Το προσιτό ρολόι της Casio που όλοι λατρεύουν αυτή την εποχή

Γιατί το Casio Pro-Trek PRT-B70, ένα ρολόι για… ψαράδες, είναι αυτή τη στιγμή το #1 cult αντικείμενο πόθου.

Η Casio έκανε το θαύμα της και πάλι, δημιουργώντας ένα ρολόι ειδικά σχεδιασμένο για να γίνει, τουλάχιστον αρχικά, ο καλύτερος σύντροφος κάθε άντρα που αγαπάει να πηγαίνει για ψάρεμα. Κι αυτό γιατί το Casio Pro-Trek PRT-B70, έχει συγκεκριμένες λειτουργίες που σου επιτρέπουν να καταγράφεις τα προσωπικά σου ρεκόρ, από τη στιγμή που έριξες την πετονιά μέχρι να πιάσεις το πρώτο ψάρι, αλλά και μπορεί να υπολογίσει τις πιθανότητες να τσιμπήσει κάτι, στη βάση της ώρας της ημέρας και της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεσαι.

Το προσιτό ρολόι της Casio που όλοι λατρεύουν αυτή την εποχήCasio

Το περίεργο, βέβαια, είναι ότι αυτό το πολύ "εξειδικευμένο" ρολόι έχει βγει από τα στενά όρια της αγοράς στην οποία απευθύνεται βάση των ειδικών λειτουργιών του και έχει καταστεί cult αντικείμενο πόθου από άντρες που γνωρίζουν να εκτιμούν τα ωραία αντικείμενα, όπως τα ρολόγια. Περίεργο, είπαμε; Όχι και τόσο.

Καλύτερα είναι τα ρολόγια για δύτες;

Στην πραγματικότητα, η ίδια η βιομηχανία της ωρολογοποιίας και δη της υψηλής έχει χτιστεί πάνω στην κατασκευή ρολογιών που ικανοποιούν επαγγελματικές ανάγκες αλλά απευθύνονται και σε ερασιτέχνες ή απλούς λάτρεις συγκεκριμένων επαγγελμάτων.

CASIO PRO-TREK PRT-B70Casio

Για παράδειγμα, το Rolex Submariner, ενώ σε τεχνικό επίπεδο είναι ένα ρολόι που απευθύνεται σε δύτες, είναι εξίσου δημοφιλές ανάμεσα σε όσους εργάζονται σε γραφεία και έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουν.

Κατά κανόνα, λοιπόν, είναι αυτά τα ρολόγια-εργαλεία -που είτε έχουν φτιαχτεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κατάδυσης είτε το πιλοτάρισμα ενός αεροπλάνου, είτε το ψάρεμα, εν προκειμένω- εκείνα που παραδοσιακά αποτελούν τα πιο περιζήτητα στην αγορά των ρολογιών.

Το στιβαρό του ντιζάιν

Το Casio Pro-Trek PRT-B70 δεν θα σου είναι δύσκολο να το αγαπήσεις, μόνο και μόνο για το ντιζάιν του, ακόμα και αν δεν είσαι ψαράς, ακόμα και αν δεν έχεις καν πάει ποτέ στη ζωή σου για ψάρεμα.

CASIO PRO-TREK PRT-B70Casio

Ο στιβαρός του σχεδιασμός θυμίζει τα G-Shocks της δεκαετίας του 2000, που και εκείνα κατασκευάζονταν από την Casio, ενώ η στεφάνη στο καντράν του έχει διακριτικές κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες λεπτομέρειες.

> Διάβασε ακόμα: Τα καλύτερα G-Shock ρολόγια της Casio

Το καλύτερο; Τη στιγμή που το ρολόι υπολογίζει ότι είναι η κατάλληλη για να πετάξεις την πετονιά σου, στη σχετική του ένδειξη, εμφανίζεται ένα ψηφιακό κοπάδι από ψάρια.

> Διάβασε ακόμα: 10 από τα διασημότερα ρολόγια του κινηματογράφου

Η αντρική μόδα πάει για ψάρεμα, γενικώς

Πάντως η ιδέα της Casio γι’ αυτό το ρολόι έρχεται και δένει σαν πετυχημένη μαρέγκα με τα trends στην αντρική μόδα γενικώς. Τελευταία, το ψάρεμα, από χόμπι μοναχικών γαλοτσοφόρων, έχει φτάσει να βρίσκεται παντού, π.χ. στα αδιάβροχα και τις νιτσεράδες, τα φαρδιά παντελόνια και τα fisherman hats. Μόδα είναι θα περάσει; Ίσως. Αλλά αν είναι να μας αφήσει κάτι, ας είναι αυτό το χαριτωμένο ρολόι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.