Με σπορτίφ χαρακτηριστικά ώστε να είναι ευκολοφόρετα, αλλά αρκετά σοφιστικέ για να ταιριάζουν με ένα κοστούμι, τα ρολόγια που συνδυάζουν τους δύο αυτούς κόσμους αποτελούν την ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τέσσερα μοντέλα, τόσο κλασικά, όσο και σπορ.

Tudor - Heritage Black Bay

Το πρωτογνωρίσαμε το 2012 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον εμβληματικά του οίκου, ιδίως χάρη στη βράβευσή του στο Grand Prix d’Horlogerie de Genève ン涖 χρόνο μετά. Σχεδιαστικά αντλεί στοιχεία από την 60ετή ιστορία του οίκου που έχουν αποδώσει ένα ιδιαίτερο αλλά ευκολοφόρετο ρολόι. Το καταδυτικό αυτό μοντέλο από ατσάλι έχει κάσα διαμέτρου 41 χλστ., μαύρη περιστρεφόμενη στεφάνη και αυτόματο μηχανισμό κουρδίσματος με αυτονομία 70 ωρών. Είναι αδιάβροχο στα 200 μ. βάθος και διαθέτει παλαιωμένο δερμάτινο λουράκι.

IWC - Ingenieur

Τα σχέδια της IWC πάντα χαρακτηρίζονται από μια ενδιαφέρουσα ισορροπία ανάμεσα στο κλασικό και το βαθιά αρρενωπό. Η νέα συλλογή Ingenieur δεν αποτελεί εξαίρεση, ίσως επειδή θυμίζει την πρώτη γενιά της οικογένειας, από το ’50 και το ’60. Το αποτέλεσμα είναι τα νέα μοντέλα να συνδυάζουν έναν εμφανή vintage χαρακτήρα με ένα ελαφρύ κλασικό στυλ. Το Ingenieur Automatic διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, αλλά πιο διαχρονικό είναι το παρόν μοντέλο από ανοξείδωτο ατσάλι, με επάργυρο καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο και μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Longines - Avigation BigEye

Ένα σχέδιο με περγαμηνές: το Longines Avigation BigEye είναι ο μεγάλος νικητής του Βραβείου Revival για το 2017 στο Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης. Προέρχεται από τη σειρά Heritage, είναι εμπνευσμένο από χρονογράφο της δεκαετίας του ’30, έχει κάσα διαμέτρου 41 χλστ. και κρύβει μέσα του το μηχανισμό χρονογράφου L688 column wheel, κατασκευασμένο αποκλειστικά για τη Longines. Είναι διακοσμημένο με αραβικούς αριθμούς, ενώ το θολωτό κρύσταλλο και το καφέ δερμάτινο λουράκι τού προσδίδουν vintage κομψότητα.

Piaget - Altiplano 60th

Γεννήθηκε το 1957 και πλέον έκλεισε και γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια: το Piaget Altiplano, αυτό το υπέρ-λεπτο –και γι’ αυτόν το λόγο καινοτόμο– μοντέλο, καθόρισε εκ νέου την έννοια της αντρικής κομψότητας. Για να γιορτάσει την 60ή του επέτειο, φέτος κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό σχεδίων που καθρεφτίζουν την ιστορία του, αφενός γιατί κυκλοφορούν σε αυτόματες αλλά και κουρδιστές εκδοχές και αφετέρου γιατί φέρουν το ιστορικό λογότυπο. Η κάσα είναι από λευκόχρυσο 18 Κ και το μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.