Κακά τα ψέματα. Για να αγοράσεις ένα καλό ρολόι, που θα σε συντροφεύει για μία ζωή με την ελπίδα ότι θα περάσει από γενιά σε γενιά, πρέπει να υπολογίζεις σε ένα budget, που κυμαίνεται τουλάχιστον μεταξύ 2.500 με 3.000 ευρώ. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι στην αγορά δεν μπορείς να βρεις μοντέλα από σπουδαίες ωρολογοποιίες, που να μπορούν να υποστηριχτούν και από μικρότερα πορτοφόλια

Από κλασσικά μέχρι καταδυτικά, παρακάτω θα ανακαλύψεις μερικά από τα πιο ποιοτικά ρολόγια κάτω των €2.000. 

Fromanteel Pendulum Traveler

Το 2009 δύο φίλοι, ο Martijn van Hassel και ο Alfredo Silva ίδρυσαν την εταιρεία Fromanteel και μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετές συλλογές, συμπεριλαμβανομένης της Amsterdam collection. Όλα τους τα σχέδια είναι ελβετικής κατασκευής, όπως, φυσικά και το Fromanteel Pendulum Traveler, το πρώτο αυτόματο μηχανικό ρολόι με GMT (δεύτερη ζώνη ώρας) της εταιρείας.  

Ο μηχανισμός (SW-330-1) δίνει αυτονομία μέχρι 42 ώρες και στεγάζεται σε μια ατσάλινη κάσα με διάμετρο 42 χιλιοστών. 

Θα τo βρεις στα €999 εδώ.

Hamilton American Classic Intra-Matic Auto Chrono

Πολλές μεγάλες εταιρείες ρολογιών γεννήθηκαν σε ένα μικρό χωριό σε κάποιο βουνό της Ελβετίας, όχι όμως και η Hamilton, που αν και ιδρύθηκε στο Λάνκαστερ των ΗΠΑ το 1892, εκατόν έντεκα χρόνια αργότερα μετακόμισε από τις ΗΠΑ για να μεταφερθεί στην Μπιλ της Ελβετίας. Πρόκειται δηλαδή για ένα brand με αμερικάνικο πνεύμα και ελβετική ακρίβεια. 

Το Hamilton Intra-Matic Auto Chrono είναι μία μοντέρνα εκδοχή ενός ρολογιού του 1968. Κλασσικό και σπορτίφ, που προσφέρει αυτονομία 60 ωρών. 

Θα τo βρεις στα €1,995 εδώ.

Longines Legend Diver

Το Legend Diver (L3.774.4.50.0) ανήκει στη συλλογή Heritage και, όπως υποδεικνύει το όνομά του, αντανακλά την πλούσια ιστορία της Longines. Η ατσάλινη κάσα αυτού του καταδυτικού ρολογιού, έχει διάμετρο 42 χιλιοστών και αντέχει μέχρι τα 300 μέτρα βάθος, γι' αυτό και οι δείκτες του είναι φωσφορίζοντες με SuperLuminova.

Η ατσάλινη κάσα διαθέτει την αυτόματη κίνηση της Longines (L888) με αυτονομία 64 ωρών.

Θα τo βρεις στα €1.870 εδώ.

 

Edox SkyDiver Military Limited Edition

Στα αρχεία της Edox, κάποια στιγμή ανακάλυψαν ένα σχέδιο ενός ρολογιού με την εξής σημείωση: "1973. Ειδική παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό". Προς τιμήν αυτού, η εταιρεία λάνσαρε τη συλλεκτική συλλογή SkyDiver Military Limited Edition με 555 τεμάχια. Το ρολόι είναι ένας φόρος τιμής στα 135 χρόνια ιστορίας του brand και στους θαυμαστές των μιλιτέρ ρολογιών. 

Έχει vintage εμφάνιση αλλά διαθέτει την μοντέρνα αυτόματη κίνηση του EDOX 80. Έχει διάμετρο 42 χιλιοστών και είναι αδιάβροχο στα 300 μέτρα βάθος.

Θα τo βρεις στα €1.275 εδώ.

Raymond Weil Freelancer Half-Moon Opening Date Window

Το Freelancer είναι ένα κλασικό σχέδιο της Raymond Weil που χρονολογείται από το 2007, ωστόσο ανανεώθηκε το 2019, ενώ κυκλοφόρησαν και δύο νέα μοντέλα. Πέραν από την ατσάλινη εκδοχή με το μπλε καντράν, κυκλοφορεί και σε μία δίχρωμη εκδοχή με μαύρο καντράν. Όλα τα ρολόγια της συλλογής κατασκευάζονται στην Γενεύη της Ελβετίας. Η ατσάλινη κάσα έχει διάμετρο 42 χιλιοστών και το καντράν ένα ημισέληνο άνοιγμα και ένδειξη ημερομηνίας, ενώ διαθέτει αυτόματη κίνηση (RW4250) με αυτονομία χρόνου 38 ωρών. Είναι αδιάβροχο μέχρι τα 100 μέτρα.

Θα τo βρεις στα €1.850 εδώ.

Oris Big Crown Pointer Date

Πέρυσι, η Oris, κατέφθασε στην έκθεση Baselworld με μια νέα κυκλοφορία του Big Crown Pointer Date με μπλε καντράν για τα 80α γενέθλια του μοντέλου. Φέτος, το επαναλανσάρει αυτή τη φορά με μπορντό καντράν.  Έχει κάσα στα 40 χιλιοστά, προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφείρι και έχει αυτονομία χρόνου 38 ωρών. Το λουράκι του κυκλοφορεί σε δύο χρωματικές επιλογές: καφέ δερμάτινο ή ατσάλινο. 

Θα τo βρεις στα €1.500 εδώ.

Rado Captain Cook

Το Captain Cook Automatic προέρχεται από τη σειρά Tradition της Rado και πρωτολανσαρίστηκε το 1962. Το μοντέλο ανανεώθηκε το 2017 και κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της συλλεκτικής συλλογής. Έχει διάμετρο 42 χιλιοστών και ατσάλινη κάσα που στεγάζει μέσα της έναν αυτόματο μηχανισμό. Η αυτονομία χρόνου αγγίζει τις 80 ώρες. 

Αν το μπλε δεν είναι το χρώμα σου, το Captain Cook κυκλοφορεί επίσης σε μαύρο, πράσινο και σε γκρι. Επίσης, μπορείς να αλλάξεις τον μπρασελέ με ένα δερμάτινο λουράκι σε καφέ χρώμα.

Θα τo βρεις στα €2.050 εδώ.

Montblanc Tradition Automatic Date

To Tradition Automatic Date παντρεύει τον κλασικό σχεδιασμό με τις σύγχρονες τεχνολογίες και το χαρακτηριστικό μίνιμαλ στυλ της Montblanc. Μία διαχρονική επιλογή με ατσάλινη κάσα διαμέτρου 40 χιλιοστών, αυτόματη κίνηση (MB 24.17) με αυτονομία χρόνου 38 ωρών και μαύρο κροκό δερμάτινο λουράκι. 

Θα τo βρεις στα €1.830 εδώ.

 

 

Από: Esquire NL