Στις 7 Νοεμβρίου 2019, στην τελετή απονομής του Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης, βραβεύτηκε το TUDOR Black Bay PO1 στην κατηγορία "Challenge”. Είναι το 5ο βραβείο που λαμβάνει η TUDOR στα 7 χρόνια που παίρνει μέρος στον θεσμό, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 2001.

Την δεκαετία του 1970 το Αμερικανικό Ναυτικό εφοδίαζε το προσωπικό του με καταδυτικά μοντέλα TUDOR και το 1967 συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα Project Commando για τη δημιουργία ενός καταδυτικού μοντέλου που ήταν το PO1, και πληρούσε τις προδιαγραφές του Αμερικανικού Ναυτικού,χωρίς όμως να βγει στην παραγωγή από την TUDOR.

Το νέο μοντέλο Black Bay PO1 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση της Βασιλείας τον περασμένο Μάρτιο, είναι ο πρόγονος του πρωτότυπου αυτού καταδυτικού ρολογιού της TUDOR.

Το σύγχρονο μοντέλο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως την 12ωρη περιστρεφόμενη στεφάνη από ατσάλι και τους ογκώδεις συνδέσμους που προεκτείνουν την κάσα. Ειδικά ο άνω σύνδεσμος ξεκλειδώνει και ανοίγει σαν καπάκι, ώστε κατά την διάρκεια της κατάδυσης, ο δύτης να μπορεί να περιστρέφει με ασφάλεια τη στεφάνη.

Διαθέτει κάσα από ατσάλι διαμέτρου 42mm, τον αυτόματο μηχανισμό ΜΤ5612 που προσφέρει αυτονομία 70 ωρών και είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα. Διατίθεται με υβριδικό δερμάτινο λουράκι.

Info

ROLEX HELLAS: Bαλαωρίτου 5, τηλ. 210 3621138

www.tudorwatch.com