Μπορεί ο αυτοπεριορισμός στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού να έχει βγάλει προς τα έξω τον σεφ που έκρυβες τόσο καιρό μέσα σου, τι θα έλεγες όμως να αναδείξει ένα ακόμα κρυφό σου ταλέντο; Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κομμωτική. Επειδή λοιπόν τον κομμωτή/μπαρμπέρη σου είναι αδύνατον να τον επισκεφθείς εν μέσω καραντίνας, τι θα έλεγες να γίνεις εσύ ο κομμωτής του εαυτού σου;

Προτού αρπάξεις στα χέρια ψαλίδι και κουρευτική μηχανή, να τονίσουμε το εξής: Δεν εννοούμε να κουρευτείς στ' αλήθεια -ελάχιστοι το 'χουν και μπορούν να δημιουργήσουν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα-, αλλά να σουλουπώσεις τις τρίχες σου με δύο απλές και γρήγορες κινήσεις, που θα σου προσφέρουν αυτήν ακριβώς την αίσθηση που νιώθεις όταν το κεφάλι σου είναι φρεσκοκουρεμένο. Γιατί όταν το πρόσωπό σου είναι προσεγμένο, τότε και τα μαλλιά σου δείχνουν το ίδιο.

Οι κινήσεις αυτές αφορούν δύο συγκεκριμένα σημεία, τα οποία πρέπει να καθαρίσεις πολύ προσεκτικά: πρώτον, τις φαβορίτες και δεύτερον, τον λαιμό - και στα δύο χρησιμοποιείς αρχικά την κουρευτική μηχανή και μετά ολοκληρώνεις με ξυραφάκι. Αν δεν έχεις μούσια, η διαδικασία είναι παιχνιδάκι. Αν πάλι, δεν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που απολαμβάνουν ένα πρόσωπο-γυαλί, τότε φρόντισε να διατηρείς καλοσχηματισμένη τη γενειάδα σου -στα έχουμε πει όλα εδώ για το πώς θα το καταφέρεις- και μην ξεχνάς να οριοθετείς το σχήμα της σε λαιμό και μάγουλα σε ένα σχήμα U, που ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι περισσεύει το τριμάρεις και έπειτα το ξυρίζεις.


Φωτογραφία Getty Images