Ρολόγια σε ρόλο guest star που μερικές φορές κλέβουν την παράσταση από τους πρωταγωνιστές. Δεν θυμάσαι κανένα; Για ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα με 11 ταινίες όπου οι δείκτες και τα καντράν έχουν κεντρικό ρόλο και θυμήσου πόσες φορές είπες "α, το θέλω κι εγώ αυτό το ρολόι". 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - CASIO CA53W TWINCEPT DATABASE

Ηθοποιός: Michael J. Fox

Ρόλος: Marty McFly

Χρονιά: 1985

Σε μια ταινία – ορισμό των ‘80s, αποθέωση της τρελής τεχνολογίας και ύμνο στο geekness, το ρολόι του πρωταγωνιστή Michael J. Fox, που υποδύεται τον Marty McFly, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το μοντέλο που μυρίζει ‘80s tech geekness στο μέγιστο βαθμό. Το Casio CA53W Twincept Databank το θυμόμαστε οι περισσότεροι και σαν το ρολόι που μας απαγόρευαν οι καθηγητές να φοράμε στο σχολείο, όταν είχαμε τεστ μαθηματικών.

> Διάβασε ακόμη: Τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου, το ρολόι που φοράς

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ - SEIKO 6105

Ηθοποιός: Martin Sheen

Ρόλος: Captain Willard

Χρονιά: 1979

Δεν θεωρείται χωρίς λόγο μια από τις κορυφαίες (αντι)πολεμικές ταινίες όλων των εποχών. Η δουλειά που είχε κάνει ο Francis Ford Coppola ήταν εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα και η προσοχή του σε κάθε λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά. Το Seiko 6105 ήταν το πιο δημοφιλές ρολόι τα χρόνια του Βιετνάμ στις τάξεις του αμερικανικού στρατού. Γιατί ήταν γερό, αξιόπιστο και αρκετά φτηνό. Ένα τίμιο καταδυτικό ρολόι, στεγανό σε βάθος 150 μέτρων, με έναν ακατάβλητο, αυτόματο, γιαπωνέζικο μηχανισμό. Ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Λοχαγός Willard που τον υποδύθηκε ο Martin Sheen, για το δύσκολό του ταξίδι στον ποταμό Nung, σε μια περιοχή που ελέγχουν οι Βιετκόνγκ, για να βρει και να βγάλει από τη μέση τον τρελό Συνταγματάρχη Kurtz, δηλαδή τον Marlon Brando.

Ο ΚΥΝΗΓΟΣ - SEIKO H558

Ηθοποιός: Arnold Schwarzenegger

Ρόλος: Dutch

Χρονιά: 1987

Ένα καταδυτικό μοντέλο από τη Seiko, με quartz μηχανισμό, το H558 αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον Arnie, που το φόρεσε σε αρκετές από τις action ταινίες του, καθιστώντας το συνώνυμο του "γερού ρολογιού", με αποτέλεσμα σήμερα στην αγορά να το βρίσκεις στη διπλή τιμή από εκείνη που κόστιζε, όταν κυκλοφόρησε από την ιαπωνική εταιρεία, στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

> Διάβασε ακόμη: Τα ρολόγια που ξεχώρισαν στα Όσκαρ της υψηλής ωρολογοποιίας

ΒATMAN BEGINS - REVERSO GRANDE WAIST

Ηθοποιός: Christian Bale

Ρόλος: Bruce Wayne

Χρονιά: 2005

Το χαρακτηριστικό, ορθογώνιο μοντέλο της Jaeger-LeCoultre είχε φορεθεί και από τον Val Kilmer, όταν είχε υποδυθεί τον Bruce Wayne εκείνος, οπότε η ελβετική ωρολογοποιία επέστρεψε στο "Batman Begins” με ένα Reverso Grand Taille, ενώ στο "Dark Knight Rises”, ο Baleτο άλλαξε με ένα Grande Reverso Ultra Thin Tribute to 1931.

ΠΡΑΚΤΩΡ ΟΟ7 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΡΟΣ ΝΟ - ROLEX SUBMARINER 6538

Ηθοποιός: Sean Connery

Ρόλος: James Bond

Χρονιά: 1962

Ίσως το πιο εμβληματικό ρολόι που φορέθηκε ποτέ από ήρωα του κινηματογράφου, το Rolex Submariner ήταν το μοντέλο που όρισε τον κανόνα των καταδυτικών ρολογιών στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και αυτό το οποίο ο ίδιος ο Ian Fleming είχε περιγράψει ως το ρολόι που φορούσε ο ήρωάς του. Παρ’ ότι η Rolex δεν συνεργάστηκε ποτέ επίσημα με την εταιρεία παραγωγής των ταινιών του 007, το Submariner, ως το πρώτο –και σωστό- ρολόι που φόρεσε ο ήρωας, ήδη από το "Δρ. Νο" του 1962, επέστρεψε ουκ ολίγες φορές στις ταινίες που ακολούθησαν, κυρίως τη δεκαετία του ’60 και του ’70.

APOLLO 13 - OMEGA SPEEDMASTER

Ηθοποιός: Tom Hanks

Ρόλος: Jim Lovell

Χρονιά: 1995

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Πολύ απλά αυτό ήταν όντως το ρολόι που φορούσε ο αστροναύτης Jim Lovell. Όπως και όλοι οι αστροναύτες από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα. 

SCARFACE - OMEGA LA MAGIQUE

Ηθοποιός: Al Pacino

Ρόλος: Tony Montana

Χρονιά: 1983

Τα πληθωρικά χρυσά ρολόγια είναι συνώνυμα της δεκαετίας του ’80 - την επίδειξη πλούτου και ισχύος που έκανε την εμφάνισή της σε πολλές ταινίες, ανάμεσά τους και το Scarface. Το Omega που φόρεσε ήταν εντυπωσιακό, χρυσό, τετράγωνο - το αντίθετο του κομψού. Κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό, έχει κίνηση quartz και πήρε το όνομά του από το γεγονός ότι οι δείκτες είναι "μαγικοί (αόρατοι)”. Κάπως σαν τον πρωταγωνιστή δηλαδή.

> Διάβασε ακόμη: H Breitling 'τρέχει' μαζί με τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα των 60s

LE MANS - TAG HEUER MONACO

Ηθοποιός: Steve McQueen

Ρόλος: Michael Delaney

Χρονιά: 1971

Πολύ απλά ένα ρολόι που μοιάζει σαν ένα απαραίτητο εξάρτημα του αυτοκινήτου του Michael Delaney και το οποίο από τότε μέχρι σήμερα -και σίγουρα για πολλά ακόμη χρόνια στο μέλλον- θα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη συλλογή της TAG Heuer. Το πρωτότυπο μοντέλο, αυτό που φόρεσε ο Steve McQueen στην ταινία, πουλήθηκε κάποια στιγμή σε δημοπρασία γύρω στις 90.000 δολάρια.

SKYFALL - OMEGA SEAMASTER PLANET OCEAN 600M 42MM

Ηθοποιός: Daniel Craig

Ρόλος: James Bond

Χρονιά: 2012

O James Bond πρωτοφόρεσε Omega το 1995, όταν η ωρολογοποιία υπέγραψε συμβόλαιο μόνιμης συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής των ταινιών και έβαλε τέλος στην τυχαία (ή και όχι τόσο τυχαία, βλέπε πιο πάνω και Rolex Submariner) επιλογή ρολογιών ως gadgets του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα. Στο "Skyfall”, την ταινία που έχτισε το πιο ξεκάθαρο "καινούργιο" πορτρέτο του Bond, όπως τον ενσάρκωσε ο Daniel Craig, το ρολόι δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Seamaster Planet Ocean 600M, το πιο σπουδαίο καταδυτικό, αλλά και casual μοντέλο που είχε παρουσιάσει μέχρι εκείνη την στιγμή η Omega.

PULP FICTION -?

Ηθοποιός: Christopher Walken

Ρόλος: Captain Koons

Χρονιά: 1994

Μπορεί το Rolex Submariner του James Bond να είναι το πιο "πολυτραγουδισμένο" κινηματογραφικό ρολόι, αλλά αυτό για το οποίο έχουν γίνει οι περισσότερες ερωτήσεις (και έχουν δοθεί οι λιγότερες απαντήσεις) είναι το ρολόι-φετίχ του λοχαγού Koons, το δώρο που κάνει στο μικρό Butch, το γιο του συμπολεμιστή του στο Βιετνάμ.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιο εμβληματικά ρολόγια του 007

Η ιστορία είναι γνωστή (ο προπάππους του Butch το φόρεσε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο παππούς του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο μπαμπάς του Butch στο Βιετνάμ, αλλά όταν είδε ότι δεν θα επιβίωνε του στρατοπέδου όπου τον είχαν αιχμάλωτο, το έδωσε στον Koons – Christopher Walken για να το παραδώσει στο γιο του), αλλά το μοντέλο άγνωστο. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι πρόκειται όντως για ένα Lancet, από αυτά που φορούσαν οι Αμερικανοί στρατιώτες στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.