Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε ένα smartwatch

Όχι σε όποιο και όποιο, αλλά σε εκείνο το μοντέλο που κάνει την καθημερινότητά σου λιγάκι πιο εύκολη και στιλάτη.

Γράφει: Esquire Editors 02 Νοεμβρίου 2020

Η λέξη "smart" (έξυπνος) έχει φέρει τα τελευταία χρόνια την επανάσταση στη ζωή μας: από τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα και τις "έξυπνες" τηλεοράσεις μέχρι τα "έξυπνα" σπίτια. Ο τρόπος που επικοινωνούμε, διασκεδάζουμε και ζούμε έχει αλλάξει άρδην, κάνοντας πιο εύκολη την καθημερινότητά μας με το άγγιγμα ενός κουμπιού ή μίας οθόνης.

Κάπως έτσι λοιπόν, τα κλασικά ρολόγια έδωσαν τη θέση τους στα smartwatches που είναι κάτι πολύ παραπάνω από το προφανές: είναι το απόλυτα πρακτικό gadget, η χρησιμότητα του οποίου δεν εξαντλείται στο να παρακολουθείς τους λογαριασμούς σου στα social media και να γυμνάζεσαι. Δεν μιλάμε για ένα fitwatch, αλλά για ένα πραγματικά "έξυπνο" ρολόι στο οποίο αξίζει να επενδύσεις για όλους τους καλούς λόγους, τους ακόλουθους: 

Παρακολουθείς τα πάντα από τον καρπό σου

Από τους καρδιακούς σου παλμούς και ό,τι συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τη φυσική σου κατάσταση -από τις θερμίδες μέχρι τα βήματα και τις αποστάσεις-, μέχρι τις εναλλαγές στις καιρικές συνθήκες, τα emails, τις κλήσεις και τα sms, ώστε να είσαι πάντα alert.

Συμβάλλει στην πραγματοποίηση των στόχων σου 

Όλοι χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον σκοπό μας. Τι πιο ιδανικό από μία συσκευή που προκειμένου να σε κρατήσει  σε φόρμα, κάθε φορά που είτε από τεμπελιά, είτε από έλλειψη χρόνου βρίσκεσαι πίσω από το στόχο που έχεις θέσει, σε ειδοποιεί ότι ήρθε η στιγμή να ξεμουχλιάσεις.

Σε οδηγεί σε νέες συναρπαστικές περιπέτειες

Βουνό ή θάλασσα; Ό,τι από τα δύο κι αν αγαπάς, ένα smartwatch δεν θα επιτρέψει ποτέ να χάσεις τον προορισμό σου, χάρη στο ενσωματωμένο GPS που εντοπίζει την θέση σου όπου κι αν είσαι. Ένα ακόμα ατού του είναι ότι είναι αδιάβροχο ενώ είναι εξοπλισμένο με γυροσκόπιο και αλτίμετρο.

Είναι αδύνατον να το βαρεθείς

Προσφέρει τη δυνατότητα του customization, κάνοντας διάφορους και διαφορετικούς χρωματισμούς συνδυασμούς και αλλάζοντας την εμφάνιση του καντράν.

Όλες αυτές τις δυνατότητες και ακόμα περισσότερες δεν μπορεί να σου τις προσφέρει το οποιοδήποτε "έξυπνο" ρολόι, μόνο εκείνο που παντρεύει την τελευταία λέξης της τεχνολογίας με εκείνη της μόδας και του design- μην ξεχνάς ότι πάρα πολλά μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κάπως ατσούμπαλα, άκομψα και αταίριαστα με οποιοδήποτε look δεν πατά πάνω στις στιλιστικές επιταγές του αθλητικού ντυσίματος.

Το smartwatch στο οποίο αξίζει να επενδύσεις τα χρήματά του θα το ανακαλύψεις στη νέα συλλογή της Diesel, την Diesel On Fadelite. Απευθύνεται τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες και αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά χρώματα -κόκκινο, μαύρο, μπλε, διάφανο-, με τα τρία πρώτα να δίνουν την αίσθηση ότι η απόχρωσή τους ξεθωριάζει (fade) στο λουράκι.

Γιατί αξίζει να επενδύσεις σε ένα smartwatch

Τα βασικά χαρακτηριστικά

  • Οθόνη αφής
  • Συμβατότητα με iOS και Android λογισμικό
  • Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon Wear 3100
  • Bluetooth σύνδεση
  • Φωνητική εντολή μέσω Google Assistant, λέγοντας "Ok Google"
  • 24ωρη μπαταρία που αντέχει ακόμα δύο ημέρες στο battery saving mode
  • 4GB αποθηκευτικό χώρο
  • 512MB μνήμη
  • Μικρόφωνο
  • Λεπτή κάσα 43 χιλιοστών για ανάλαφρη αίσθηση στον καρπό
Diesel On Fadelite
Diesel On Fadelite
Diesel On Fadelite
Diesel On Fadelite

Μερικές ακόμα smart λειτουργίες που ξεχωρίζουν

  • Διαθέτει λειτουργία αυτόματης εγκατάστασης δημοφιλών apps, όπως είναι για παράδειγμα το Spotify. Έτσι, συνοδεύει κάθε σου βήμα με μουσική για να μην σταματάς να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου playlist όσο κινείσαι.
  • Σου λύνει τα χέρια με τις πληρωμές, χάρη στο Google Pay, ειδικά τώρα που εν μέσω πανδημίας η ανέπαφη συναλλαγή είναι βασική για την υγεία όλων μας.
  • Μέσα σε 50 λεπτά η μπαταρία του φορτίζει στο 80%.

Με τα νέα Diesel On Fadelite το ιταλικό brand αποδεικνύει ότι δεν σταματά ποτέ να ξεπερνά τα όρια στον συνδυασμό του design και της τεχνολογίας.

 

H νέα συλλογή smartwatches Diesel On Fadelite

Posted by Esquire Greece on Monday, November 2, 2020

Τη νέα συλλογή με smartwatches της Diesel, On Fadelite θα την βρεις στα Diesel Stores στο Golden Hall στην Αθήνα και Αγίας Σοφίας 12 στην Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα ρολογιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αντλώντας έμπνευση από το Ripley για να βγεις στην παραλία

Η σειρά του Netflix μας έδωσε ιδέες. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, είναι να τσεκάρεις τα μαγιό που σου προτείνουμε.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος