Ένας άντρας με στυλ μπορεί να δείξει ακόμη καλύτερος φορώντας το σωστό ρολόι. Το αντίθετο -ένας άντρας να αναδείξει με το στυλ του ένα ρόλοι- συμβαίνει σπάνια. Εκτός κι αν είσαι ο Steve McQueen, που δεν κατάφερε να κάνει μόδα μέσα από τις ταινίες του μόνο τα γυαλιά ηλίου της Persol, αλλά και τα ακόλουθα πέντε ρολόγια.

Η μεγάλη απόδραση (1963) - Rolex Speedking

Το 1943, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί δημιούργησαν το ναζιστικό στρατόπεδο Luft North, το οποίο λειτουργούσε σαν φυλακή υψίστης ασφαλείας για αιχμαλώτους πολέμου. Μία ομάδα συμμάχων αιχμαλώτων σχεδίασαν μια παράτολμη απόδραση.

Στη βασισμένη σε αληθινά γεγονότα ταινία του John Sturges, ο Steve McQueen φόρεσε το μοντέλο Speedking της αγαπημένης του Rolex. Η επιλογή του δεν ήταν τυχαία: Όταν έφταναν σε γερμανικά στρατόπεδα, οι Βρετανοί στρατιώτες έπεφταν θύματα κλοπής και τα ρολόγια τους έβγαζαν φτερά. Όταν η Rolex πληροφορήθηκε το γεγονός, φρόντισε να αποστείλει τα δικά της αποθηκευμένα σε πακέτα έκτακτης ανάγκης. 

Υπόθεση Τόμας Κράουν (1968) - Jaeger-LeCoultre Memovox

Στο δράμα του Norman Jewison, ο McQueen υποδύθηκε τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία, Τόμας Κράουν που σχεδιάζει την τέλεια ληστεία: να κλέψει 2.660.527 δολάρια από μία τράπεζα της Βοστόνης. Τα Persol γυαλιά ηλίου και τα 3-piece κοστούμια δεν ήταν τα μοναδικά κομμάτια που συνέθεσαν το απίθανο στυλ του. Στην εν λόγω ταινία τον είδαμε να αλλάζει τρία διαφορετικά ρολόγια, ένα ρολόι τσέπης Patek Philippe, ένα Cartier Tank Américaine και ένα Jaeger-LeCoultre Memovox.

Le Mans (1971) - TAG Heuer Monaco 

Οι καλύτεροι οδηγοί αυτοκινήτων κυνηγούν τη δόξα στην πίστα του γαλλικού Le Mans. Ο Michael Delaney, Αμερικανός πιλότος, είναι ένας από αυτούς στο ανεξάρτητο φιλμ του Lee H. Katzin. Τον δεξί του καρπό, κοσμεί το μοντέλο Monaco της TAG Heuer, που κυκλοφόρησε το 1969 από τον Jack Heuer ο οποίος το σχεδίασε για τον οδηγό Jo Siffert, προκειμένου να προωθήσει το brand στη Formula 1. Το μοντέλο πωλήθηκε αργότερα σε δημοπρασία για 87.600 δολάρια. 

Ήταν δυο φυγάδες (1972) - Gruen Precision

Σε μία ακόμη κινηματογραφικό ανθρωποκυνηγητό, ο McQueen υποδύεται έναν πρώην φυλακισμένο, που οργανώνει μία ληστεία τράπεζας και προσπαθεί με τη βοήθεια της συμπρωταγωνίστριάς του, Ali MacGraw να ξεφύγει από τους διώκτες του. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, φορούσε στο χέρι του ένα Gruen Precision της εταιρείας Gruen Watch Company. 

Ο Πύργος της Κολάσεως (1974) και Ο Κυνηγός (1980) - Rolex Submariner 5512

Υπήρξε μεγάλος fan της Rolex, όπως και ο συνάδελφός του, Paul Newman. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο σελιλόιντ στην ταινία "Ο Πύργος της Κολάσεως", με τον McQueen να φορά το Rolex Submariner 5512. Το ίδιο μοντέλο βρέθηκε ξανά στον καρπό του, στην τελευταία του ταινία, "Ο Κυνηγός". Ήταν ένα από τα πολλά ρολόγια της προσωπικής του συλλογής. 

Από: Esquire NL