Το σπάνιο Omega Speedmaster του Jeff Bezos που ταξίδεψε στο διάστημα

Το συλλεκτικό ρολόι που φορούσε ο Jeff Bezos κατά τη διάρκεια της παρθενικής του πτήσης με την Blue Origin.

Το ρολόι του Jeff Bezos στο διάστημα. Αυτό θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον task για οποιονδήποτε ασχολείται με την υψηλή ωρολογοποιία ή τα ταξίδια εκτός του πλανήτη μας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας για το μεγάλο στοίχημα του διαστημικού τουρισμού μεταξύ των πλουσότερων entrepreneurs του μάταιου τούτου κόσμου έχει μπει στην τελική του ευθεία, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι πρόσφατες 'επισκέψεις' των Richard Branson και Jeff Bezos εκεί έξω. 

Αν και στην ουσία πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι multi-million dollar egos, το όλο project είναι συναρπαστικό για όλους όσοι το παρακολουθούν από απόσταση (και το σχολιάζουν ασφαλώς στο Twitter).

Η Omega, ξανά, στο διάστημα

Όπως πιθανότατα γνωρίζεις, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και πρώην αφεντικό της Amazon πέταξε προχθές σχεδόν 100 χιλιόμετρα ψηλότερα από την επιφάνεια της Γης, ως επιβάτης του πυραύλου-κάψουλα New Shepard.

Το σπάνιο Omega Speedmaster του Jeff Bezos που ταξίδεψε στο διάστημαGetty Images

Εκτός από το διαστημικό του κοστούμι, είχε και κάτι άλλο μαζί του σε αυτή την ολιγόλεπτη πτήση. Στον καρπό του υπήρχε ένα από τα πιο σπάνια και συλλεκτικά Omega - για την ακρίβεια, ένα τέτοιο φορούσαν και οι υπόλοιποι τρεις του σκάφους της Blue Origin.

> Διάβασε ακόμη: Η Vacheron Constantin επανέφερε στη ζωή ένα ρολόι 100 ετών

Η ελβετική ωρολογοποιία Omega προμήθευσε τον Jeff Bezos  και τους συνταξιδιώτες του (για την ιστορία, αυτοί ήταν ο αδερφός του Mark, o 18χρονος Oliver Damen και η 82χρονη πιλότος Wally Funk) με ένα Omega Speedmaster Moonwatch Professional από ανοξείδωτο ατσάλι. 

Σε κάθε έναν από τους 4 συνολικά χρονογράφους υπήρχε χαραγμένο το όνομα του κατόχου του, ο αριθμός πτήσης και οι λέξεις Blue Origin. Η Omega προσάρμοσε επίσης λουράκι με το logo της διαστημικής εταιρείας του Bezos.

Το γεγονός δεν προκάλεσε και τόσο μεγάλη έκπληξη. Το Speedmaster Moonwatch άλλωστε -άλλα μοντέλα του ασφαλώς- έχει συμμετέχει σε ακόμη 6 διαστημικές αποστολές. 

Η εν λόγω special έκδοση του συγκεκριμένου κομματιού δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά για το ευρύ κοινό αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να μπορέσει κανείς να αποκτήσει ένα τέτοιο αντικείμενο, αγοράζοντας απλά εισιτήριο για τα επερχόμενα space trips που φιλοδοξεί να ξεκινήσει ο Bezos.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί ο Richard Branson χάνει τη μάχη του διαστήματος

Έτσι, θα βιώσει μία win-win situation: Και ταξίδι στο διάστημα, και νέο -συλλεκτικό- ρολόι. Γενικά, ένα κλασικό Omega Speedmaster κοστίζει περίπου €6.200 - αρκετά χρήματα, μα σίγουρα λιγότερα από ένα ναύλο για το διάστημα. Αναμένουμε πάντως μία αντίστοιχη κίνηση από τον Elon Musk. Ποιος δεν θα ήθελε να επιστρέψει στη Γη με ένα personalized Tesla;

Από: Esquire ES

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Μεταμόσχευση γενειάδας, κι όμως γίνεται

Αν σε ενδιαφέρει ένα γεμάτο μούσι, εντός διαβάζεις πώς λειτουργεί η εν λόγω μέθοδος και πόσο κοστίζει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα 7 must have κομμάτια που θα φέρουν την άνοιξη στη ντουλάπα σου

Γιατι κάθε άνοιξη, φέρνει μαζί της την υπόσχεση της ανανέωσης. Όπως ακριβώς και η GANT.