O Morgan Bourc'his και το Pelagos της Tudor στα νορβηγικά φιορδ

Ένας θρύλος της ελεύθερης κατάδυσης, ένα μοναδικό ρολόι και μία ιδιαίτερη αποστολή.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 08 Σεπτεμβρίου 2021

H Tudor υποστηρίζει τον Morgan Bourc'his στη φιλόδοξη αποστολή εξερεύνησης, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ που τον ταξίδευσε από τα θερμά νερά της Μεσογείου στα παγωμένα φιορδ της Νορβηγίας σε αναζήτηση φαλαινών. Το ντοκιμαντέρ με τον τίτλο The Quest for Nature φέρει την υπογραφή του πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης και υποβρύχιου κινηματογραφιστή Jean-Charles Granjon.

Ένα διαφορετικό ταξίδι

Ο Morgan ταξίδευσε στη βόρεια Νορβηγία με στόχο να αναζητήσει τα μεγαλειώδη πλάσματα της άγριας φύσης και να κολυμπήσει μαζί τους στα παγωμένα νερά.

Στο απομονωμένο -και γεμάτο ιστορία και θρύλους- νησί Σπίλντρα, ο Morgan γνώρισε τους λιγοστούς κάτοικους που τον έφεραν σε επαφή με σημαντικούς ανθρώπους, γνώστες των φαλαινών όπως τον πρώην φαλαινοθήρα και νυν θαλάσσιο βιολόγο Audun Rikardsen, που βοήθησε τον Μorgan να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της αναπαραγωγής του πληθυσμού αυτών των θαλάσσιων θηλαστικών.

O Morgan Bourc'his και το Pelagos της Tudor στα νορβηγικά φιορδ

Με σύμμαχο το Pelagos

Το ρολόι που φορούσε ο Μorgan κατά τη διάρκεια της αποστολής ήταν το Pelagos της Tudor. Ένα μοντέλο που επιβεβαιώνει την παράδοση της Tudor στα καταδυτικά ρολόγια.Το Pelagos διαθέτει στεγανότητα 500 μέτρων,κάσα 42mm και μπρασελέ από τιτάνιο-ελαφρύτερο κατά 40% από το ατσάλι-βαλβίδα διαφυγής του αερίου ηλίου, φωσφορίζον καντράν και τον αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5612,που προσφέρει αυτονομία 70 ωρών και πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

TUDOR 2021 4

Η TUDOR έχει συνδεθεί στη διάρκεια της ιστορίας της με εξερευνητές και ανθρώπους της περιπέτειας που πέτυχαν το ακατόρθωτο και ξεπέρασαν τα όριά τους στην ξηρά, στον αέρα, στον πάγο, ή στο νερό με ένα ρολόι Tudor φορεμένο στον καρπό τους.

TUDOR 2021 3
TUDOR 2021 2

Ξεκινώντας από το καινοτόμο όραμα του ιδρυτή της,Hans Wilsdorf που άφησε το στίγμα του στα ρολόγια χειρός, μέχρι τους εξερευνητές της Γροιλανδίας, την δεκαετία του 1950, και τους επαγγελματίες δύτες που εξερευνούν τους ωκεανούς.

Σήμερα ο Morgan Bourc'his κάτοχος πολλών παγκόσμιων τίτλων στην ελεύθερη κατάδυση, ενσαρκώνει απόλυτα το πρωτοποριακό πνεύμα και την παράδοση της Tudor.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το νέο Superocean Automatic 44 της Breitling είναι εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι

Πρόκειται για το απόλυτο ρολόι για το νερό που συνδυάζει απόδοση και στυλ και έχει πρωταγωνιστή στη διαφημιστική του καμπάνια τον Σωτήρη Κοντιζά.

Η Salomon παρουσιάζει τη νέα σειρά προϊόντων πεζοπορίας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024

"Δεν χρειάζεται να διαλέξετε μεταξύ του να είστε κατάλληλα ντυμένοι για την ύπαιθρο και του να είστε κομψοί", υπογραμμίζει ο Pete Cameron, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων της Salomon Outdoor.

Τα πιο διάσημα sneakers στο Instagram

10 αθλητικά παπούτσια που έχουν σίγουρα περάσει από το feed σου.

Γραφει Νικη Κοντομηνα