Με crew cut μετά την καραντίνα

Το κούρεμα που θα κάνεις μόλις βγεις από το σπίτι.

Κορονοϊός, δεύτερο κύμα, δεύτερη καραντίνα, χειμώνας, υγιειονομική κρίση, οικονομική ύφεση. Υπάρχουν δεκάδες σκέψεις που σου προκαλούν άγχος και φόβο αυτή την περίοδο. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σε στρεσάρει είναι η εμφάνισή σου και συγκεκριμένα εκείνη των μαλλιών σου που έχουν μακρύνει από λίγο έως πολύ παραπάνω από το φυσιολογικό. Επειδή η επίσκεψη στον κομμωτή/κουρέα πλησιάζει -αν το lockdwon βέβαια λήξει στις 30 Νοεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί-, έχουμε μία καλή ιδέα για το κούρεμα που αξίζει να δώσεις μία ευκαιρία. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά κοντά αντρικά haircuts, το crew cut - ένα στυλ κουρέματος που συγγενεύει με το buzz cut (ο David Beckham έδειξε πώς γίνεται εν μέσω καραντίνας) και έχει επίσης στρατιωτικές καταβολές. Το χαρακτηριστικό του στοιχείο και η ειδοποιός διαφορά του με το δεύτερο, είναι ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ομοιόμορφο όσον αφορά το μήκος των μαλλιών, καθώς αυτά της κορυφής είναι ελάχιστα πιο μακριά από εκείνα στα πλαϊνά του κεφαλιού. 

Σε ποιο σχήμα προσώπου ταιριάζει; Σε όλα τα σχήματα προσώπου, αλλά "φοριέται" διαφορετικά στο καθένα. Για παράδειγμα, αν έχεις οβάλ πρόσωπο, τότε καλό θα ήταν να μην μακρύνεις πολύ τα μαλλιά της κορυφής, αλλά να τα διατηρήσεις σε ένα μεσαίο ύψος, ώστε το κεφάλι να μην δείχνει ακόμα πιο μακρουλό απ' ότι ήδη είναι. Αν πάλι έχεις στρογγυλό πρόσωπο, επιλέγεις ακριβώς το αντίθετο και αφήνεις ένα μικρό λοφίο για να χαρίσεις ύψος στο πρόσωπο.

Ακολουθούν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του crew cut για να επιλέξεις εκείνη που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του πρόσωπο και στο στυλ σου.

Με crew cut μετά την καραντίνα
Ο ορισμός του crew cut, η κλασική εκδοχή του με την ανεπαίσθητη διαφορά στο μήκος των μαλλιών της κορυφής με εκείνα στο πλάι. Ιδανική για όλους τους τύπους προσώπου, εκτός του στρογγυλού.
ΚΟΥΡΕΜΑ CREW CUT
Εδώ, έχουμε το high and tight crew cut με τη διαφορά πλέον στο μήκος να είναι εμφανής με τα πλαϊνά μαλλιά να είναι σχεδόν ξυρισμένα αντί για τριμαρισμένα. Ιδανική επιλογή για όλους όσοι δεν έχουν τετράγωνο πρόσωπο με έντονες γωνίες.
ΚΟΥΡΕΜΑ CREW CUT
Το side fade crew cut είναι ουσιαστικά η λίγο πιο μακριά και πυκνή εκδοχή του κλασικού crew cut όσον αφορά τα μαλλιά της κορυφής. Το συγκεκριμένο στυλ ταιριάζει σε όλους τους τύπους προσώπου, ακόμα σε εκείνους που έχουν στρογγυλό. 
ΚΟΥΡΕΜΑ CREW CUT
Το textured crew cut ταιριάζει επίσης σε όλα τα σχήματα προσώπου, χάρη στο μήκος και την πυκνότητα των μαλλιών της κορυφής, ενώ είναι κατάλληλη επιλογή για τους σγουρομάλληδες.

Από: Esquire UK

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.