Το 1961, ο Δανός αρχιτέκτονας Arne Jacobsen κέρδισε το διαγωνισμό για το σχεδιασμό της νέας Εθνικής Τράπεζας της Δανίας. Το κτίριο που παραδόθηκε το 1978, 7 χρόνια μετά το θάνατό του, θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματά του. Ο Arne Jacobsen ήταν η ιδιοφυΐα που έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο το Δανέζικο ντιζάιν. Αναμφίβολα ένας από τους εξέχοντες αρχιτέκτονες της Δανίας, με απίστευτα παραγωγική και καλλιτεχνικά μοναδική καριέρα ως αρχιτέκτονας και σχεδιαστής, διεθνώς αναγνωρισμένος για τα υπέροχα κτίρια και αντικείμενα που σχεδίασε, μεταξύ αυτών και ρολόγια.

Τα σχέδιά του είχαν προκαλέσει σάλο παντού και το μαγικό είναι ότι εξακολουθούν να το κάνουν. Το καλό σχέδιο συνεχίζει να γοητεύει όσος καιρός και αν περάσει.

Το ρολόι BANKERS σχεδιάστηκε το 1971 και εκτίθεται περήφανα στον τοίχο της εισόδου της Εθνικής Τράπεζας της Δανίας. Με την ευκαιρία της επετείου 50 χρόνων από τον αρχικό σχεδιασμό του ρολογιού, η Arne Jacobsen Watches παρουσίασε το BANKERS 50 Years, πιστή αναπαραγωγή του πρωτότυπου σχεδίου του Arne Jacobsen. Το καντράν είναι γκρί με φινίρισμα που του δίνει ελαφρώς μεταβαλλόμενες αποχρώσεις, αναπαριστώντας τις αποχρώσεις του Νορβηγικού μαρμάρου του τοίχου της τράπεζας.

 


Info

Η παρουσίαση έγινε στο κατάστημα Zerar Jewellery στο Αttica City Link.

www.arnejacobsenwatches.com