Pre shave oil, το μυστικό για ένα άνετο ξύρισμα

Τα λάδια για πριν το ξύρισμα προετοιμάζουν εξαιρετικά την επιδερμίδα, ώστε να αποφευχθούν μικροτραυματισμοί και ερεθισμοί.

Ερυθρότητα, ερεθισμοί, κοψίματα, ξηροδερμία, σπυράκια, φαγούρα. Είναι οι βασικές ανεπιθύμητες συνέπειες του λανθασμένου τρόπου ξυρίσματος - για να είμαστε ακριβείς, της λανθασμένης προετοιμασίας της επιδερμίδας προτού η λεπίδα του ξυραφιού ακουμπήσει το πρόσωπό σου. Γιατί κακά τα ψέματα, δεν αρκεί ο αφρός για να απολαύσεις ένα άνετο και βαθύ ξύρισμα. Το μυστικό κρύβεται πίσω από το προϊόν που αποτελεί την κατάλληλη προθέρμανση για τον "αγώνα": το pre shave oil.

Τι είναι το pre shave oil

Pre shave oil, το μυστικό για ένα άνετο ξύρισμα

Γνωστό και ως λάδι για πριν το ξύρισμα, το pre shave oil ενυδατώνει το δέρμα, μαλακώνει την τρίχα και προετοιμάζει και τα δύο για ένα ανώδυνο ξύρισμα. Αποτελείται κυρίως από φυσικά συστατικά και έλαια όπως είναι το argan oil, η jojoba, το αμυγδαλέλαιο, το ελαιόλαδο, αλλά και από αιθέρια έλαια όπως είναι η λεβάντα και ο ευκάλυπτος. 

Συνεπώς, καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα λάδια που περιέχουν οινόπνευμα, σιλικόνη, parabens ή άλλα συνθετικά συστατικά και να επενδύσεις σε φυσικές φόρμουλες.

Ποια η χρήση του

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ

Αφού ρίξεις άφθονο χλιαρό νερό στο πρόσωπό σου, άπλωσε μερικές σταγόνες από το pre shave oil στην παλάμη σου και κάνε μασάζ με κυκλικές απαλές κινήσεις όσο το δέρμα είναι ακόμα νωπό. Άφησε το προϊόν να δράσει για ένα με δύο λεπτά και να απορροφηθεί. Στη συνέχεια, ρίξε και πάλι χλιαρό νερό, άπλωσε τον αφρό και ξεκίνησε τη διαδικασία του ξυρίσματος.

Extra tip: Η καλύτερη εναλλακτική του pre shave oil είναι να χρησιμοποιήσεις το beard oil, το ειδικό λάδι για τα μούσια, που προσφέρει απαλότητα και θρέψη στα γένια και καταπραΰνει την επιδερμίδα από τυχόν φαγούρα. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.