή, δυνατά και πυκνά μαλλιά που εύκολα μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα ωραιότατο κοντό ή μακρύ καρέ, μην φοβηθείς να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο hair trend.

Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν για να έχεις μία προσεγμένη εμφάνιση καθημερινά, είναι ότι τα μακριά μαλλιά απαιτούν την κατάλληλη φροντίδα για να δείχνουν όμορφα και κομψά. 

Το κούρεμα

Το γεγονός ότι τα μαλλιά σου είναι μακριά δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται συχνό κούρεμα για να διατηρήσουν το μήκος που επιθυμείς και σου ταιριάζει και να ανακτήσουν τη χαμένη τους δύναμη και υγεία. Κάθε ενάμιση με δύο μήνες, φρόντισε να επισκέπτεσαι τον κομμωτή για να φρεσκάρεις τις άκρες, που είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν ψαλίδα - τον μεγαλύτερο εχθρό των μακριών μαλλιών.  

Το λούσιμο

Μετά από κάθε λούσιμο με σαμπουάν, μην αμελείς το conditioner-μαλακτική κρέμα. Τι πρέπει να κάνεις; Να απλώνεις μία μικρή ποσότητα στο μέγεθος ενός φουντουκιού στις άκρες και να ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, ξεβγάζοντας πολύ καλά με νερό. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών σου. 

Το χτένισμα

Είναι απαραίτητο. Προκειμένου να αποφύγεις το σπάσιμο των τριχών, πρέπει να χτενίζεσαι όταν τα μαλλιά είναι ακόμα βρεγμένα ή νωπά.

Το στέγνωμα

Μπορεί το πιστολάκι να αποτελεί τη μόνη λύση για το στέγνωμά τους, ειδικά τον χειμώνα που το κρύο είναι τσουχτερό, ωστόσο ο καυτός αέρας στα βρεγμένα μαλλιά αποδυναμώνει την τρίχα, την κάνει να χάνει τη λάμψη της και να φριζάρει. Όποτε έχεις λοιπόν τη δυνατότητα καλό είναι να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά. 

Το φιξάρισμα

Αν είναι ατίθασα, σγουρά ή κυματιστά, δεν υπάρχει καταλληλότερο προϊόν styling από το σπρέι θαλασσινού αλατιού, που δημιουργεί ένα κομψό επιμελώς ατημέλητο λουκ. Από την άλλη, αν είναι ίσια, προτίμησε ένα λάδι με ελαφριά σύνθεση που δεν βαραίνει την τρίχα, για να τιθασεύσεις τις άκρες. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.