Διάσημα μουστάκια για τον Movember

Διαφορετικά στυλ για να κλέψεις ιδέες και να διαλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 01 Νοεμβρίου 2020

Λίγο η επιστροφή της σύγχρονης μόδας σε εκείνη των 70s, λίγο ο Νοέμβριος με το Movember -το παγκόσμιο κίνημα που ξεκίνησε το 2003, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα που σχετίζονται με την αντρική υγεία και όλα συγκλίνουν στο να δοκιμάσεις να αφήσεις μουστάκι ή να αλλάξεις το στυλ αυτού που ήδη έχεις. 

Οι παρακάτω διάσημοι κύριοι προσφέρουν την απαραίτητη έμπνευση που χρειάζεσαι. 

Το πυκνό του Ron Swanson

Διάσημα μουστάκια για τον Movember

Ο φανταστικός χαρακτήρας που υποδύθηκε ο Nick Offerman στο sitcom του NBC, Parks and Recreation, είχε ένα πυκνό, καλοσχηματισμένο μουστάκι με στρογγυλεμένες άκρες. 

 

 

 

Το μουστάκι του Tom Selleck

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά των 80s, "Μάγκνουμ", ο Tom Selleck ενσάρκωσε τον μυστικό πράκτορα Thomas Magnum, που ζούσε και δρούσε στην Χαβάη. Σήμα κατατεθέν του, τα φλοράλ κοντομάνικα πουκάμισα και το πυκνό, παχύ μουστάκι του, πάντα χτενισμένο με φορά προς τα κάτω. 

 

Το κοντό του Lionel Richie

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Είναι σαφώς πιο τριμαρισμένο και κοντό από των δύο παραπάνω κυρίων, καθώς αφήνει ακάλυπτο το άνω χείλος, ενώ διαθέτει ένα επιθετικό σχήμα V.

 

 

 

Το μουστάκι του Burt Reynolds

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Άλλο ένα μουστάκι, μετά από εκείνο του Selleck, που αποτελεί μία κατηγορία μόνο του. Η διαφορά του με εκείνο των Swanson και Magnum είναι ότι είναι πιο λεπτό.

 

 

 

Το patchy του Eddie Murphy

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Εδώ έχουμε ένα μουστάκι με κενά, που δεν είναι πυκνό και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει, λόγω της μειωμένης τριχοφυΐας του ηθοποιού στο πρόσωπο. 

 

 

 

Το πέταλο του Richard Roundtree

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Παλιομοδίτικο και συνυφασμένο με τους easy riders και φυσικά τον Hulk Hogan, το handlebar mustache του Roundtree δεν είναι για όλους. Απευθύνεται σε εκείνους, τους λίγους και τολμηρούς, που θα το "φορέσουν" και δεν θα τους "φορέσει".

 

 

Το μουστάκι του Freddie Mercury

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Το προσωπικό στυλ των frontman των Queen ήταν πάντα πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Παρομοίως και το μουστάκι του, κάτι ανάμεσα στο πέταλο του Roundtree και στο πυκνό του Selleck. 

 

 

 

Το pencil του Errol Flynn

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Το μολύβι είναι ένα ίσιο, λεπτό μουστάκι που έκανε διάσημο ο Clark Gable. Είναι ιδανικό για όλους όσοι δεν έχουν έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να υιοθετήσουν κάποια από τα παραπάνω στυλ και το ακριβώς από κάτω.

 

 

Το τσιγκελωτό του Salvadore Dali

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Το Dali mustache ανακηρύχθηκε το 2010 ως το πιο διάσημο μουστάκι όλων των εποχών. Η σύγχρονη εκδοχή του μοιάζει με αυτή που είχε αφήσει ο Daniel Day-Lewis στις "Συμμορίες της Νέας Υόρκης".

 

 

 

Το στριφογυριστό του Rollie Fingers

ΜΟΥΣΤΑΚΙ

Αν το τσιγκελωτό του Dali συνδυαστεί με το πυκνό μουστάκι του Swanson, τότε το αποτέλεσμα είναι αυτός ακριβώς που λάνσαρε στα 80s ο Αμερικανός παίκτης του μπέιζμπολ.

 

 

 


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Μόδα