Ο Daniel Kaluuya έκανε τη στιλιστική διαφορά στα φετινά Όσκαρ -κυρίως- χάρη στο Cartier ρολόι του. Κι αυτό γιατί μετά από μία χρονιά "αγρανάπαυσης", δεν ακολούθησε τον συρμό των περισσότερων υπολοίπων καλοντυμένων αντρών που παρευρέθηκαν στο event και, μάλλον, κράτησαν το look τους κάπως κλασικό. Χωρίς να κατηγορούμε τους τελευταίους. Τουναντίον. Υπάρχει, άραγε, κάτι πιο χλιδάτο, συναρπαστικό και εορταστικό από ένα άψογο tuxedo; 

Το πρόβλημα με τα κλασικά οσκαρικά looks (και τα ρολόγια τους)

Το tuxedo μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με όλους τους άλλους γύρω σου (πράγμα που δεν το θες), αλλά έχει και τα καλά του. Σε κάνει να νιώθεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Εκείνη που είναι κομμένη και ραμμένη στα πρότυπα ενός αρρενωπού ιδεοτύπου, που γεννήθηκε στην υψηλή κοινωνία των ισχυρών της Νέας Υόρκης και ανδρώθηκε με τις ταινίες του James Bond.

Παρόλα αυτά, όπως και να το κάνουμε, το tuxedo είναι λιγάκι passé. Και γίνεται περισσότερο passé, όταν συνδυάζεται με λευκό επίσημο πουκάμισο και ένα μόνιμο χαμόγελο αεροσυνοδού. Σε κάνει να μοιάζεις με τον πατέρα της νύφης που ενώ βγάζει τον πατροπαράδοτο λόγο του στο τραπέζι του γάμου, τον χτυπάει σιγά σιγά ένα εγκεφαλικό από το οποίο δεν συνέρχεται ποτέ.

Όσο για το ρολόι που συνοδεύει αυτό το κλασικό οσκαρικό tuxedo look; Υποτίθεται ότι θα πρέπει να έχει λευκό καντράν και μαύρο λουράκι για να βρίσκεται σε αρμονία με το σύνολο.

Η επανάσταση που έφερε η εμφάνιση του Daniel Kaluuya

Στη χθεσινοβραδινή τελετή, ο Daniel Kaluuya απέδειξε ότι οι "παλαιοί τρόποι" είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά τους. Παλιοί. Και μας έχουν κουράσει. Και μας πονούν. Κάτι, κάπως, κάποτε σαν τα Όσκαρ, δηλαδή, ένα πράγμα. 

Ο 32χρονος Βρετανός ηθοποιός, αντί να ντυθεί "πιγκουίνος", λοιπόν, απευθύνθηκε για την ενδυμασία του στον οίκο Bottega Veneta. Προφανώς, θα τον τράβηξε στα μέρη του η νέα, φρέσκια αισθητική του δημιουργικού διευθυντή Daniel Lee και η προτίμηση του τελευταίου σε πιο χαλαρά και sexy σχέδια.

Η υπέρτατη ανατροπή με το "γυμνό" Santos de Cartier

Και κάπου εκεί, ενώ σκεφτόταν από που θα πάρει τα αξεσουάρ και το ρολόι του, έκανε την υπέρτατη ανατροπή. Συνδύασε τα ρούχα του με κοσμήματα από τον γαλλικό οίκο Cartier και πέρασε γύρω από τον καρπό του ένα "γυμνό" Santos de Cartier, με έκθετο τον μηχανισμό του.

Cartier

Εντάξει, θα μας πείτε, μα και ο οίκος Cartier έχει χτίσει εν πολλοίς το όνομά του πάνω στην ιδέα της χλιδάτης χρυσής εποχής του Hollywood. Ποια η διαφορά; Ποια η επανάσταση; Κι όμως. Το συγκεκριμένο "κόσμημα καρπού" ξεφεύγει από κάθε απαρχαιωμένη αντίληψη περί χρόνου.

Βασίζεται στο μοντέλο αναφοράς WHSA0007 του 2018, ένα "robowatch" από ανοξείδωτο ατσάλι, με τον έκθετο μηχανισμό 9611 MC να δίνει σε αυτόν που το φοράει, αλλά και σε εκείνον που το κοιτάει, άμεση γνώση της εικόνας του.

> Διάβασε ακόμα: Ναι, ο Brad Pitt εμφανίστηκε με αλογοουρά στα Όσκαρ

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός, εκτός του ότι δίνει στο ρολόι την περίφημη αυτονομία του για 72 ώρες, όπως μπορούμε ιδίοις όμμασι να διαπιστώσουμε, είναι τόσο όμορφος και περίπλοκος, σαν διακοσμητικό σχέδιο, που θα ήταν αμαρτία να παρέμενε για πάντα κρυμμένος κάτω από ένα αδιαφανές λευκό καντράν.

Θέλουμε κι άλλες τέτοιες "ατυπικές" στιλιστικές παραφωνίες

Το Cartier του Kaluuya, δεν είναι, λοιπόν, το τυπικό ρολόι που φοράει ένας άντρας στο κόκκινο χαλί. Γι' αυτό και αποτέλεσε την σπουδαία παραφωνία που μας άγγιξε μία ευαίσθητη χορδή, ξεχωρίζοντας μέσα από την "παραδοσιακή", ενδυματολογικά, χορωδία της Ακαδημίας. 

> Διάβασε ακόμα: Οι καλοντυμένοι των Όσκαρ

Ας ελπίσουμε του χρόνου στα Όσκαρ, αλλά και σε άλλες μεγάλες εκδηλώσεις μέχρι τότε, να δούμε κι άλλα τέτοια ρίσκα. Αλλά και κάποιο σαν αυτό του LaKeith Stanfield, που φόρεσε την ίδια βραδιά ένα 70s jumpsuit του οίκου Saint Laurent - όχι, δεν ήταν κοστούμι, όπως ίσως σου φάνηκε από μακριά.

Από: Esquire UK