H έκθεση "Τhe Watch Art Grand Exhibition" ξεκίνησε στις 28 Σεπτεμβρίου στη Σιγκαπούρη και μέχρι τις 13 Οκτωβρίου εκεί θα χτυπά η καρδιά της υψηλής ωρολογοποιίας. Οι φίλοι αλλά και όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του ρολογιού, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έκθεση που απευθύνεται στους λάτρεις του χώρου του ρολογιού.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο οίκος Patek Philippe θα επιδείξει μερικούς από τους σπουδαιότερους θησαυρούς του σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο δέκα δωματίων και 1.800 τ.μ. που αναπαριστούν τα ιστορικά Salon της Rue du Rhône της Γενεύης, του εργαστηρίου Plan-les Ouates αλλά και του Μουσείου Patek Philippe.  Αυτό το δημιουργικό σύμπαν περιλαμβάνει κομμάτια από την Antica Collection, δηλαδή μικρά αριστουργήματα από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα. Θα παρουσιαστούν, ακόμα, τα ρολόγια που ο οίκος κατασκεύασε για τη Βρετανική βασιλεία, σαν τα ρολόγια τσέπης της Βασίλισσας Βικτόριας. Τέλος, θα καταλήξει στο πρώτο Ελβετικό ρολόι χειρός που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τα σύγχρονα κριτήρια και μεθοδολογία και δημιουργήθηκε το 1868 για την κόμισσα Ουγγαρίας Koscowicz. Το ρολόι αυτό έχει την όψη ενός βραχιολιού από κίτρινο χρυσό, με μια κεντρική διακόσμηση από διαμάντια, η οποία, όταν ανοίγει, αποκαλύπτει ένα μικρό καντράν που δείχνει την ώρα. 

Έπειτα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μία διαδραστική εμπειρία, καθώς θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη δουλειά τεχνιτών: Από το πώς τοποθετούν τα κομμάτια, μέχρι το πώς διακοσμείται ένα ρολόι, ιδίως από έναν οίκο που είναι διάσημος τόσο για την άριστη τεχνική του όσο και για το ότι συνεχίζει να δίνει βάση στην χειροποίητη διακοσμητική τέχνη.  Η έκθεση έχει μία ακόμη πρωτιά αφού εκεί θα συναντήσει ο επισκέπτης το πρώτο ανδρικό ρολόι χειρός με διηνεκές ημερολόγιο που χρονολογείται στο 1925 και είναι κατασκευασμένο από χρυσό. Επίσης, εκτίθενται όλα τα σχέδια που έχουν κάνει διάσημο τον οίκο ανά την υφήλιο. 

 Από το Caliber 89, το αστρονομικό ρολόι τσέπης με τον μεγαλύτερο αριθμό complications στον κόσμο (χρειάστηκε 4 χρόνια κατασκευής και 1.728 τεμάχια) που σχεδιάστηκε για την 150η επέτειο του brand, ή ακόμη το Star Caliber 2000 που σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της νέας χιλιετίας και είναι εξοπλισμένο με τα πλέον εντυπωσιακά και διασκεδαστικά complications, όπως την επιλογή να χτυπά πάνω στην ώρα με την ήχο από τις καμπάνες του Westminster.  Σε δημοπρασία πωλήθηκε για 7.5 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκαν επτά χρόνια για την κατασκευή του ενώ υπάρχουν μόλις 20 αντίτυπα στον κόσμο. 

Θα προβληθεί επίσης ένα ντοκιμαντέρ που μέσα από εικόνες αφηγείται την ιστορία του Antoni Patek και του Adrien Philippe. Βγαίνοντας από τον χώρο της έκθεσης, μπορεί κανείς να απολαύσει λίγη ηρεμία στο Patek Philippe Café. Η έκθεση Watch Art Grand Exhibition εντάσσεται στην 200η επέτειο εορτασμών της πόλης της Σιγκαπούρης, είναι ανοιχτή για το κοινό και στεγάζεται στο Marina Bay Sands Theater. 

Aπό: Esquire IT