11 από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ρολόγια

Αυτά που θα θέλαμε να κοσμούν τον καρπό μας.

Ρολόι: ακόμη κι αν νομίζεις ότι δεν το χρειάζεσαι, είναι το αξεσουάρ που καλύτερα από κάθε άλλο θα εκφράσει το γούστο και την προσωπικότητά σου. Τα παρακάτω ρολόγια είναι αυτά με τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές επιτυχίες, άρα μιλάμε για μερικά από τα πλέον περιζήτητα στον κόσμο. Καλά θα κάνεις να εξοικειωθείς με αυτά. Κι αν μπορείς, να τα αγοράσεις κιόλας.

Rolex I Cosmograph Daytona

11 από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ρολόγια

Ο κυρίαρχος ωρολογοποιός, ο πλέον πολυτελής οίκος Rolex διαθέτει πολλά θρυλικά μοντέλα στο οπλοστάσιό του. Το Daytona σχεδιάστηκε παράλληλα με τον αγώνα του Le Mans - ωστόσο η ονομασία Cosmograph παραμένει ένα μυστήριο εδώ και δεκαετίες αφού ούτε η Rolex έχει δώσει σχετικές απαντήσεις. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι χρησιμοποιείται με αυτή την ονομασία από το 1953.

Audemars Piguet I Royal Oak

audemars piguet

Ο κόσμος του ρολογιού άλλαξε δραματικά τη δεκαετία του '70. Μετά από  παράδοση αιώνων, ξαφνικά εκείνη τη δεκαετία η μία καινοτομία ακολουθούσε την άλλη. Ένα διαχρονικό μοντέλο που εξέφρασε τις αλλαγές αυτές ήταν το Royal Oak που άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο. Ήταν το πρώτο πραγματικά πολυτελές ατσάλινο ρολόι. Και παρότι πολλοί το έχουν αντιγράψει, κανένα άλλο σπορ ατσάλινο δεν κατάφερε να γίνει τόσο δημοφιλές όσο αυτό.

Omega I Speedmaster

omega

Το ρολόι που έγινε διάσημο μετά από εκείνο το ταξίδι στη σελήνη. Όταν η NASA έψαχνε για ένα μηχανικό ρολόι ακριβείας και αντοχής, από όλα όσα πέρασαν τα σχετικά τεστ, αυτό ήταν που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η διαχρονικότητά του βέβαια, βασίζεται κυρίως στο ισορροπημένο design από τον Claude Baillod, που εφηύρε τις τέλειες αναλογίες των τριών ενδείξεων.

Zenith I El Primero

zenith

Η συζήτηση για το ποιος ακριβώς κατασκεύασε τον πρώτο αυτόματο χρονογράφο παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα. Η Zenith παρουσίασε πρώτη την ιδέα, ωστόσο κάποια άλλα brands κυκλοφόρησαν πρώτα χρονογράφους. Από τα πρώτα σχέδια της Zenith ήταν το El Primero - το μοναδικό που συνεχίζει να κυκλοφορεί. Είναι από τα λίγα που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στα εργαστήρια του οίκου, ενώ η κίνησή του είναι ιδιαίτερα ελκυστικά χάρη στα 300+ εξαρτήματά του.

Junghans I Max Bill

junghans

Αυτό είναι μάλλον το πιο οικονομικό μηχανικό ρολόι του κόσμου. Το Max Bill είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ρολόγια με έμπνευση από το κίνημα του Bauhaus και βασίζεται στα τέσσερα ρολόγια που πρωτοσχεδίασε ο Max Bill ​​​​​​. Η τιμή του ξεκινά  από τα 1.000€.

Patek Philippe I Calatrava

patek philippe

Το Calatrava πρωτοεμφανίστηκε το 1932 και είναι ένα από τα πλέον ιστορικά σχέδια ρολογιών. Την έμπνευσή του την πήρε από το πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό κίνημα Bauhaus της εποχής. Η ονομασία του δεν έχει καμία σχέση με τον σύγχρονο Ισπανό αρχιτέκτονα, αλλά από το font στο λογότυπο της Patek. Σύμφωνα με τους φαν του, αυτό είναι το πλέον περιζήτητο σχέδιο στα βραδινά ανδρικά ρολόγια.

Cartier I Tank

cartier

Ένα ακόμη σχέδιο που δημιουργήθηκε από έναν designer και όχι από έναν ωρολογοποιό. Το Tank κυκλοφόρησε επίσημα το 1918 και ήταν εμπνευσμένο από τα τανκ της Renault που κυκλοφόρησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, από εκεί πήραν το όνομά τους). Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει σε διάφορα στυλ, αλλά πάντοτε αντανακλά το πρωτότυπο.

Rolex I Oyster

rolex oyster

Το Rolex Oyster "έχτισε" τη Rolex αφού είναι ένα από τα πιο εμβληματικά που κυκλοφόρησε η εταιρεία και θεωρείται ως ο προπάππους πολλών άλλων σχεδίων. Ήταν το πρώτο αδιάβροχο ρολόι της αγοράς και η ίδια η Rolex το θεωρεί ραχοκοκκαλιά του οίκου.

Jaeger-LeCoultre I Reverso

jaguer

Φέτος γιόρτασε τα 75α του γενέθλια και παραμένει το πιο σημαντικό ρολόι από τη συλλογή της La Grande Maison, ενώ η ίδια η Jaeger-LeCoultre παρέχει μερικά από τα ομορφότερα ρολόγια της ιστορίας (μαζί με την Patek Philippe και την Audemars Piguet). Το Reverso σχεδιάστηκε ως ένα σχέδιο για αγώνες πόλο, ώστε κατά τη διάρκεια του αγώνα να προστατεύεται από πιθανά χτυπήματα. Η Jaeger δεν ήταν ο μόνος οίκος που έφτιαχνε τέτοια σχέδια, αλλά ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να το αναδείξει σε τέτοιο βαθμό.

Lange & Söhne I Lange 1

lange

Οι προγονοί του έστησαν το εργαστήριο του Glashütte στη Γερμανία, όμως όταν ο Walter Lange επέστρεψε εκεί, μετά την πτώση του τοίχους το 1989, δεν είχε απομείνει σχεδόν τίποτε. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η μετέπειτα κατάσχεση των πάντων από τους επόμενους ηγέτες της χώρας, έσβησαν τα πάντα από το εργαστήριο. Ο Lange αποφάσισε να ξανασυστηθεί στην αγορά σχεδιάζοντας το πρώτο του ρολόι από το ανασκευασμένο του εργαστήριο, το Lange 1. Αυτό το μοντέλο σηματοδότησε μάλιστα και την ανάδειξη του Glashütte ως το κέντρο ωρολογοποιίας της Γερμανίας.

Breitling I Navitimer

navitimer

Συστήθηκε το 1952 ως εξέλιξη του Chronomat, αλλά αυτό το ρολόι είναι ένα από τα καλύτερα του 20ου αιώνα. Είναι το πιο διάσημο και λειτουργικό pilot watch χάρη στην κλίμακα που επέτρεπε στους πιλότους να κάνουν υπολογισμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Aπό: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

Τα νέα ρολόγια Tudor για το 2024

Τέσσερα σύγχρονα ρολόγια που δε θες να λείπουν από τη συλλογή σου.

Βρήκαμε τα ολοκαίνουργια Air Jordan που ταιριάζουν τέλεια με το τζην σου

Αν θες κάτι κλασικό και διαχρονικό, τότε τα αθλητικά αυτά είναι η τέλεια επιλογή για εσένα.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Ο Jake Gyllenhaal είναι δεινός ιστιοπλόος

Χρειάστηκε να δούμε τη νέα καμπάνια της Prada για να το συνειδητοποιήσουμε.

Γραφει Γιαννης Σπανος